No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants fent pràctiques en un laboratori clínic d'un centre educatiu de Barcelona

Prop del 50% dels estudiants d'FP superior provenen del Batxillerat

 
La Prova d'Accés a CFGS és la segona via d'entrada  

El gruix dels estudiants que accedeixen a Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) han cursat amb anterioritat el Batxillerat. Així ho demostren les dades del curs 2014-2015 del Departament d'Ensenyament, que indiquen que dels 30.615 alumnes que van matricular-se en un CFGS, un total de 14.471, el 47,3%, procedien d'aquesta via, enfront dels 12.468 que van arribar-hi des de Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM), que van representar el 40,7%.

Una segona dada interessant és que, d'aquests prop de 12.500 estudiants que van accedir a CFGS havent cursat abans un CFGM, més del doble van fer-ho a través de la Prova d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior (8.403, el 27,4% del total), versus els 4.065 (13,3%) que van fer el Curs específic d'Accés a CFGS (CAS), d'un curs acadèmic de durada i que permet accedir directament a CFGS a aquells que el superin sense haver de fer cap examen.

DIFERÈNCIA ENTRE CENTRES PÚBLICS I PRIVATS
Aquesta superioritat en la xifra d'alumnes que opten per la Prova d'Accés per accedir a un Cicle Superior respecte als que fan el CAS és molt més acusada als centres públics, on, dels 19.943 estudiants que van accedir a un cicle superior, el 33,4% ho van fer a través de la Prova d'Accés enfront del 13,5% que van triar la via del Curs d'Accés.

En canvi, si s'analitza el comportament dels 10.672 matriculats en centres privats i concertats, aquesta diferència és de poc més de 3 punts en favor dels que hi van accedir a través de la Prova (16,2% enfront d'un 12,9% que van optar pel CAS).

Les altres vies d'accés a CFGS són minoritàries: el 4,2% són titulats en un altre cicle superior; el 0,5% han cursat un grau universitari o una llicenciatura; el 03% vénen d'una diplomatura, i el 0,2% de Centres de Formació d'Adults. Finalment, un 6,8% hi han accedit per altres vies.

PREINSCRIPCIÓ A CFGS
Aquest dijous s'inicia el període de preinscripció a Cicles Formatius de Grau Superior, que es perllongarà fins a l'1 de juny.
Dos estudiants al recinte del
TecnoCampus de Mataró

TecnoCampus ofereix 21 titulacions
de grau, 7 de dobles, a Mataró


L'oferta de TecnoCampus, situat a Mataró i adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), inclou 14 graus, un dels quals impartit íntegrament en anglès (ADE i Gestió de la Innovació), i 7 dobles titulacions. Tres d'aquestes combinacions de dos graus s'impartiran per primer cop a partir del curs vinent.

A banda d'oferir per primera vegada Fisioteràpia (que fins ara s'impartia conjuntament amb Ciències de l'Activitat Física i l'Esport) i un grau multidisciplinari en Tecnologia i Negocis, on es poden cursar assignatures de diferents graus durant el primer any dels estudis i no és fins a segon quan s'ha d'optar per matricular-se en una titulació concreta (a escollir entre 8 opcions), el centre programarà ara tres nous dobles graus, un dels quals amb 20 places de primer: Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació + Disseny i Producció de Videojocs.
El claustre de l'edifici històric
de la UB de la plaça Universitat

L'oferta de postgrau de la UB inclou més de 150 màsters oficials 


La Universitat de Barcelona (UB) programa per al curs 2016-2017 més de 150 màsters universitaris (d'especialització, recerca o orientats al doctorat) d'un o dos cursos de durada (60 o 120 ECTS) a preus públics regulats per la Generalitat.

L'oferta abasta els diferents àmbits de coneixement i inclou els màsters que són impartits des de la UB, els interuniversitaris i els Erasmus Mundus dissenyats amb universitats estrangeres, que sempre preveuen una estada a l'exterior.

La relació de títols oficials es complementa amb una proposta de més de 400 màsters propis i cursos de postgrau, tant en la modalitat on line com semipresencial i presencial, distribuïts en 15 àrees temàtiques. S'ofereixen des de cursos d'uns pocs crèdits fins a formacions de màster amb titulació pròpia de la UB de 60 crèdits o més.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email