No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una classe del grau d'Educació Primària de Blanquerna, un dels ben situats als rànquings

Top-10
 
Els graus privats més ben situats


La cultura de la transparència en matèria d'estudis superiors va obrint-se camí. Com a resultat d'aquest esforç, cada cop són més els indicadors de resultats de què es disposa, tant de les titulacions dels centres propis de les universitats privades com dels centres privats adscrits a les públiques.

Si a l'última newsletter analitzàvem la presència de les universitats públiques al Top-20, aquesta vegada fem un repàs del Top-10 de centres privats.

A partir de la informació oficial disponible, Unportal ha confeccionat 6 rànquings, als quals ben aviat se n'afegiran més, que són accessibles per als usuaris registrats al web des de les fitxes dels estudis de grau que figuren en aquestes classificacions.

 
   

Quatre dels 10 graus que registren un menor abandonament a primer curs pertanyen a la Universitat Ramon Llull (URL), mentre que la Universitat Internacional (UIC) lidera el Top-10 d'estudis on els rendiments (nombre de crèdits aprovats en relació als matriculats) dels estudiants de primer any són més alts.

Blanquerna (URL) és el centre que té més titulacions (un total de 3) en el rànquing d'estudis on hi ha menys desercions durant el primer any (Educació Infantil, Psicologia i Nutrició Humana Dietètica), si bé és un grau de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, el que encapçala aquesta categoria. Després de Blanquerna, hi figura la UIC amb dos graus, Odontologia i Educació Infantil.

Educació Infantil de la UIC ocupa, precisament, el primer lloc entre els estudis on s'aprova un major nombre de crèdits a primer curs. A la relació de 10 graus que obtenen millors resultats en aquest apartat també hi ha Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i el títol de Direcció Hotelera que imparteix l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, adscrita a l'Autònoma (UAB).

Els graus de la URL són majoria als rànquings relacionats amb una millor ocupació (més inserció i estabilitat laboral), tot i que els salaris més elevats s'associen a dos graus de la Universitat Abat Oliba (UAO).

Quatre dels 10 graus amb una taxa més alta d'ocupació (Logopèdia, Educació Primària, Publicitat i CAFE) s'imparteixen a Blanquerna (URL), categoria en què torna aparèixer el títol de Treball Social de la Pere Tarrés (URL). La UVic-UCC aconsegueix situar el grau de Comunicació Audiovisual entre els 10 primers d'aquesta classificació.

Els titulats d'Enginyeria en Tecnologies Industrials de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), que també forma part de la URL, són els que disfruten d'una major estabilitat laboral, en un percentatge semblant als que provenen de l'Enginyeria Química del mateix centre. Als primers llocs de la categoria també hi figuren els estudis de Dret i Direcció d'Empreses-BBA d'Esade (URL), per davant de dues enginyeries de La Salle (URL), del grau d'ADE de la UIC i del d'Educació Social de la Pere Tarrés. Tanca aquesta classificació una enginyeria de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la UAB.

La major part d'aquestes titulacions apareixen al rànquing de títols amb salaris de més de 30.000 euros, a les que s'afegeix Odontologia de la UIC.

Per últim, les quatre universitats privades tornen a ser presents a la categoria d'estudis millor valorats pels antics estudiants, encara que d'una manera desigual. La UIC en té tres (Educació Infantil, Arquitectura i Infermeria), la UVic-UCC, dos (Fisioteràpia i Educació Social) i Blanquerna i l'IQS (URL), un. L'EUSS (UAB) és l'única escola adscrita present en aquesta taula.

Gimbernat encara ofereix places a Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica
 

Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), encara ofereixen places a la preinscripció universitària del curs 2016-2017, que finalitza avui, 21 de setembre, als graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis, preinscripció que s'ha de formalitzar a https: accesnet.gencat.cat.

Els tres títols universitaris que imparteix Gimbernat tenen un alt contingut pràctic i uns elevats índexs d'ocupabilitat. A Infermeria els estudiants ja realitzen pràctiques a primer curs; el grau de Fisioteràpia disposa de fins a 5 itineraris d'especialització, i els estudis d'Informàtica i Serveis, únics a la programació universitària, mantenen una estreta connexió amb el món de l'empresa.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email