No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
A 3 de les 4 universitats privades s'ha de superar una prova pròpia per ingressar-hi

La universitat privada remunta la crisi


Les tres universitats privades catalanes que no participen en el sistema de preinscripció ( la quarta, UVic-UCC,  sí que ho fa), on l'accés no ve regulat per la nota de tall sinó per la superació d'una prova d'ingrés, han tornat a guanyar estudiants per segon curs consecutiu.

El curs 2015-2016, i per primer cop des del 2009-2010, la xifra global d'alumnes de nou accés a les universitats Ramon Llull (URL), Internacional (UIC) i Abat Oliba (UAO) s'ha enfilat per sobre dels 4.000 estudiants (4.146), un 13% més que el 2013-2014, quan en van ser 3.675, la pitjor xifra de la dècada.La remuntada s'aprecia a la URL, la universitat més gran amb diferència, que aquest curs ha matriculat 2.936 estudiants dels 4.146 que s'han incorporat a les 3 universitats. 7 dels 8 centres que integren la URL no han deixat de créixer des del 2012, i això s'ha notat especialment a Blanquerna i a l'Institut Químic de Sarrià (IQS), però també a la Salle i als centres més petits, com la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés i a la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi. Esade, que havia patit menys els efectes de la recessió econòmica, ha tornat a captar més d'un terç dels seus estudiants fora de Catalunya.

Entre els millors registres sobresurten els graus d'ADE de l'IQS, que ha passat de 96 a 177 alumnes de nou ingrés en 2 anys, o els graus de Nutrició i Dietètica (de 31 a 59) i Relacions Internacionals (de 61 a 80) de Blanquerna.

La UIC també encadena dos cursos de matrícula a l'alça durant els quals ha passat de matricular 727 nous estudiants a 818. Un any abans, el 2013-2014, va registrar 694 ingressos, la xifra més baixa dels últims 10 anys.

DEMANDA ELEVADA A CIENCIÈS DE LA SALUT
Els estudis de Ciències de la Salut, que tradicionalment han estat els que han tingut una demanda més gran, han continuat enfortint la seva capacitat d'atracció, fins al punt que Odontologia, que el 2013 va comptar amb 98 estudiants de primer curs, n'ha tingut 142 el 2015, 60 dels quals de fora de Catalunya. Un terç dels estudiants de Medicina també provenen de la resta d'Espanya i de l'estranger. La UIC és l'única universitat privada catalana que ofereix aquests dos graus.

L'augment de matrícula s'ha fet extensiu a l'inici del curs actual a estudis com els de mestre i molt clarament als de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques (de 55 a 98 inscrits).

La matrícula de la UAO, la més petita de les tres, s'ha mostrat més estable. Tot i així, des del 2008 no obtenia una xifra com la del curs 2015-2016:  392 matrícules de nou ingrés.

ENGINYERIA INFORMÀTICA CREIX
La quarta universitat que no participa del procés públic de preinscripció, la Universitat Oberta (UOC), que rep fons públics però que funciona en règim de gestió privada, també ha aconseguit aquest curs augmentar sensiblement la seva matrícula, especialment entre els estudiants de fora de Catalunya. Els 9.503 ingressos del 2015 (2.751 de fora de Catalunya) només queden per sota dels que va obtenir el 2011, quan en van ser 10.081. Als tres graus on la universitat on-line acostumava a comptabilizar més d'un miler d'estudiants de primer (Psicologia, ADE i Dret) s'hi ha afegit Enginyeria Informàtica, amb 1.108 matriculats.
UIC Barcelona ha convocat
proves d'admissió el 22 d'abril

 

UIC Barcelona ofereix tres dobles graus únics al sistema universitari


UIC Barcelona imparteix tres dobles graus únics al sistema universitari català que es completen en 5 anys: Humanitats i Estudis Culturals + ADE, Humanitats i Estudis Culturals + Dret, i Educació Primària + Humanitats i Estudis Culturals.

A banda d'incrementar les oportunitats laborals dels titulats, en el primer cas, la doble titulació proporciona una formació humanística als futurs professionals en gestió d'empreses. En el segon, els estudis ajuden a ampliar la perspectiva de l'estudiant de Dret a través de la formació en filosofia, art, literatura i història. 


Educació Primària + Humanitats i Estudis Culturals permet als titulats impartir classes a Primària, ESO i Batxillerat. UIC Barcelona ha convocat el 22 d'abril proves d'admissió per accedir als seus graus.
La Facultat de Psicologia es
podrà visitar el 28 d'abril

 

Noves Sessions informatives sobre graus a les facultats de Blanquerna


Les facultats de Blanquerna (Universitat Ramon Llull) organitzen aquest mes d'abril tres noves jornades de Sessions Informatives per donar a conèixer als estudiants i les seves famílies els estudis que imparteixen i les seves instal·lacions.

La Facultat de Ciències de la Salut celebra la jornada dissabte que ve, 16 d'abril, al matí.

La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport la durà a terme el dijous 28 d'abril, a partir de les 19 hores, i la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals l'ha fixat per al dissabte 30 d'abril, a partir de les 11 del matí.

Blanquerna té previst realitzar noves sessions informatives els mesos de maig, juny i juliol. Per assistir-hi no cal fer cap inscripció prèvia.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email