No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una classe a la Facultat d'Educació de la UVic, on s'imparteixen tres graus de mestre
 

La matrícula dels graus de mestre s'ha reduït un 15% des del 2012


La doble titulació d'Infantil i Primària gairebé no rep estudiants de CFGS

 
La reducció de l'oferta pública de places als estudis de mestre d'infantil i de primària, que es va aplicar el curs 2013-2014, i la instauració de les proves d'aptitud per accedir als graus de magisteri, tant a la universitat pública com a la privada, que van entrar en vigor el curs 2014-2015, han aconseguit reduir un 15% la matrícula de nou accés dels aspirants a exercir de docent en el període 2012-2016.

La davallada de la matrícula ha estat més acusada als centres privats que imparteixen la titulació (amb l'única excepció de Blanquerna, de la URL, on han crescut les incorporacions). La privada ha perdut durant l'últim quinquenni prop del 22% dels estudiants de nou accés dels graus de mestre, mentre que a la pública la caiguda ha estat del 12%.

PROP DE MIG MILER D'ESTUDIANTS MENYS DE PRIMER CURS
Si el curs 2012-2013 van ser 3.024 els admesos a les titulacions de les diferents especialitats, 781 dels quals a les quatre universitats privades que les oferten (URL, UVic-UCC, UIC i UAO), el curs 2016-2017 n'han estat 2.581 (613 a la privada), d'acord amb les dades recollides per Unportal.

Aquesta última dada és semblant a la de fa un any, quan 2.631 estudiants van ingressar als estudis de Magisteri. Les xifres indiquen que la matrícula s'ha estabilitzat a la pública (que concentra l'oferta en cinc universitats, UB, UAB, UdG, URV, UdL i UdG) des del curs 2014-2015. Als centres privats, en canvi, hi va haver una remuntada el 2015-2016 i aquest curs la matrícula es manté estable a la baixa.

L'ALUMNAT DE LA DOBLE TITULACIÓ
La tisorada que va patir l'oferta el 2013, amb la voluntat que augmentés la nota de tall i arribessin més bons estudiants a les titulacions de mestre, va anar acompanyada de la creació de la doble titulació d'Educació Infantil + Educació Primària, que té una durada teòrica de 5 anys, i que aquest curs s'imparteix en sis universitats (les cinc públiques més la UVic-UCC), amb un total de 210 places de primer curs.

A diferència del que succeeix als graus d'Educació Infantil, on, almenys a la UB, UAB i UdG, són més els matriculats que procedeixen de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que del Batxillerat, al doble grau d'Infantil + Primària, la presència de matriculats que han cursat l'FP és ínfima. A Educació Primària, els estudis de l'especialitat més nombrosos, predominen els batxillers, però els alumnes procedents de CFGS sovint arriben al 25%.

FORMACIÓ EN ANGLÈS
La reforma de l'oferta va comportar també l'aparició del grau de Primària amb docència en anglès, que programen la UAB i Blanquerna (URL), mentre que la UVic-UCC ha optat per un itinerari en llengua anglesa per a la doble titulació d'Infantil + Primària.
L'EUSS ofereix activitats dirigides
per a estudiants i professors


L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), programa fins al mes de maig un ampli ventall d'activitats didàctiques dirigides a estudiants de secundària, des de 4t d'ESO fins a segon de Batxillerat i CFGS, i a professorat de tecnologia. L'EUSS imparteix quatre enginyeries i una doble titulació.

Entre les activitats hi figura el LaborEUSS, una classe al Laboratori de Resistència de Materials del centre on un professor o un estudiant de l'últim curs del grau d'Enginyeria Mecànica realitza un conjunt de demostracions pràctiques adreçades a estudiants de 1er de Batxillerat de les modalitats científica o tecnològica, als quals s'entrega un dossier de documentació sobre la sessió. Podeu demanar més informació.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email