No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El tractament massiu de dades requereix de nous i diferents perfils formatius
 
La UPC preveu oferir el curs vinent dos nous graus en enginyeria de dades i disseny digital
 
La universitat estrenarà també Enginyeria d'Automoció 
 

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) té previst començar a impartir, el setembre vinent, tres noves titulacions de grau: Ciència i Enginyeria de Dades; Disseny, Animació i Art Digital, i Enginyeria d'Automoció, dels quals oferirà 50 places de primer curs, en el primer cas, i 40 en els altres dos títols.

L'aparició del grau de Ciència i Enginyeria de Dades, de 240 crèdits ECTS, o sigui quatre anys de durada teòrica, obeeix a la necessitat de formar professionals capaços d'analitzar i modelitzar quantitats massives de dades de tot tipus (text, àudio, vídeo, indicadors financers, proves mèdiques...) que siguin d'utilitat a sectors que van des del comerç electrònic a la biomedicina, passant per la genòmica, les xarxes socials, l'analítica financera o l'estudi dels fenòmens físics.

Un dels dos centres de la UPC implicats en la seva programació, la Facultat d'Informàtica, ja participa de la impartició del grau de Bioinformàtica, inaugurat fa dos mesos, que s'oferta conjuntament amb la Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Barcelona (UB), però que s'imparteix a preu privat sota el paraigües d'un centre adscrit a la UPF, l'ESCI. Aquesta titulació, de 180 crèdits, pretén formar professionals capaços d'aplicar les ciències de la computació i les tecnologies de la informació al tractament de dades de naturalesa biològica.

El segon grau que projecta la UPC per al curs vinent, Disseny, Animació i Art Digital, té inicialment una durada prevista de 3 anys (180 crèdits), i s'integrarà en la programació del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), que ja ofereix els graus en Multimèdia i Videojocs. La decisió final que prengui el Consejo de Universidades sobre quines titulacions poden formar part del catàleg de graus de 3 anys condicionarà l'estructura de la titulació.

Una tercera titulació, Enginyeria d'Automoció, completa la relació de novetats de la UPC per al curs 2017-2018. Aquest grau, que ja va ser presentat el juliol passat com el primer d'aquesta tipologia que s'oferirà a preu públic a les universitats espanyoles, s'impartirà a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, tot i que el quart any es podrà cursar a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Barcelona.

Una de la quatre universitats privades catalanes, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), també preveu oferir un grau en Enginyeria d'Automoció a partir del curs vinent.
La Facultat de Física de la UB,
al campus de la Diagonal

Tallers i experiments per a batxillers a la Facultat de Física de la UB


La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB), una de les més actives a l'hora d'organitzar activitats adreçades al professorat i als estudiants de Secundària, celebrarà, del 23 de gener al 3 de febrer, una nova edició dels Experiments de Física, dissenyats per als alumnes del 2n curs de Batxillerat.

Els participants podran experimentar amb llum invisible, metalls de goma i  imatges en 3 dimensions, a banda d'observar el Sol i la seva influència en el clima o descobrir algunes de les utilitats de la tecnologia electrònica.

La mateixa Facultat organitza, del 16 de gener al 10 de febrer, uns Tallers d'Enginyeria Electrònica per a batxillers, de diferents nivells de dificultat, per donar a conèixer el paper que juga l'electrònica en el desenvolupament tecnològic de la societat.
Estudiants al campus de
Bellaterra de la UAB

Més de 200 sessions informatives a les Portes Obertes de la UAB


El dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer totes les facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) celebraran Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer la seva oferta académica als estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

Durant aquests tres dies se celebraran més de 200 sessions informatives en horari de matí i tarda, conduïdes pel professorat dels diferents centres, i adreçades tant a l'alumnat com al professorat de Secundària, per al qual s'han dissenyat xerrades específiques. És possible inscriure-s'hi de forma individual o com a grup-classe d'un centre educatiu.

A les últimes Jornades de Portes Obertes de la UAB hi van participar més de 22.000 alumnes i uns 600 professors de 340 centres educatius de Catalunya, Balears, País Valencià i Andorra.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email