No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Economia i Empresa de la UB, on s'imparteixen els estudis d'ADE

La demanda de Medicina torna a recular i la de CAFE es desinflaLes demandes en primera opció dels estudis de Medicina a les universitats públiques catalanes han caigut un 1,7% respecte a un any abans, quan ja van recular un 1,5%, d'acord amb les dades provisionals de l'Oficina d'Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari. 

La desafecció dels estudiants s'ha acarnissat aquest cop amb els estudis de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), si es compara el nombre d'estudiants que el juny han sol·licitat cursar aquests estudis de forma preferencial amb els que van fer-ho el 2015: un 25% menys.A l'espera que les dades provisionals es confirmin, el podi dels centres més demandats en primera preferència per als que tenen previst accedir per primer cop a la universitat resta invariable. Els estudis de Medicina que la Universitat de Barcelona (UB) imparteix a l'Hospital Clínic continuen sent els més sol·licitats, per davant dels de Psicologia i ADE, també de la UB. Però la distància entre Medicina (955 sol·licitants en primera opció) i ADE (838) s'ha reduït gairebé a la meitat.

Medicina retrocedeix a la UB, també a Bellvitge, com passa a l'Autònoma (UAB) i al grau que la Pompeu (UPF) ofereix amb la UAB. I tot que augmenten els demandants que volen accedir en primer lloc a aquests estudis a Lleida (UdL), Reus (URV) i Girona (UdG), el balanç és negatiu: -1,7% respecte al 2015. Tot i així, les aules continuaran omplint-se a vessar, doncs s'ofereixen 954 places de primer per a uns 4.000 estudiants que volen ocupar-les preferentment.

On s'ha produït, aparentment, un daltabaix, és als estudis de CAFE. Si el juny del 2015 van haver-hi 1.045 sol·licitants en primera preferència, aquesta vegada han estat 776. El descens ha estat generalitzat i afecta els 6 centres que participen en el sistema públic de preinscripció, però la davallada ha estat de major intensitat als dos centres que l'Institut Nacional d'Educació Física té a Barcelona i Lleida, que són els que ofereixen més places. Cap dels dos, però, tindrà problemes per arribar a la plena ocupació.

L'Enginyeria Informàtica de la Politècnica (UPC) a Barcelona segueix liderant les demandes en l'àmbit de les enginyeries, per davant dels estudis d'Enginyeria en Tecnologies Industrials que imparteix aquesta universitat a la mateixa ciutat.

Pel que fa als nous graus de tres anys de durada, Estudis Globals de la UPF, amb una oferta de 40 places, ha rebut 243 sol·licituds preferencials.
Una sessió del BAU Talent
Networking del 2015

La borsa de treball del grau de Disseny
de BAU, primera via per trobar feina


Un 70% dels estudiants del grau de Disseny que imparteix BAU, Centre Universitari de Disseny, adscrit a la UVic-UCC, que es van titular el 2015, ja treballaven al cap de tres mesos. Un 42% va obtenir la feina a través de la borsa de treball del centre, situat al barri del Poblenou de Barcelona.

El centre impulsa accions per promoure el desenvolupament professional dels seus graduats, com el BAU Talent Networking. Aquesta iniciativa consisteix en oferir-los formació per presentar-se a les empreses del sector i per ser capaços de crear una xarxa de contactes professionals, abans d'organitzar una trobada anual amb ocupadors.

El 2015 els titulats van tenir l'oportunitat de contactar amb mig centenar d'empreses interessades en incorporar professionals del disseny.
L'exterior de la facultat i, a sota,
una de les aules del centre

6.9: La Facultat Pere Tarrés convoca
una nova sessió informativa de graus


La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL) oferirà, el dimarts 6 de setembre, a partir de les 19 hores, una nova sessió informativa per donar a conèixer els graus d'Educació Social i Treball Social, estudis que gaudeixen d'un elevat índex d'inserció  laboral.

El sisè estudi d'inserció laboral de la Facultat, publicat al maig, assenyala que un 88% dels estudiants d'Educació Social que es van graduar el 2015 treballaven el març del 2016. En el cas de la titulació de Treball Social, el percentatge era d'un 83%. Més de la meitat estaven ocupats com a educadors o treballadors socials i la majoria dels restants feia una feina relacionada amb el sector.

El 15 de setembre i el 8 d'octubre la Facultat farà sessions informatives de màsters i postgraus.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email