No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat de Belles Arts de la UB, on s'imparteix l'únic grau que porta aquest nom.

Matricular-se a 1a la universitat pública costarà entre 1.657 i 2.512 e.

 

Els estudiants que a mitjans d'aquest mes es matriculin per primer cop de 60 crèdits del primer curs d'un grau universitari pagaran el mateix que fa un any, entre 1.657 i 2.512 e., en funció dels estudis triats. ADE, per exemple, forma part del grup de titulacions més assequibles, mentre que Infermeria o Medicina són de les més cares.


El secretari d'Universitats, Arcadi Navarro, ja va avançar a començaments de maig que no es rebaixarien els preus (com s'ha fet a la Comunitat de Madrid), però tampoc s'augmentarien, ni tan sols es repercutiria l'increment de l'IPC. Finalment, el Govern va beneïr dimarts aquella decisió, que ara s'ha de publicar al DOGC.

Hi ha tres grups de preus, d'acord amb el coeficient d'estructura docent que s'adjudica a cadascun dels estudis, que no és altra cosa que el cost que es considera que té impartir-los a partir de les inversions que s'han fet en instal·lacions, material i les despeses de manteniment.


ADE, DRET I MAGISTERI, ENTRE ELS GRAUS MÉS ASSEQUIBLES
En el grup A, on hi figuren els estudis que requereixen menys recursos per poder impartir-se, a més a més d'ADE, hi ha, entre d'altres, els de Dret, Educació Infantil o Educació Primària. Per accedir a cadascun d'aquest graus s'han de satisfer 25,27 e. per crèdit, o sigui uns 1.516 e. si l'estudiant es matricula d'un curs sencer. A aquesta quantitat s'hi ha d'afegir uns 140 e. anuals que les universitats perceben per diferents conceptes: gestió de la matrícula, serveis i assegurança escolar obligatòria.

En un centre privat adscrit a una universitat pública o bé en una universitat privada el preu d'un primer curs d'ADE es situa a partir dels 5.000 e.

En un segon bloc de titulacions, catalogat com a B, on hi podem trobar els estudis d'Arquitectura, Farmàcia, Biologia, Psicologia i Periodisme, s'han de satisfer uns 600 e. més que per als graus del grup A, o sigui 2.286 e. Finalment, per accedir a les enginyeries, de la mateixa manera que a Infermeria o Medicina, es demanen 2.512 e.

Els preus dels crèdits en els què l'estudiant es matricula per segon cop, i que costen al voltant d'un 20% més, tampoc experimentaran cap modificació.


PAGAMENT EN DEU MENSUALITATS
La matrícula, segons el que estableix el decret, es podrà pagar en 10 mensualitats sense interessos, només amb un recàrrec màxim de 24 e.

D'acord amb les dades de la Generalitat, l'import del què s'ha de fer càrrec l'estudiant equival al 25% del cost de l'ensenyament universitari, tot i que hi ha estudis que qüestionen aquest càlcul i situen aquest percentatge molt per sobre.

Un 40% dels estudiants que es matriculen a les universitats públiques catalanes es beneficien d'algun tipus de rebaixa, d'acord amb les dades de la Secretaria d'Universitats. En aquest grup hi ha des dels becaris del Ministeri d'Educació fins als perceptors de les Beques Equitat de la Generalitat.
Estudiants a la biblioteca
d'Humanitats de la UAB

La UAB ofereix 15 mínors, formació en una disciplina aliena dins de cada grau


La Universitat Autònoma (UAB) impartirà el curs vinent fins a 15 mínors, itineraris optatius dins els graus que permeten adquirir coneixements d'una disciplina aliena als estudis que es cursen i que poden resultar d'interès de cara a l'especialització o l'adquisició de competències que reclama el mercat laboral. Els mínors que es superen es fan constar després al Suplement Europeu al Títol.

A l'oferta hi ha des d'un curs de Ciències del Llenguatge fins a crèdits optatius en Filosofia o Italià.

Els mínors van començar a incloure's als plans d'estudi dels graus amb la incorporació del sistema universitari a l'Espai Europeu d'Educació Superior i, tot que inicialment el seu desplegament s'havia de generalitzar, finalment la seva impartició s'ha vist limitada arreu pels recursos disponibles.
Alumnes de Gimbernat a les aules
d'informàtica del centre
Gimbernat imparteix un Cicle Formatiu
de Grau Superior en Bioinformàtica


Gimbernat Formació, el centre d’estudis d’FP de les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la UAB, programa des del curs passat un CFGS innovador a Espanya, el de Desenvolupament d'Aplicacions Web (DAW) amb un perfil professional en Bioinformàtica.

Es tracta d'uns estudis dissenyats per formar programadors capaços d’interpretar els requeriments de metges i biòlegs, per tal que puguin donar-los suport i alliberar-los de les tasques informàtiques. P
er poder impartir l'especialització, el centre disposa de professorat que compagina la seva feina docent amb l’activitat professional en empreses del sector.

Els tècnics superiors en Bioinformàtica que vulguin seguir estudiant tindran l'opció de cursar el grau d'Informàtica i Serveis a la secció universitària.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email