No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
A la fase específica de les PAU els estudiants s'examinen de les matèries de modalitat

Matèries comodí a les PAU


Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Matemàtiques, Física
i Química són les assignatures comodí: permeten millorar la nota
d'admissió a la universitat en més de 400 graus dels 500 on s'exigeixUNPORTAL / BARCELONA
Qui necessita una puntuació de més de 10 punts per poder accedir als estudis universitaris desitjats, o simplement vol millorar la nota d'accés a la universitat obtinguda a partir del resultat de la fase general de la selectivitat (40%) i de la mitjana de l'expedient de Batxillerat (60%) --o dels dos anys invertits en un Cicle de Grau Superior (CFGS)--, no té més remei que presentar-se a la fase selectiva de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), on s'haurà d'examinar d'un màxim de tres assignatures de modalitat del Batxillerat (amb independència que les hagi cursat o no. O sigui, no haver-les fet, no exclou a priori ningú d'examinar-s'hi).

No podrà triar les que vulgui, sinó que haurà d'escollir entre aquelles matèries que tenen relació amb la branca de coneixement del grau on es vol matricular. Les que tenen un vincle més estret amb la titulació triada proporcionen un suplement de nota més substanciós que la resta (poden arribar a atorgar un màxim de dos punts addicionals, davant d'un únic punt de les primeres).

LES MÉS VALUOSES
Hi ha 5 assignatures de modalitat del Batxillerat (Biologia, Ciències de la Terra i del Medi ambient, Física, Matemàtiques i Química) que permeten obtenir unes dècimes o punts afegits a tots els estudiants que aspiren a cursar un grau adscrit a les branques de Ciències de la Salut, Ciències, Enginyeria i Arquitectura i Ciències Socials i Jurídiques, o sigui, en més de 400 titulacions. Només els que s'inclinen pels estudis d'Arts i Humanitats no necessiten cap d'aquestes matèries per engreixar la seva nota de tall.

Els que volen cursar un grau de Ciències de la Salut no tenen alternativa: han d'examinar-se d'alguna o algunes d'aquestes assignatures si aspiren a pujar la nota obtinguda a partir de la mitjana entre la qualificació de la fase general de la selectivitat i la de l'expedient de Batxillerat, o només de l'expedient del cicle superior d'FP en el cas dels alumnes provinents d'un CFGS.

Qui pretén ingressar en una titulació de Ciències, tres quarts del mateix: la tria s'ha de fer entre les 5 matèries descrites, Electrotècnia o Tecnologia Industrial. Els candidats a matricular-se en una enginyeria o als estudis d'arquitectura, a banda de les 7 disciplines esmentades, disposen de 3 possibilitats més: Dibuix Tècnic, Disseny, i Economia de l'Empresa. I a Ciències Socials i Jurídiques d'un total de 18 matèries, comptant Biologia, Ciències de la Terra, Física, Matemàtiques i Química.

LA DEMANDA
Malgrat la seva versatilitat, aquestes assignatures no sempre són les més demandades pels estudiants que concorren a la selectivitat. El juny del 2015, a l'examen de Geografia es van presentar 8.563 alumnes, mentre que a Física en van ser 6.646 i a Ciències de la Terra, 2.808.

Tot i que escollir unes matèries de modalitat o unes altres al matricular-se al primer curs de Batxillerat no condiciona necessariament l'itinerari universitari que s'acabarà seguint, decantar-se per unes o per unes altres té el seu què.
Una estudiant als estudis de TV

Campus d'estiu de la UVic-UCC
per a estudiants de secundària


La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) organitza, entre el 10 i el 16 de juliol, l'UCamp, un campus d'estiu per a estudiants de 4t d'ESO i primer i segon de Batxillerat interessats en els àmbits de la comunicació, el màrqueting i l'empresa.

Els participants, en sessions de matí i tarda i en grups de treball reduïts, tindran l'oportunitat de treballar en un plató de TV, gravar una falca en un estudi de ràdio o participar en un taller de videomarqueting, entre d'altres possibilitats, tutoritzats per docents, professionals i monitors que vetllaran per la realització de les activitats lúdiques i esportives complementàries.

Existeix també la possibilitat d'allotjar-se a la residència de la universitat.
El CFGM de Salesians Sarrià
capacita per atendre gent gran

Salesians Sarrià ofereix un CFGM per a joves amb vocació de servei
 

Salesians Sarrià impartirà a partir del curs vinent el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d' Atenció a les persones en situació de dependència, uns estudis que van adreçats a joves compromesos i amb una clara vocació de servei social.

El cicle facilita les eines per tenir cura de persones que formen part de col·lectius amb necessitats especials de salut física i psíquica o que requereixen una atenció social. Els graduats que, un cop finalitzat el CFGM, vulguin continuar estudiant, disposen dels estudis d'Educació Infantil i d'Integració social de la mateixa família professional.


El centre organitza sessions informatives per presentar l'oferta de CFGM i CFGS, així com el Batxillerat i el Batxillerat Internacional. Cal inscriure-s'hi.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email