No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un grup d'estudiants de la UVic- UCC fent pràctiques de CAFE  en una pista d'atletisme


Graus que no s'abandonenCiències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) encapçala el rànquing de graus amb menys desercions a primer curs, amb un 1,1%, seguit de Fisioteràpia de la Rovira i Virgili (URV), Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) i Medicina de la Universitat de Barcelona (UB).

Dos graus d'Infermeria, els de la UdL i els de la UB, figuren en el Top-10 dels estudis amb menys abandonament acumulat al llarg dels quatre cursos (per sota del 10%), juntament amb els graus de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Autònoma (UAB), i de Publicitat i Relacions Públiques i Periodisme de la Pompeu Fabra (UPF).Les últimes dades d'abandonament dels estudis de grau de la Secretaria d'Universitats i Recerca, corresponents a l'any 2015 i que fan referència a les 7 universitats públiques de Catalunya i a la UVic-UCC, posen de manifest com, al costat de titulacions que registren un índex força elevat de desercions a primer curs, n'hi ha d'altres on la taxa d'estudiants que aconsegueixen fer el pas de primer a segon curs s'aproxima al 100%.

Per altra banda, i donat que ja es disposa d'informació de la primera promoció d'estudiants que ha finalitzat els estudis de grau, les dades disponibles també permeten constatar en quines titulacions hi ha menys abandonament acumulat al llarg dels quatre cursos, una relació que no sempre coincideix amb els estudis que tenen menys abandonament a primer.


ELS PRIMERS DE LA LLISTA
En la primera categoria, hi figuren Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la UVic-UCC, on l'índex d'abandonament a primer curs és només de l'1,1%, una taxa molt semblant a la que registra el grau de Fisioteràpia de la URV (1,3%). Els segueixen els estudis de Fisioteràpia de la UdL (2,1%), Medicina de la UB (2,3%), i els d'Enginyeria Biomèdica de la mateixa universitat (2,6%).

Periodisme de la URV; Educació Infantil de la UAB; Infermeria de la UdL, el grau d'Educació Primària de la URV que s'imparteix a Tortosa i el d'Educació Infantil de la UdL tanquen el Top-10 dels estudis amb menys abandonament a primer.DESERCIONS AL LLARG DELS ESTUDIS
Pel que fa als estudis amb menys abandonament acumulat, els que registren menys baixes comptant tots els cursos del grau (i que tenen en compte els estudiants que no s'han matriculat als estudis corresponents ni l'any que els tocava fer-ho ni els dos següents), els que encapçalen el llistat són Infermeria de la UdL, amb una taxa d'abandonament del 5,6%, i Educació Infantil de la Universitat de Girona (UdG), amb un 6,9%.

El grau de Publicitat i Relacions Públiques a la UPF (8,3%) és el tercer d'aquest rànquing, seguit del de Bioquímica a la UAB (8,6%), Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la UVic-UCC (9,2%), i Infermeria a la UB (9,3%). També figuren a la categoria d'estudis amb menys abandonament els graus d'Educació Infantil de la UVic-UCC (9,6%), Periodisme a la UPF (10%) i Educació Infantil de la URV al campus de Tortosa (10,1%).ESTUDIS AMB NOTES DE TALL ELEVADES O MOLT VOCACIONALS
En tots els casos, es tracta d'estudis o bé amb notes d'accés elevades (on és difícil d'accedir-hi i on, per tant, un cop s'hi aconsegueix entrar els estudiants s'hi mantenen fidels), o bé titulacions molt vocacionals, com les d'Educació Infantil, Educació Primària o Infermeria.

Si bé els estudis de Medicina compleixen aquests dos requisits, la seva més gran complexitat fa que no arribin a situar-se de forma majoritària entre els primers llocs de
l Top-10 (excepte en el cas de Medicina de la UB), tot i que en general es tracta també de graus que registren abandonaments molt baixos.  

Les taxes d'abandonament dels estudis a primer curs; d'abandonament acumulat; de graduació en el temps previst, i de rendiment de les titulacions (crèdits aprovats en relació als matriculats), corresponents al curs 2014-2015, es poden consultar a les fitxes de grau d
'Unportal, a la pestanya de Rendiment.
Les empreses seleccionen els
estudiants que faran pràctiques

El grau d'ADE de la UManresa ofereix  pràctiques remunerades a l'empresa


El grau d'Administració i Direcció d’Empreses (ADE) del campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ofereix pràctiques becades que consisteixen en una estada remunerada de mig any en empreses durant els dos últims cursos.

L'objectiu és que els estudiants assoleixin una experiència pràctica que complementi la formació teòrica rebuda a l'aula.

Aquests tipus de pràctiques s’han convertit en un dels principals atractius del grau. Les empreses les veuen com una oportunitat per identificar futurs candidats a llocs de treball. I els estudiants valoren la possibilitat d'accedir a destacades companyies, fins i tot multinacionals, on podran conèixer les diferents àrees funcionals de la gestió empresarial.
El CETT ofereix la possibilitat de
triar entre graus i cicles d'FP


 

CETT-UB organitza una nova jornada per poder conèixer el seu campus


El campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia del CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), ha organitzat per al dijous 7 de juliol una nova sessió informativa, la última abans de les vacances d'estiu, per mostrar les instal·lacions del centre i poder conèixer de prop la seva oferta d'estudis.

L'objectiu de la sessió es oferir informació dels graus de Turisme –que també es pot cursar íntegrament en anglès– i Ciències Culinàries i Gastronòmiques, uns estudis interuniversitaris en els que també participen el campus de l'Alimentació de la UB i la Universitat Politècnica (UPC). La sessió, que començarà a les 18 hores, anirà a càrrec del professorat i d'alumnes del centre.

També s'informarà de l'oferta de postgraus i dels cicles formatius que s'imparteixen a l'escola. Per poder assistir-hi cal inscriure's prèviament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email