No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un grup d'alumnes fent les proves de Selectivitat, que es realitzaran del 14 al 16 de juny

Quines són les assignatures més difícils d'aprovar a la selectivitat?Ciències de la Terra, Dibuix Tècnic, Física i Llatí són les matèries que més es van resistir als estudiants provinents del Batxillerat que s'hi van examinar el juny del 2015, tant a la fase general com a la fase específica de la Selectivitat. Un any abans van ser les Matemàtiques.

L'italià, amb pocs estudiants, tampoc sembla fàcil: la nota mitjana dels que s'hi van examinar el juny del 2015 es va situar en un 5,99, molt per sota del 8,43 dels que es van presentar a la prova d'alemany, del 7,89 dels que ho van fer a la de francès i del 7,10 dels que es van sotmetre a l'examen d'anglès, l'idioma estranger que estudia la majoria dels estudiants de Batxillerat.

Per als que vénen de CFGS, la situació és una mica diferent: les pitjors qualificacions es van registrar a Dibuix Tècnic, Matemàtiques, Física i   Literatura Catalana. El 2014, la mitjana  de Matemàtiques va ser d'un 1,89 i la de Física, un 2,46.A l'altra cara de la moneda, o sigui entre les disciplines on es van comptabilitzar les millors qualificacions del 2015, hi trobem, a banda dels idiomes estrangers, Grec, Anàlisi Musical i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials. Aquesta última és, amb diferència, la més demandada de les tres a les proves de selectivitat.

Si ens fixem exclusivament en les assignatures obligatòries, aquelles a les que s'enfronten tots els estudiants que es presenten a la fase general, i tornem a deixar de banda els idiomes estrangers, els millors registres es van donar el 2015 a Història, per davant de Llengua Catalana i Literatura i de Llengua Castellana i Literatura.

RESULTATS DE LA PROVA VOLUNTÀRIA
Tornant-nos a centrar en la fase específica, a la qual es presenten voluntàriament els que volen aconseguir un complement de nota per poder accedir als estudis universitaris desitjats, s'observa que el comportament dels estudiants provinents del Batxillerat és molt superior als que procedeixen de CFGS.

De la vintena d'assignatures de les quals es poden examinar, en 10 de les matèries de les que es van presentar l'any passat els alumnes de CFGS la mitjana se situa per sota del 5 (Ciències de la Terra, Dibuix Tècnic, Electrotècnia, Física, Història de l'Art, Literatura Catalana, Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i Tecnologia Industrial). Si només ens fixem en els batxillers, cap de les mitjanes se situa per sota d'un 5.
 
LES QUALIFICACIONS GENERALS MES FREQÜENTS
Pel que fa a la nota final, l'any passat 3.845 alumnes (sense distinció de via d'accés) van assolir a la fase general entre un 6,5 i un 7, la qualificació més freqüent, per davant dels que van aconseguir entre un 7 i un 7,5 (3.704) i entre un 6 i un 6,5 (3.590). Un 97% dels que es van presentar van aprovar la selectivitat, objectiu que s'assoleix amb una qualificació mitjana de 4 a la fase general de les proves.
Innovacions de cara al nou curs
a la família Tèxtil i al cicle de
Gestió sanitària

Arrenca la preinscripció a cicles de Grau Mitjà amb 4 nous estudis


El període de preinscripció a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM), que s'inicia avui i s'allargarà fins al 25 de maig, arrenca amb quatre novetats en l'oferta d'estudis: tres nous perfils professionals de cicles ja existents i un cicle associat a una nova família d'Ensenyaments esportius, la de Piragüisme.

Els cicles que s'afegeixen a l'oferta són el de Gestió administrativa, perfil professional d'àmbit sanitari; Planta química, perfil professional de productes farmacèutics i cosmètics, i Fabricació i ennobliment de productes tèxtils, perfil professional de gèneres de punt.

El cicle de Gestió administrativa amb perfil sanitari es podrà cursar a l'Institut La Guineueta de Barcelona i a l'Institut Vallvera de Salt; el de Planta química amb perfil de productes farmacèutics i cosmètics s'oferta a l'Institut de Terrassa, a l'Institut Narcís Monturiol de Barcelona, a l'Institut Pompeu Fabra de Badalona i a l'Institut La Romànica de Barberà del Vallès. I el de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils amb el perfil de gèneres de punt, a l'Institut Milà i Fontanals d'Igualada.

Finalment, dins de la nova família de Piragüisme, l'Institut de la Pobla de Segur imparteix el CFGM de Piragüisme en aigües braves.

A Cicles de Grau Superior (CFGS) la preinscripció s'iniciarà el 26 de maig i finalitzarà l'1 de juny.
El cartell que convida a
participar en els diferents
campus d'estiu de la UPC

Activitats d'estiu per a alumnes d'ESO, Batxillerat i CFGS a la UPC
 

La Universitat Politècnica (UPC) ofereix al juliol un extens programa d'activitats adreçades al professorat i a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i CFGS en bona part dels seus campus: tallers de programació en Arduino i robòtica i d'agudesa visual a Terrassa, d'arquitectura a Sant Cugat del Vallès, de matemàtiques aplicades a Barcelona, d'activitats vinculades als àmbits de les TIC i l'enginyeria a Manresa i un curs d'algorísmia i programació al Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS).

Al campus de Castelldefels es planteja un programa d'una setmana de durada (entre l'11 i el 16 de juliol) durant la qual els participants (alumnes de 4t d'ESO i de primer de Batxillerat) s'enfrontaran a un seguit de reptes científics i tecnològics per tal d'aconseguir resoldre un cúmul de situacions imprevistes.

Les sessions es combinaran amb activitats de lleure a la platja i al canal olímpic.
58 vídeos han estat seleccionats
en la segona edició del concurs
que organitzen l'IQS i BASF

L'IQS mostra l'omnipresència de la química als alumnes de secundària


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull convida els alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat a participar, el dijous 26 de maig, a l’activitat La química mou el món. Es tracta de veure com es pot generar energia tant a partir d'un tomàquet o una llimona com dels molins de vent o les plaques solars.

Al finalitzar l'activitat tindrà lloc l’entrega de premis de la segona edició del concurs Aquí hi ha Química, adreçat a estudiants de Batxillerat i organitzat conjuntament amb la companyia BASF per promoure les vocacions científiques en aquesta àrea.

Els participants han hagut de confeccionar un vídeo que reflecteixi com la química millora la vida de les persones. Les 58 cintes seleccionades es poden visualitzar a aquihayquimica.com. El concurs ofereix diferents premis, entre els que sobresurt una beca perquè el guanyador pugui cursar el 1r any del grau en Química o Enginyeria Química de l'IQS gratuïtament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email