No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
5 disciplines artístiques compten amb una oferta de formació superior a nivell de grau

16 centres ofereixen estudis artístics superiors equivalents als títols de grauUn total de 16 centres de formació superior, la major part situats a la ciutat de Barcelona,  imparteixen a Catalunya alguna de les modalitats d'ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, Dansa, Música, Disseny o Conservació i Restauració de Béns Culturals que tenen la mateixa consideració que un grau universitari.

Des de la incorporació del sistema universitari espanyol a l'Espai Europeu d'Educació Superior, els estudis artístics consten de 240 crèdits ECTS, com la majoria de graus universitaris, que es cursen al llarg de 4 anys. El títol equival, a tots els efectes, al dels estudis universitaris.

L'oferta més nombrosa és la dels ensenyaments de Disseny, que ofereixen 9 centres, en les modalitats de Disseny gràfic, Disseny d'interiors, Disseny de moda i Disseny de producte. La major part d'aquests estudis (7) pertanyen a la xarxa pública de l'Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques (ESDAP), vinculada al Departament d'Ensenyament, que disposa de centres a Barcelona (Llotja i Deià), L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Vic, Olot i Tàrrega.

MÚSICA, TEATRE I CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ
Totes les especialitats de Música (clàssica, antiga, tradicional i jazz i música moderna) es poden cursar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), que també depèn d'Ensenyament. Tres centres privats més, el Conservatori del Liceu, el Taller de Músics i Jam Session, programen diferents especialitats.

Els ensenyaments superiors d'Art Dramàtic es poden seguir a l'Institut del Teatre, que també ofereix els estudis superiors de Dansa (que oferta en exclusiva), i al centre privat Eòlia.

Finalment, l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC) imparteix en solitari els estudis que porten el nom del centre. L'oferta pública de l'ESCRBCC permet especialitzar-se en Béns Arqueòlogics, Document Gràfic, Pintura i Escultura.

NOVA PÀGINA AL WEB D'UNPORTAL
L'oferta completa d'aquests estudis, als quals s'accedeix des del Batxillerat però també si se supera una prova de maduresa que es pot realitzar a partir dels 19 anys si no es té el títol de batxiller, s'ha incorporat recentment a Unportal, de manera que des de la cerca avançada del web els usuaris registrats poden consultar els detalls de cadascun dels ensenyaments.

Unportal estrena avui una pàgina, a la qual es pot accedir en obert, on es descriuen les principals característiques d'aquests estudis equivalents als graus i que s'anirà enriquint progressivament amb nous continguts.
Geografia i Història celebra les
seves JPO el 12 d'abril

El gruix de les Jornades de Portes Obertes de la UB es faran a l'abril


La vintena d'escoles i facultats de la Universitat de Barcelona (UB) celebraran aquest any les seves Jornades de Portes Obertes (JPO) entre l'11 i el 29 d'abril. Només queda per determinar la data en què ho faran els estudis de Psicologia. Demà, 16 de març, preveu fer-ho la Facultat de Matemàtiques, el centre que més ha matinat.

Les 8 escoles adscrites, algunes de les qual ja han programat una primera JPO durant el mes de març, tenen previst en alguns casos allargar les sessions fins al maig.

Els estudiants que participen a les JPO tenen l'oportunitat de conèixer els centres en els quals estan interessats i les característiques i sortides professionals dels graus que volen cursar, a banda dels serveis i activitats de la UB.
El plató i els estudis de la facultat
acolliran el taller Comunika

2.4: UIC Barcelona organitza una nova edició del concurs Comunika
 

El dissabte 2 d'abril, entre les 10 i les 14 hores, el campus de Barcelona de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) organitza una nova edició del taller-concurs Comunika adreçat a estudiants de segon curs de Batxillerat i CFGS interessats en els estudis que imparteix la Facultat de Comunicació: Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques.

Els participants, amb l'ajut del professorat, podran crear una peça audiovisual fent servir el plató, els estudis de ràdio i les sales d'edició de la facultat.

L'autor de la millor producció tindrà un 50% de descompte en el preu de la matrícula a qualsevol dels tres estudis de comunicació de la UIC. El concurs també preveu donar un premi al segon i al tercer classificats.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email