No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Alumnes del CFGS de Manteniment d'Instal·lacions Tèrmiques de Jesuïtes El Clot.
 

L'ocupació a l'FP

 

Més del 50% dels graduats de les dues famílies de CFGS amb + matriculats, Serveis socioculturals i a la comunitat i Sanitat, treballa

 
A Electricitat i Electrònica els ocupats arriben al 67%

 
La nova enquesta d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals de la Conselleria d'Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya que acaba de sortir del forn detecta una lleugera millora, de l'ordre del 3%, en les taxes d'ocupació dels que van graduar-se el 2015 en un cicle formatiu de grau mitjà o superior.

A l'espera de poder accedir a la informació desglossada per cicles, les dades que s'han donat a conèixer indiquen que a les dues famílies de cicles de grau superior amb més graduats, Serveis socioculturals i a la comunitat i Sanitat, més de la meitat dels titulats treballen nou mesos després d'haver finalitzat els estudis. Una part d'aquests titulats segueixen estudiant mentre estan ocupats.


ELS CICLES SUPERIORS MÉS DEMANDATS
A la primera d'aquestes famílies, on l'any passat van graduar-se més de 4.000 estudiants, pertanyen els cicles d'Educació Infantil, el més demandat, Integració Social i Animació Sociocultural i Turística, entre d'altres. A la família de Sanitat, que consta de 13 cicles, el nombre de titulats va ser de 3.300.

La tercera família amb més estudiants que van finalitzar els estudis, Administració i Gestió (2.080), gaudeix d'un índex d'ocupació del 57%. Entre les sis famílies amb més graduats, però, els que assoleixen un índex més elevat d'ocupabilitat són els d'Electricitat i Electrònica (67%), per davant dels de Comerç i Màrqueting (59%).


LA INSERCIÓ LABORAL A GRAU MITJÀ
Si ens fixem en els Cicles Formatius de Grau Mitjà amb més graduats, és la família de Sanitat (3,990) la que encapçala el rànquing, amb un 57,5% d'ocupats, per davant de Transport i Manteniment de Vehicles i Imatge Personal.

Si es fa abstracció del nombre de matriculats, les famílies laboralment més exitoses han estat les d'Indústries Alimentàries i Fabricació Mecànica a CFGS i Edificació i Obra Civil, Fabricació Mecànica i Hoteleria i Turisme a CFGM.
La primera sessió s'ofereix el 10.1
Sessions informatives dels graus de l'IQS a partir del gener


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la URL reprèn a començaments de gener les sessions informatives adreçades als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, i a les seves famílies, que tinguin interès en conèixer els seus estudis.

Les sessions tenen com a objectiu proporcionar informació detallada dels graus de Química, Enginyeria Química, Biotecnologia, Farmàcia, Enginyeria en Tecnologies Industrials i Administració i Direcció d’Empreses (que s'ofereix íntegrament en anglès o progressivament cap a l’anglès). També del nou grau en Màrqueting Internacional i de l'oferta de dobles graus, que permet combinar els estudis cientificotecnològics amb els de gestió empresarial.

Després d’una primera exposició, on s'inclouen qüestions com les beques o les opcions per finançar la matrícula, els professors presenten cadascun dels graus.

L'IQS també ofereix l'opció d’una visita personalitzada a les instal·lacions que permet conèixer els laboratoris i tallers del centre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email