No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants al campus de Bellaterra de la UAB,  una de les més ben situades als rànquings

Cal un rànquing de rànquingsJORDI CASABELLA

La proliferació de rànquings universitaris i la consegüent sobredosi d'informació sobre quines són les millors universitats joves, grans, petites, les que més investiguen, les que més patents registren i les que tenen un web més clar i transparent, entre molts d'altres indicadors, amenaça amb aconseguir que les classificacions deixin de ser útils com a eina d'orientació acadèmica.


No es tracta de voler que els rànquings --la necessitat dels quals no es posa aquí en qüestió-- siguin un instrument infalible, però esdevé convenient identificar per a què serveixen en cada cas si no es vol contribuir a alimentar la confusió.

Caldria no perdre de vista, per exemple, que les universitats que volen captar estudiants estrangers necessiten aparèixer als rànquings internacionals, no només per eixamplar la visualització de la seva oferta, sinó també perquè hi ha un nombre creixent d'institucions al món, especialment al continent americà, que vinculen la concessió d'una beca al fet què el centre on el sol·licitant de l'ajut vol estudiar aparegui als rànquings.

Arribats a aquest punt resulta, doncs, pertinent, preguntar-se si aquestes classificacions són d'utilitat per al gruix d'estudiants que accedeixen a les universitats catalanes. La resposta serà afirmativa en la mesura que es pugui separar el gra de la palla i els rànquings possibilitin una lectura que doni resposta als interrogants que es planteja l'usuari.

Mentre això arriba, els rànquings serveixen per al que serveixen. O sigui, per constatar que les universitats catalanes figuren al capdavant de les universitats espanyoles, que segueix sent inexplicable que amb els pressupostos i el suport que reben puguin figurar en els llocs destacats que algunes ocupen a les classificacions internacionals, i que continua fent falta un rànquing de rànquings que despulli els objectius de cadascuna de les classificacions davant dels ulls de tots els usuaris.
ELISAVA imparteix dos graus
Portes obertes dels graus de Disseny i Enginyeria de Disseny d'ELISAVA

ELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, convoca tres noves Jornades de Portes Obertes durant els mesos de maig i juny.

En aquestes sessions els estudiants i les seves famílies podran conèixer els perfils formatius del graus de Disseny (Disseny Gràfic, Interacció Digital, Disseny de Producte i Disseny d’Espai) i d'Enginyeria de Disseny Industrial (Disseny de Producte, Gestió de Producte i Desenvolupament de Producte) de la mà del professorat i dels alumnes del centre. També s'explicarà en què consisteix el Programa d’Estudis Simultanis que s’ofereix als alumnes ja matriculats i que condueix cap a l'obtenció d'una doble titulació.

Les JOP es realitzaran els dissabtes  7 i 21 de maig i l'11 de juny a les 11 del matí. Cal confirmar l'assistència.
El campus Nord de la UPC

Els centres de la UPC ofereixen 30 jornades informatives fins al juny
 

Les facultats i escoles de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) tenen programades, des d'ara i fins al mes de juny, una trentena de Jornades de Portes Obertes adreçades als estudiants interessats en conèixer de prop els estudis que ofereixen i els seus espais i laboratoris.

La UPC té campus a Barcelona, Castelldefels, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Igualada. A Barcelona, al setembre s'inaugurarà l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est al nou campus del Besòs, on s'oferiran 7 estudis de grau que actualment s'imparteixen al campus Nord i al recinte de l'Escola Industrial del carrer Urgell.


Per poder assistir a les visites és necessari inscriure-s'hi prèviament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email