No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Segueix-nos a les xarxes socials:
Una sessió pràctica del cicle de grau mitjà en Sistemes microinformàtics i xarxes

L'FP superior tindrà una via d'accés directe des de grau mitjàA partir del curs que ve, els titulats en cicles formatius de grau mitjà (CFGM) podran accedir a un cicle de Grau Superior (CFGS) sense necessitat de fer el Curs d'Accés (CAS), d'un any de durada, o la Prova d'Accés a Grau Superior, sempre i quan el centre tingui places vacants.

El salt directe només el podran fer aquells graduats que vulguin cursar un cicle de la mateixa família professional o de famílies afins, en la preinscripció de setembre, un cop estiguin col·locats tots els titulats provinents del Batxillerat, del CAS i de la Prova d'Accés
.


L'accés directe a CFGS amb un títol de tècnic de grau mitjà quedarà recollit amb tota probabilitat a la Resolució de la preinscripció del curs 2016-2017 per als ensenyaments postobligatoris (Batxillerat i Cicles Formatius) del Departament d'Ensenyament, que s'espera que es faci pública en les properes setmanes.

La normativa va amb retard respecte a la d'anys anteriors, i, de fet, algunes de les fonts consultades apunten que aquesta tardança podria explicar-se precisament per la dificultat d'Ensenyament de trobar l'encaix d'aquesta mesura, prevista a la LOMCE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) del Govern central.

No obstant, el nou requisit d'accés a CFGS ja figura en la Guia informativa de Formació Professional 2016 de Grau Superior del Departament. En aquesta guia, que es va donar a conèixer coincidint amb el Saló de l'Ensenyament, es vincula aquest accés directe a un "procediment d'admissió". Aquest procediment podria consistir en "la superació d'una prova o d'unes matèries al llarg del curs", segons consta en una infografia sobre itineraris formatius que apareix al web Estudiar a Catalunya de la Conselleria.

SI HI HA VACANTS UN COP ESTIGUIN TOTS ELS ALTRES ALUMNES INSCRITS
D'aquest procediment d'admissió, però, als centres de secundària encara no se'ls ha comunicat res. El que sí que se'ls ha notificat és que el curs 2016-17 serà possible accedir directament a un cicle superior amb un títol de tècnic de grau mitjà, si bé seguiran tenint prioritat els titulats que provinguin del Batxillerat (als quals se'ls reserva un 60% de les places); del Curs específic d'Accés a Grau Superior (20% de places) i de la Prova d'Accés a Grau Superior (20% restant).

Un cop tots aquests alumnes s'hagin inscrit, si al centre li queden places vacants al setembre i el tècnic de grau mitjà prové de la mateixa família professional o bé d'un mateix itinerari formatiu (aquest punt encara no està clar), llavors podrà obtenir una plaça. Que aquesta opció es reservi per al setembre podria explicar-se pel fet que els estudiants d'últim curs de CFGM no són a temps de fer la preinscripció a Cicles Superiors al maig (habitualment el procés es duu a terme cap a mitjans de mes) perquè encara no disposen del títol. 

Pel que fa al dubte de si serà necessari venir d'un cicle de la mateixa família o d'un mateix itinerari formatiu, aquesta segona opció podria fer referència a grups de famílies afins, com les que hi ha per accedir al CAS (Cientificotecnològica; Humanística i social; Artísica, i Esportiva), cosa que possibilitaria, per exemple, que un tècnic mitjà de la Família de Fabricació mecànica pogués cursar un cicle d'Elelectricitat i electrònica però no un de la branca Sanitària. 

MÉS MATRÍCULA A GRAU SUPERIOR, PERÒ ALUMNES MÉS MAL PREPARATS
Tots els directors consultats de centres que imparteixen FP consideren que aquest nou requisit d'accés farà créixer la matrícula als CFGS (bàsicament en aquells estudis que ara no omplen) però que això anirà en detriment de la qualitat, perquè els estudiants arribaran més mal preparats.

Tot i que es continuarà recomanant a aquells que vulguin accedir a un cicle superior que cursin el CAS o la Prova d'Accés perquè l'accés directe els donarà moltes menys garanties d'obtenir la plaça desitjada, es dóna per fet que hi haurà estudiants que preferiran estalviar-se el Curs (que té un cost de 240 euros als centres públics) o la Prova d'Accés i esperar-se al setembre a intentar entrar amb el títol de tècnic allí on hagin quedat vacants.
Els estudiants de l'IQS poden
triar entre 12 titulacions

L'IQS concedeix beques als millors expedients i per raons econòmiques


Els estudiants interessats en cursar una titulació a l'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) que imparteix els graus de Química, Enginyeria Química, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Biotecnologia, Farmàcia, ADE i cinc dobles graus, poden optar a ajuts econòmics per fer front al finançament d'una part del cost dels estudis, tant a l'inici del grau com en anys posteriors.

Les beques es concedeixen a estudiants amb un bon expedient acadèmic (Beca a l’Excel·lència), o en funció del nivell d’ingressos familiars (Beca Ajut Familiar).

Totes les peticions són objecte d'un estudi acurat. El curs 2015-2016 s'han atès totes les sol·licituds que es van cursar i que complien els requisits prefixats. El suport d’empreses i entitats patrocinadores ha permès ampliar l’abast dels ajuts.
Dos estudiants de Salesians
Sarrià en un taller del centre

Jornada per a docents que vulguin conèixer l'FP a Salesians Sarrià


Salesians Sarrià, amb 130 anys d'experiència en Formació Professional (FP), organitza el proper dimarts, 12 d'abril, una Jornada d'Orientació sobre l'FP per a docents. La sessió, d'11.45 a 16.45h, tindrà un doble vessant teòric i pràctic.

A banda de donar a conèixer les raons que fan atractiva l'FP i en què consisteix la modalitat d'FP dual, Juanjo Vergara, mestre i pedagog expert en metodologies actives i aprenentatge basat en projectes (ABP), oferirà una conferència al voltant de la innovació pedagògica a les aules. Ell mateix dirigirà posteriorment un taller pràctic on farà un recorregut per les diferents etapes de l'ABP.

La convocatòria és oberta a tots els centres educatius, sense límit d'assistents. Cal fer una inscripció. El preu és de 10 e. (inclou dinar).
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email