No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una sessió clínica de Podologia, un grau de la UVic-Manresa que encara accepta alumnes

On hi ha matrícula oberta?
 
Un 10% de les 40.000 places de la preinscripció universitària encara no s'han omplert 


Demà divendres es tancarà l'últim període de preinscripció d'enguany per poder cursar estudis de grau durant el curs 2016-2017 a les 7 universitats públiques catalanes, als seus centres privats adscrits i a la Universitat de Vic-UCC. Hores d'ara hi ha poc menys de 4.000 places disponibles (repartides entre uns 170 estudis de grau, un centenar dels quals a preus públics) de les prop de 40.000 que es van oferir al juliol, xifres en tots dos casos molt similars a les de l'any passat. Les tres universitats privades que no participen en el procés de preinscripció també accepten encara estudiants en alguns dels seus estudis.

OFERTA EXHAURIDA
Ja no és possible matricular-se al primer any dels graus de Dret, Psicologia, Fisioteràpia o Medicina en cap centre universitari català, però encara hi ha unes poques vacants en d'altres titulacions molt demandades, com és el cas d'ADE, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Infermeria i Informàtica. També a Periodisme, Publicitat o Comunicació Audiovisual.

Dues universitats públiques, Lleida (UdL) i Rovira i Virgili de Tarragona (URV), en aquest últim cas al campus de Tortosa, no han omplert del tot les seves aules d'ADE. L'oferta pública per accedir als graus de mestre està ja exhaurida però tant als campus de Vic i de Manresa de la UVic-UCC com a la Universitat Internacional (UIC Barcelona) mantenen oberta la matrícula d'Educació Infantil i Primària.

Una altra de les titulacions amb més adeptes, Infermeria, manté una porta oberta: la del campus de Manresa de la UVic-UCC. Tampoc hi ha oferta viva a Educació Social, excepte a la Facultat Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL), on també és possible ingressar al grau de Treball Social.

La UdL i la URV disposen de les últimes places públiques d'Enginyeria Informàtica. Les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrites a l'Autònoma (UAB), ofereixen places al grau d'Informàtica i Serveis.

L'ingrés a les titulacions de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques resta únicament obert a UIC Barcelona i a la UVic-UCC.


ARQUITECTURA I ENGINYERIES
Només els graus d'Estudis d'Arquitectura que la Politècnica (UPC) imparteix a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès han omplert la seva capacitat, tot i que en aquesta última població està encara oberta la matrícula per als que volen començar el curs al mes de febrer. A Girona (UdG) l'oferta per accedir a aquests estudis també segueix oberta, igual que a UIC Barcelona. Els títols d'Arquitectura Tècnica i Edificació tampoc han tancat la matrícula en cap de les tres universitats públiques que els oferten.

A l'àrea de les enginyeries, a banda de la ja esmentada Enginyeria Informàtica, la UdG no ha completat l'oferta a Enginyeria en Tecnologies Industrials. També ofereix unes poques places d'Enginyeria Química, com fa la UPC a Manresa i Igualada. En una cinquantena d'enginyeries públiques i privades, tres de les quals de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a l'Autònoma, encara es pot efectuar la preinscripció.


HISTÒRIA, GEOGRAFIA I FILOSOFIA
Segueixen havent-hi vacants als estudis d'Història i Història de l'Art que programen en exclusiva les universitats públiques, però la reordenació de l'oferta ha contribuït aquest any que el nombre de llocs disponibles s'hagi reduït sensiblement. Una cosa semblant ha succeït amb Geografia, tot i que en menor escala. I Filosofia ha passat de tenir 60 llocs buits l'any passat, distribuïts entre les universitats de Barcelona (UB), UAB i UdG, a només 10 i concentrats a la UdG.

TURISME  i DISSENY
A Turisme es dóna l'efecte contrari al que s'ha registrat a Història. Les vacants han crescut (gairebé s'han doblat) i en són prop de 300, la gran majoria a preu privat. Només la UdL i la URV, al campus de Vila-seca, mantenen algunes places disponibles a preu públic. Els graus de Direcció Hotelera, Turisme i Turisme en anglès que ofereix a Bellaterra la EUTDH, adscrita a la UAB, i el de Turisme del CETT, adscrit a la UB, també tenen la matrícula oberta. La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la URL, que programa el grau de Gestió Turística i Hotelera, tampoc l'ha tancada.

Una part reduïda de l'oferta privada dels graus de Disseny d'Eina, adscrita a la UAB, i d'Elisava, adscrita a la Pompeu Fabra (UPF), vinculats tots dos a l'exigència d'haver de formalitzar la preinscripció, està encara disponible.
Edifici del rectorat de la URL, al
districte de Sarrià-Sant Gervasi

La Universitat Ramon Llull celebra
els seus primers 25 anys d'història


El 1991 el Parlament de Catalunya va aprovar la constitució de la Universitat Ramon Llull (URL), que es va convertir en la primera universitat privada  d'iniciativa social i sense ànim de lucre que es creava a l'Estat espanyol.

La URL va adoptar un model d'organització federal al qual es van afegir algunes institucions amb una llarga trajectòria, com l'Institut Químic de Sarria (IQS), fundat el 1905, o Blanquerna, que va començar a formar mestres el 1948. Actualment, la URL está integrada per una desena de centres i aplega 21.000 persones entre estudiants, professors i personal d'administració i serveis.

L'acte central del 25è aniversari se celebra avui, a la Llotja de Mar de Barcelona, coincidint amb l'obertura del nou curs acadèmic.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email