No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants en una biblioteca de la UPC, la universitat que programa més dobles graus

Una quarta part dels estudis de grau són dobles titulacionsUn total de 173 graus dels prop de 700 que programen les universitats públiques i privades de Catalunya per al curs que ve, o sigui, gairebé un 25%, són dobles titulacions. Més d'un centenar de dobles graus ofereixen places des de primer curs, o sigui combinen assignatures de dos estudis diferents des del primer any dels estudis.

A la resta de l'oferta de dobles titulacions, l'accés es fa partir de segon o dels cursos successius i, en ocasions, quan ja s'han completat les matèries d'un dels dos títols que participen de la combinació de graus.En el cas dels centres públics i de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) a les dobles titulacions que tenen places a primer curs s'hi accedeix a través de la nota de tall. De fet, les dues notes més elevades que el juliol de l'any passat es van exigir per entrar a la universitat pertanyien a dobles graus, un comportament que es ve repetint els últims anys.

També és veritat que les notes de tall dels dobles graus són les que registren una caiguda més acusada al més d'octubre, quan es dóna per tancada la matrícula, o sigui que la qualificació amb la què es pot accedir finalment a molts d'aquests estudis acostuma a ser freqüentment més baixa perquè hi ha estudiants que pretenien matricular-s'hi i han acabat per deixar-ho córrer.

OFERTA EN AUGMENT
L'oferta de dobles graus, però, no para de créixer. De cara al curs vinent, s'anuncien 26 noves combinacions, la gran majoria de les quals programades per les universitats privades. Aquest any, l'atonia de les universitats públiques en matèria de programació de nous graus s'ha traslladat també al terreny de les dobles titulacions.

Tot i així, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) continua al capdavant de les universitats amb una oferta més amplia de dobles titulacions (40). Però en el segon lloc de la llista, fins ara ocupat en solitari per la Pompeu Fabra (UPF), amb 25 títols, ja s'ha situat també la Ramon Llull (URL), amb el mateix nombre de combinacions. Blanquerna és, dins la URL, la que ha fet una aposta més clara per aquest tipus de titulacions.

Una altra universitat privada, la Internacional (UIC), programa tants dobles graus (10) com la Universitat de Barcelona (UB) o la Universitat de Lleida (UdL).

AFINAR LA CERCA
Conscients de la volada que estan prenent les dobles titulacions, que ja representen una quarta part de les prop de 700 possibilitats d'estudiar un grau al sistema universitari català, el web d'Unportal ha incorporat un filtre on, a partir de l'oferta de dobles graus per universitat, es troben els que tenen places de primer curs.
Les dues titulacions busquen la
polivalència professional

Direcció d'Empreses + Dret d'ESADE, dues titulacions de grau en 5,5 anys


ESADE (Universitat Ramon Llull) ofereix la doble titulació en Direcció d'Empreses + Dret, amb 65 places de primer curs, que es pot completar en 5 anys i mig i que proporciona als estudiants una formació polivalent per poder trobar respostes jurídiques als reptes empresarials que se'ls plantegin en un context internacional.

La titulació té un període de pràctiques professionals incloses dins del pla d'estudis i reclama un bon nivell d'anglès i una nota mitjana de notable al Batxillerat per poder-hi ingressar.

ESADE també programa una segona doble titulació en la que combina el grau de
Dret amb un títol propi, el Bachelor in Global Governance, que es cursa en 5 anys i que es proposa que els titulats adquireixin els coneixements de dret, geopolítica i economia necessaris per poder desenvolupar la seva carrera professional en un organisme internacional.
La UAB ofereix més de 430
màsters i postgraus

La UAB programa una trentena de màsters i postgraus en educació


L'oferta de postgrau especialitzada en educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per al curs 2016-2017 consta d'un total de 8 màsters universitaris, 12 màsters propis i 13 diplomes.

A l'apartat de màsters oficials, se n'ofereix un en la modalitat semipresencial, Biblioteca escolar i promoció de la lectura; hi figura un Erasmus Mundus que forma part del programa de mobilitat internacional (Polítiques educatives per al desenvolupament global) i els màsters en Direcció i gestió de centres educatius (interuniversitari), Psicopedagogia, Recerca educativa, Formació del professorat d'ESO, Batxillerat, FP i ensenyaments d'idiomes, també en l'especialitat de matemàtiques (interuniversitari), i el de Psicologia de l'educació, que s'ofereix amb d'altres universitats.

El període d'admissió està obert a la majoria d'ells.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email