No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat de Ciències de la UdG, on s'imparteix el doble grau d'Ambientals + Biologia

La preinscripció a les universitats públiques i a la UVic-UCC

Graus que guanyen places...La nova oferta de places que s'ha fet pública coincidint amb l'inici del període de preinscripció a les universitats públiques i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) prima estudis que tenen poques places i una demanda elevada.


Un exponent clar d'aquesta situació és el grau de Filosofia, Política i Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF),  l'únic estudi de la branca de Ciències Jurídiques i Socials que forma part del Top-10 de les notes de tall més altes. El juliol del 2015 es demanava  una qualificació mínima de 12,784 per accedir-hi, la quarta més elevada.

Es tracta d'uns estudis interuniversitaris que la UPF imparteix de forma conjunta amb les universitats Autónoma (UAM) i Carlos III (UC3) de Madrid, que també ofereixen places de primer curs. Si fins ara eren 20 els estudiants que podien accedir-hi anualment des de la UPF, a partir d'aquest curs en seran 30. A la darrera preinscripció van haver-hi 105 demandants d'aquesta titulació en primera opció.

El grau d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que per primer cop s'ha impartit totalment en anglès durant aquest curs, també guanya 10 places. Fins ara en tenia 20.

La doble titulació de Ciències Ambientals + Biologia de la Universitat de Girona (UdG), que s'imparteix des del 2013-14, ofereix 20 places, 10 més que fa un any,  després que el juliol del 2015 comptabilitzés 27 peticions en primera opció.

Una cosa semblant ha succeït amb Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció + Dret de la UPF, que es va estrenar fa un any, i ha doblat el nombre de places de primer, de 10 a 20.

El grau Obert, també de la UPF, que es va començar a oferir el 2015, veu augmentar l'oferta, de 20 a 30 places, després de la bona acceptació que ha tingut el curs 2015-2016.

Informació i Documentació, una titulació de la Universitat de Barcelona (UB) que durant els últims anys havia tingut una matrícula deficitària, va reduir places fusionant l'opció presencial amb la semipresencial -mentre en paral·lel es creava el doble grau d'Informació i Documentació + Comunicació Audiovisual-  i el curs passat va aconseguir matricular 61 estudiants, un més que les places ofertades. Ara veu  incrementada la seva capacitat en 20 places, fins a 80.... i graus que en perden


En el capítol d'estudis que veuen reduïda la seva capacitat, cosa que ha de permetre que la demanda s'apropi a l'oferta, hi trobem Filologia Catalana i Filologia Clàssica de la UB, amb 70 i 50 places, respectivament, 10 menys que aquest curs. També Llengua i Literatura Catalanes de la UAB, que en tindrà 50. Fa un any n'eren 60.

El grau Obert en Llengües que ha creat la UAB, però, oferirà a primer assignatures de Llengua i Literatura Catalanes. Una part d'aquests estudiants és previsible que, a partir de segon curs -quan hagin d'optar per cursar Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Espanyoles, Estudis Clàssics o Estudis Francesos- acabin decidint-se per la primera d'aquestes titulacions.

Els ajustos es concentren en les dues universitats més grans. Geografia i Ordenació del Territori de la UAB, que aquest curs tenia 80 places, n'oferirà 60, mentre que  Història, Història de l'Art i Sociologia, totes de la UB, perden unes poques places.
BAU té la seva seu al Poblenou

BAU ofereix estudis universitaris en Disseny de Moda a Barcelona


BAU, Centre Universitari de Disseny, adscrit a la UVic-UCC, és l'únic que imparteix a Barcelona un itinerari formatiu en Disseny de Moda dins de la seva oferta d'estudis de grau.

Els estudiants comencen a partir del segon any del grau a triar matèries optatives, per, a partir del tercer curs, especialitzar-se en Disseny Gràfic i Comunicació Visual, Disseny Audiovisual, Disseny d'Interiors o Disseny de Moda. Durant l'últim curs es realitzen pràctiques obligatòries amb estada en empreses que afavoreixen la inserció laboral dels estudis. Un 80% dels graduats treballen tres mesos després d'haver finalitzat els estudis.

BAU té com a objectiu formar dissenyadors que aportin solucions innovadores que contribueixin a millorar el benestar de les persones i permetin optimitzar el funcionament de les organitzacions.
La sessió es farà el dimecres 15
 

Conferència al CITM de la UPC sobre com finançar projectes creatius


El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica (UPC) organitza el pròxim dimecres, 15 de juny, una conferència (dins del cicle de sessions en obert Creative CITM) sobre com finançar un projecte creatiu a través de la plataforma de micromecenatge Kickstarter.

La sessió anirà a càrrec del professor Marc Ripoll, docent del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs del CITM  i del màster en Disseny i Creació de Videojocs de la UPC School.

Ripoll explicarà l'experiència del joc de taula Pandemonium que durant els darrers mesos ha aconseguit recaptar més de 100.000 dòlars de 1.236 partícips, una aportació que ha permès que el projecte pogués convertir-se en realitat.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email