No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants d'Odontologia de la UIC, l'únic centre privat que imparteix el grau a Catalunya

La meitat dels alumnes d'Odontologia de la UB vénen de l'FP superiorMés de 10.500 estudiants, una cinquena part dels 52.000 dels que han accedit aquest curs a un grau universitari a les 12 universitats públiques i privades de Catalunya, han passat per l'FP superior.

El gruix d'aquests estudiants s'han matriculat a Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), Pedagogia, Infermeria, Educació Social o Educació Infantil, on l'alumnat que prové de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) és, sovint, majoritari.

El que és menys conegut és que el 49% dels que s'han matriculat el curs 2015-2016 a Odontologia de la Universitat de Barcelona (UB), l'únic centre públic que imparteix aquest grau, on el juliol passat la nota de tall va ser d'11,700, també ha cursat un CFGS. De la mateixa manera que ho ha fet el 43% dels que han ingressat al grau de Veterinària de l'Autònoma (UAB), on es reclamava un 11,800 per matricular-s'hi.Si les qualificacions que s'exigeixen a Odontologia i Veterinària figuren entre les més altes, més ho són les del grau de Medicina, que se situen per sobre dels 12 punts. Doncs bé, a la UB han ingressat en aquesta titulació 84 estudiants que hi han accedit a través de l'FP superior. Al campus de Bellvitge (12,698 de nota de tall) representen el 41% dels estudiants de primer curs i al Clínic (12,832), un 30%.

A Medicina de la UAB ha succeït més o menys el mateix: 102 estudiants, un 31% dels nous alumnes, hi han arribat per la via de l'FP.

TAMBÉ A LA PRIVADA
La presència de titulats d'FP a les titulacions universitàries no és un tret característic del sector públic. Un 11,4% dels nous estudiants del curs 2015-2016 de la Universitat Ramon Llull (URL) tenen el títol de tècnic superior que atorguen els estudis professionalitzadors, mentre que a la Universitat Internacional (UIC) equivalen al 9%. Als estudis d'Infermeria d'aquesta última universitat, per exemple, en són un terç, i a Odontologia, el 10%.

En el cas de la URL, almenys una tercera part dels estudiants de primer any que Blanquerna ha matriculat a CAFE, Educació Infantil, Fisioteràpia, Infermeria i Logopèdia han estudiat un CFGS.

Pel que fa a la universitat virtual, més de 3.000 dels 9.503 que s'han incorporat a la Universitat Oberta (UOC) han cursat FP superior.
La I edició de la Festa de la
Ciència es va celebrar el 2015

Torna la Festa de la Ciència de la UB


La Universitat de Barcelona (UB) organitza aquest divendres, 29 d'abril, la segona edició de la Festa de la Ciència, una jornada dissenyada per fer accessible la recerca que es fa a la universitat a tots els públics, amb la voluntat d'aconseguir que es visualitzi quina és la seva contribució al progrés social.

Els assistents podran participar, al llarg de tot el dia, a prop de mig centenar d'activitats lúdiques i innovadores, que se celebraran a l'edifici històric de la plaça de la Universitat.

A la relació de propostes programades hi figuren des de la demostració d'apps a tallers de robòtica, passant per l'observació del sol a través d'un telescopi, la visualització de com es transporta l'aliment fins a la cèl·lula que el necessita o la diversió que proporcionen tot un seguit d'il·lusions auditives que enganyen la percepció.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça electrònica info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email