No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La selectivitat ha revifat amb l'anunci que la revàlida de Batxillerat projectada no es farà
La selectivitat ressuscita

(ara sí que és veritat)
 
 
JORDI CASABELLA
Amb la selectivitat s'ha creat una situació esquizofrènica, alimentada per la excepcionalitat de la conjuntura política d'aquí i d 'allà. Fa uns mesos tenia els dies comptats i els mitjans de comunicació, també els de Catalunya, anunciaven que les del mes de juny passat eren les últimes proves d'accés que es realitzaven. No n'hi havia per tant. Mentrestant, l'Administració catalana s'esforçava a dir, però només amb la boca petita, que tot seguiria igual.

Amb el pas dels dies les tornes van anar canviant, fins al punt que el Govern català ja s'atrevia a assegurar, de cara a la galeria, que la selectivitat del 2017 era intocable. Als despatxos no ho tenien tan clar. Tot i així, la Generalitat no va deixar en cap moment de treure pit i va traslladar al professorat la consigna que la selectivitat seria idèntica a la dels últims anys, de manera que això és el que, des de començament de curs, s'ha estat dient a les reunions amb les famílies dels estudiants de Batxillerat.


PREGUNTES SENSE RESPOSTA
Hi havia qüestions no resoltes que tothom s'esforçava a ignorar. Com el futur del districte universitari espanyol únic, per exemple, que permet que un estudiant català pugui accedir a un grau impartit a qualsevol altra comunitat amb la nota obtinguda a les PAU i a l'inrevés, que els estudiants de la resta de l'Estat puguin ingressar al sistema universitari català. Si en algunes comunitats s'implantava la revàlida i no es feia la selectivitat i a d'altres no s'instaurava el nou examen, com es resolia l'entrellat?

LA PROVA RECUPERA LES CONSTANTS VITALS
El fet és que fins aquesta setmana la selectivitat no ha obtingut la pròrroga que li garanteix l'existència en les mateixes condicions que tenia abans de l'aparició de la revàlida.

Ha quedat desterrada la possibilitat que els estudiants s'hagin d'examinar de matèries de primer curs de Batxillerat; no seran 8 sinó 5 les assignatures a les què s'hauran d'enfrontar a la fase general, i la prova ja no s'haurà d'aprovar amb un 5 sinó amb un 4, com ha succeït fins ara.


Queda clara també la supervivència de la fase específica, que possibilita l'obtenció d'un plus de nota, ponderada per matèries. O sigui que només cal esperar l'ordre que ho digui per escrit, però el Ministeri d'Educació ja ha dit que això va a missa.


SEMPRE LI QUEDARÀ PARÍS
La sort de la selectivitat ha estat la desgràcia de les revàlides obligatòries de final d'etapa, a la ESO i al Batxillerat, enterrades abans de néixer. És com si el temps s'hagués aturat fa 5 anys. Hem tornat on estàvem. Tots, excepte el blasmat ministre del ram, que ara viu a París millor que abans.
Portes Obertes a la UPC

La major part dels 19 centres de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb seu a Barcelona, Terrassa, Manresa, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Igualada i Vilanova i la Geltrú, celebraran el pròxim 15 de febrer unes Jornades de Portes Obertes (JPO) adreçades als estudiants de Batxillerat i CFGS que volen conèixer els estudis que s'hi imparteixen i les seves sortides professionals.

A banda de la jornada conjunta, tots els centres han programat, a partir del 15 de febrer, jornades específiques per presentar la seva oferta, no només als estudiants, sinó també al professorat i en ocasions també a les famílies. Les visites permeten fer un recorregut per les instal·lacions i els laboratoris d'escoles i facultats.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona s'avança a la JPO conjunta i convoca les seves primeres sessions informatives el 25 de gener. I l'1 de febrer ho fan dos dels centres de Terrassa, l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual i la Facultat d'Òptica i Optometria.

Cal fer una inscripció prèvia per poder-hi assistir.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email