No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Expressar-se correctament és el principal dèficit en matèria d'anglès dels nous universitaris

6 de cada 10 estudiants que entren a la universitat saben poc anglèsDes del 2012, el nivell d'anglès dels estudiants que accedeixen a les universitats catalanes ha millorat, però els que segueixen sense expressar-se oralment amb correcció en la principal llengua estrangera continuen sent més que els que ho saben fer, d'acord amb les estadístiques de la preinscripció realitzades entre els anys 2012 i 2014.

El curs 2015-2016, i per primer cop, als prop de 50.000 estudiants que es van inscriure a les universitats públiques o a la UVic-UCC se'ls va preguntar si podien acreditar un nivell B2 o equivalent en una llengua estrangera, majoritariament en anglès. 6 de cada 10 van dir que no.Els estudiants que des del curs 2014-2015 accedeixen a un dels graus que imparteixen les universitats catalanes no podran obtenir el títol si no acrediten estar en possessió del nivell B.2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües al finalitzar els estudis. En el cas de l'anglès, aquesta exigència fa referència al First Certificate.

Almenys això és el que va determinar una norma de la Generalitat publicada a començaments del 2014, tot i que alguna universitat ha qüestionat la validesa d'aquesta disposició, argüint que aquest requisit ha de figurar prèviament als plans d'estudis i que són els centres respectius els que l'han d'introduir, cosa que no sempre ha succeït.


MILLORA RELATIVA
Les estadístiques de la preinscripció universitària dels últims anys reflecteixen una millora dels coneixements en anglès, però tot i així un de cada tres estudiants que el curs 2014-2015 volia accedir als estudis universitaris reconeixia que tenia dificultats per entendre els textos escrits en anglès, gairebé la meitat tenia problemes de comprensió oral (que eren més greus a l'hora d'expressar-se per escrit), i els que deien que sabien parlar en anglès eren menys que els que no s'atrevien a afirmar-ho.

D'altra banda, 30.000 dels 50.000 enquestats donaven a entendre que el seu coneixement del francès era nul.


LA CONSTATACIÓ DE L'AQU
La darrera enquesta d'inserció laboral de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), publicada el 2014, ja advertia del dèficit de formació en idiomes dels titulats a l'hora d'iniciar-se en la cerca d'una primera feina, un dèficit que prové d'un sistema educatiu que no garanteix un domini acceptable de l'anglès abans que els estudiants arribin a la universitat.
La formació per obtenir el First o
l'Advanced es concentra al juliol

Cursos intensius d'estiu per poder preparar els exàmens de Cambridge


British Council Barcelona organitza cursos intensius d'estiu, impartits per professorat experimentat, per preparar els exàmens de Cambridge, tant per obtenir el First Certificate com l'Advanced, que acrediten els nivells B2 i C1 en llengua anglesa, respectivament. La formació es realitza durant les quatre setmanes del mes de juliol.

Els estudiants que es matriculin al curs de preparació per aconseguir el First tindran accés a un curs gratuït de 30 hores, en versió on-line, el Road to Success in First, per continuar fent pràctiques fora de l'aula.

El centre també ofereix des de finals de juny diferents modalitats de cursos per als que vulguin aprendre l'idioma o progressar en aspectes com l'expressió oral, la comprensió i l'escriptura en llengua anglesa.
Els cursos per a nous alumnes
s'oferiran al setembre

ELISAVA ofereix als nous alumnes
dos cursos de formació bàsica


ELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona programa en la seva Escola d'Estiu dos cursos de formació bàsica per iniciar els nous estudiants de grau en el món del disseny i els estudis universitaris que s'oferiran al mes de setembre, abans que comenci l'any acadèmic.

La proposta consta d'un curs artístic, adreçat als matriculats al grau de Disseny, i un altre de tècnic, que s'adequa a les necessitats dels que cursaran Enginyeria de Disseny Industrial.  

La formació inclou continguts destudi bàsics, com el dibuix en el cas del curs artístic, o les matemàtiques i la física en el tècnic, així com tallers que es complementaran amb visites a estudis, empreses i plantes de producció externes per tal d'oferir una visió general del sector.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email