No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La biblioteca de la Facultat de Lletres de la UAB, el centre que allotja els estudis de castellà


On creix la matrícula?El darrer informe de l'Oficina d'Accés a la Universitat de la Secretaria d'Universitats i Recerca revela que els estudiants de primer curs de Llengua i Literatura Espanyoles de la Universitat Autònoma (UAB) han passat de 28 a 56 del curs 2014-2015 al 2015-2016. Aquest és el grau que ha experimentat un major creixement de la matrícula de nou accés durant aquest curs.

En l'àmbit de les dobles titulacions, el salt més considerable s'ha produït en els estudis d'ADE + Finances i Comptabilitat que la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) imparteix a Reus. La titulació compta amb 32 estudiants de primer, quan un any abans en tenia 15 (+113%).A l'hora de fer balanç de la matrícula del curs actual, la branca d'Arts i Humanitats ha tornat a sortir força ben parada arreu, com ha vingut succeïnt durant els últims anys, contràriament a la creença, força estesa, segons la qual seria l'àmbit que pateix una major desafecció social.

A la Universitat de Barcelona (UB) han millorat els números d'Estudis Àrabs i Hebreus (de 17 a 28) i Filologia Catalana (de 28 a 47 estudiants), tot i que Filologia Clàssica ha patit un retrocés, mentre que a la UAB, a banda dels bons resultats de la titulació de Llengua i Literatura Espanyoles, la titulació homònima catalana resisteix.

A les dues universitats més grans s'observa una davallada als estudis de Ciències Ambientals. A la UB torna a prendre embranzida Informació i Documentació i a la UAB guanyen presència Enginyeria Electrònica de Telecomunicació i Medicina, que no es veu afectada pel lleuger retrocés de la demanda que experimenta aquesta titulació en altres universitats.

BON COMPORTAMENT DELS CENTRES ADSCRITS
Una altra de les constants que s'observa a les grans universitats és l'excel·lent comportament dels estudis dels centres adscrits, com és el cas d'ENTI, CETT i l'Escola Superior de Relacions Públiques de la UB. A la UAB, tot i que aquest balanç queda desdibuixat per la desaparició de la Fundació Universitària del Bages -que s'ha desvinculat de la universitat a la qual estava fins ara adscrita per passar a forma part, rebatejada com a UManresa, de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)-, centres com Eina i Gimbernat comptabilitzen augments de matrícula per sobre del 30%.

A la tercera universitat pública generalista de Barcelona, la Pompeu Fabra (UPF), que manté els seus bons registres, sobresurten els resultats dels  estudis d'Enginyeria de Disseny Industrial d'Elisava. La major part dels graus del Tecnocampus de Mataró, però, perden alumnes de primer.

Pel que fa a la Politècnica (UPC), els dos estudis que concentren més estudiants a Barcelona, Enginyeria de Tecnologies Industrials i Enginyeria Informàtica, es mantenen a l'alça, i a Terrassa destaquen els resultats d'Òptica i Optometria, que guanya 18 estudiants (80-98).

UNIVERSITATS DE FORA DE LA DEMARCACIÓ DE BARCELONA
La Universitat de Lleida (UdL) ha vist com es recuperava la matrícula d'Arquitectura Tècnica, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Educació Infantil i Treball Social, mentre que a la URV el grau d'Enologia ha experimentat una crescuda significativa i els estudis d'Educació Infantil de Tortosa es restableixen del descens que van patir el 2014. El grau d'Infermeria d'aquesta última població també ha guanyat terreny.

A la Universitat de Girona, Arquitectura Tècnica pateix, però Comunicació Cultural, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Innovació i Seguretat Alimentària progressen. Com ho fa Educació Primària a la UVic-UCC, que es recupera parcialment de la caiguda de l'últim any, i Fisioteràpia, que segueix en la seva línia ascendent.

Les xifres de les quatre universitats privades que no participen en el procés de preinscripció (o sigui, a les quals no s'accedeix per nota de tall), Ramon Llull (URL), Internacional (UIC) i Abat Oliba (UAO), igual que les de la UOC,  seran objecte d'anàlisi més endavant.
L'emblema de la URV
 

Nova Jornada de Portes Obertes
a la Universitat Rovira i Virgili


La Universitat Rovira i Virgili (URV) organitza el dimecres 13 d'abril la segona Jornada de Portes Obertes (JPO) d'aquest curs per donar a conèixer l'oferta acadèmica als futurs estudiants.

Els participants podran recórrer les instal·lacions i també tindran l'oportunitat d'intercanviar impressions amb el professorat.

Es podran visitar els campus de Sescelades i Catalunya –tots dos a Tarragona–, Bellissens (Reus), Vila-seca i Terres de l'Ebre; la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus, i la seu del Baix Penedès (Coma-ruga -El Vendrell).

El  dissabte 7 de maig es farà una tercera sessió, aquest cop amb visites guiades per a les famílies.
Un grup d'estudiants a les portes
del campus del CETT-UB

El CETT-UB presenta els seus estudis a estudiants i famílies
 

El dissabte 9 d'abril es celebrarà al campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia del CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), una Jornada de Portes Obertes (JPO) per a estudiants i famílies que vulguin conèixer l'oferta de graus, postgraus i cicles formatius, així com les instal·lacions del centre.

Al llarg del matí hi haurà dues sessions informatives (una a les 10 i una altra a les 12) i es podran visitar les aules tècniques i de tecnologia, l'Hotel Alimara i la residència universitària Àgora.

Aquest any es faran diversos tallers en els quals els assistents podran veure de prop les activitats que es duen a terme al centre. Per poder assistir a la JPO cal confirmar-ho prèviament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email