No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat de Física i Química de la UB, on s'ofereix el grau de Física, present al Top-20

Top-20
 
Els graus més ben situats


De cara al nou curs, Unportal ha reconvertit el Top-10, els rànquings de graus confeccionats a partir de les dades oficials disponibles, en dues noves classificacions: el Top-20, que recull, ampliada, la informació dels centres públics, i un nou Top-10, que es concentra en els resultats dels centres privats.

El primer es visualitza en obert. Al Top-10 de centres adscrits i propis de les universitats privades s'hi accedeix des de les fitxes dels graus que hi figuren.

A la primera newsletter de la nova temporada analitzem la presència de cadascuna de les universitats públiques al Top-20, el que ens permet constatar que no hi ha cap universitat que monopolitzi les posicions de privilegi i que la competència depassa els llindars de l'àrea de Barcelona.
   


La Rovira i Virgili (URV) de Tarragona té 5 estudis entre els 20 amb menys abandonament a primer curs, seguida de l'Autònoma (UAB) i la Universitat de Lleida (UdL), que n'acumulen 4. Entre la vintena de títols amb menys desercions n'hi ha 4 d'Infermeria i 3 d'Educació Infantil, tot i que la classificació està liderada pels graus de Fisioteràpia de la URV i de la UdL.

La Universitat de Girona (UdG) és la que té més presència a la categoria que aplega les titulacions on els rendiments dels estudiants de primer curs són més elevats, en situació d'igualtat amb la Universitat de Barcelona (UB), que també en té 5. La segueixen la UAB i la Pompeu Fabra (UPF), amb 4 títols cadascuna. Entre els 20 primers hi ha 4 graus de Comunicació Audiovisual.

La UAB domina el rànquing de graus en què l'obtenció del títol arriba abans. Les bios ( Biologia Ambiental, Genètica, Bioquímica i Biotecnologia) són en bona mesura les responsables d'aquesta situació. A la universitat de Bellaterra és, també, on hi ha més estudis amb un percentatge baix d'abandonament acumulat, un apartat que presideix el grau d'Infermeria de la UdL, el mateix que figura al primer lloc de la taula de títols amb una millor graduació. La URV aconsegueix situar fins a 5 titulacions en aquesta taula.

Si ens endinsem en l'apartat de l'ocupació, la que sobresurt és la Universitat Politècnica (UPC). 6 de les 20 titulacions on s'ha detectat un major índex d'inserció laboral s'imparteixen a la UPC. En matèria de salaris, l'avantatge que treu a la resta encara és més gran: 10 dels 20 títols on els graduats guanyen més diners pertanyen la Politècnica. La URV és, a continuació, la universitat que té més estudis en aquestes dues categories (3), juntament amb la UB en la categoria de més ocupació, que encapçala el grau de Matemàtiques d'aquesta universitat. Finalment, i pel que fa als titulats amb un contracte fix, torna a ser la UPC, seguida de prop per la UB, on es detecten els millor indicadors.

 
La UB compta amb 7 graus entre els 20 més ben valorats pels graduats, una categoria on la URV n'aconsegueix situar 5, entre els quals el d'Enologia. Els titulats de Ciències de la Salut, amb els de Medicina al capdavant, figuren entre els més agraïts, però en aquesta relació també es pot trobar el grau de Física de la UB o l'Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació de la UPC.
El nou aspecte que presenten
les columnes del filtres de cerca

Millores als webs de Cicles Formatius


Les millores introduïdes al portal coincidint amb l'inici del curs afecten també de ple els webs de cicles formatius. Durant les últimes setmanes s'han incorporat diferents funcionalitats que permeten que les cerques es puguin filtrar per modalitat (online, semipresencial o presencial). També és possible trobar aquells cicles que, cursant-ne dos de 2 anys de durada, proporcionen dos títols en tres anys (2x3).

Una altra de les novetats és la introducció de la cerca de cicles a partir d'una relació dels centres educatius que imparteixen FP. Les modificacions fan referència tant al web de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) com al de Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM).

El CETT permet iniciar el curs als seus dos graus abans de preinscriure-s'hi


CETT-UB, el campus d'hoteleria, turisme i gastronomia, ofereix als alumnes que realitzin la preinscripció universitària de setembre la possibilitat de començar el curs abans de formalitzar-la.

Així, malgrat que facin la preinscripció els dies 20 i 21, a través del portal Accesnet, com està estipulat, podran iniciar els seus estudis de grau juntament amb els alumnes que van començar els estudis el 12 de setembre després d'haver-se preinscrit el juny.

L'alumnat de nou accés del grau de Turisme i del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques pot conèixer el procediment a seguir i tenir més informació trucant al telèfon 93 428 07 77 i posant-se en contacte amb el Servei d'Orientació als Futurs Estudiants del CETT.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email