No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El grau de l'ESCAC, que ara es dirà Cinematografia, ja s'anuncia al web com de 3 anys
 

Universitats dóna llum verda a la impartició de 18 graus de 3 anys

 
El nombre de títols de 180 crèdits passarà aquest any de 4 a 22

 
La gestació dels nous graus de 3 anys de durada teòrica (180 crèdits) ha estat lenta i complicada. Els quatre primers estudis d'aquestes característiques no s'han posat en marxa a Catalunya fins aquest curs, després dels dubtes i les resistències d'un sector majoritari dels rectors de les universitats espanyoles davant la reforma del gener del 2015 que flexibilitzava la durada dels títols. Finalment, els rectors van acordar una moratòria fins al curs 2017-2018. Arribats a aquest punt, però, sembla que ja s'ha obert la veda. La Direcció General d'Universitats de la Generalitat ha donat llum verda a 18 nous graus de 3 anys de 8 de les 12 universitats catalanes que han de començar a impartir-se el setembre vinent.

Si fins ara només les universitats de Barcelona (UB), Pompeu Fabra (UPF) i Oberta (UOC) havien introduït graus de 180 crèdits a la seva programació, a partir del curs vinent està previst que s'hi afegeixin la Politècnica (UPC), Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i tres de les quatre universitats privades: Ramon Llull (URL), Vic (UVic-UCC) i Abat Oliba (UAO).

Si aconsegueixen superar el tràmit de la verificació corresponent per part de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), del què encara estan pendents, les universitats públiques oferiran 8 graus més de 3 anys.

GRAUS AMB NOVA DENOMINACIÓ I NOUS ESTUDIS
La UB introduirà a la seva programació Empresa Internacional de 3 anys, uns estudis en anglès que actualment tenen una durada teòrica de 4 anys (240 crèdits), amb la idea que els estudiants puguin triar cursar-los en 3 o 4 anys; Conservació i Restauració de Bens Culturals, que passarà de 4 a 3 anys, i Cinematografia, que vindrà a substituir al grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals. De fet, el centre adscrit que imparteix els estudis, l'ESCAC de Terrassa, ja mostra a la seva pàgina web la nova durada del grau.

La UPC incorporarà un grau de nova creació, Fonaments de la Telecomunicació, que s'afegirà al de Paisatgisme (una adaptació de l'actual Enginyeria Agroambiental i del Paisatge), i al de Disseny, Animació i Art Digital del CITM.

La UPF, que ja ofereix dos graus de 180 crèdits (Bioinformatics, uns estudis que coordina i oferta en aliança amb la UB i la UPC, i Global Studies) en suma un tercer: Urban Sciences, que s'impartirà a l'escola adscrita ESCI. I la URV dóna entrada als estudis de Tecnologia de Bioprocessos a la seva programació.

LES PRIVADES S'AFEGEIXEN A LA NOVA TENDÈNCIA
Les universitats privades s'afegeixen amb força a la nova tendència. Dos dels centres de la URL, l'Institut Químic de Sarrià (IQS) i La Salle s'obren als graus de durada més curta. L'IQS impartirà Màrqueting Internacional en una Economia Digital, mentre que La Salle es convertirà en el centre amb més estudis de 180 crèdits: a banda de reconvertir l'actual grau d'Animació en Animació Visual Effects, crea els de Disseny i Innovació de Negocis Digitals (en anglès); Gestió, Disseny i Tecnologia del Paisatge; Tecnologies en Informàtica, i Tecnologies Multimèdia.

La UVic-UCC afegeix a la seva proposta d'estudis Agroecologia i Emprenedoria i Economia Digital, els dos nous, i la UAO reconverteix el grau d'Economia i Gestió de quatre anys de durada en el d'Economia i Negocis Internacionals (en anglès), que en tindrà tres.

Finalment, la UOC, que ja ofereix Disseny i Creació Digital, incorporarà Ciència per a la Salut i el Benestar, també de 180 crèdits.
El guardó arriba a la 18a edició
La UPC torna a premiar els millors treballs de recerca sostenibles

Els estudiants de Batxillerat i de CFGS que vulguin inciar els seus estudis a la Universitat Politècnica (UPC) el curs vinent poden presentar (fins al 28.4 en el cas dels batxillers o fins al 26.5 si el concursant procedeix de l'FP), el seu treball de recerca al 18è Premi UPC Arquitectura, Enginyeria, Ciència i Tecnologia.

La temàtica ha d'estar relacionada amb els estudis que imparteix la UPC i els treballs han d'incorporar criteris de sostenibilitat ambientals, ètics o socials.

Els guanyadors en cadascuna de les categories (Batxillerat i FP) rebran una tablet i obtindran la gratuïtat de la matrícula de primer curs dels estudis triats. El tutor del treball i el centre educatiu també tindran un premi.
Blanquerna té tres facultats

Blanquerna inicia al febrer les sessions informatives de grau


Les tres facultats de Blanquerna (Universitat Ramon Llull), Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport; Ciències de la Salut, i Comunicació i Relacions Internacionals, que imparteixen una vintena de títols de grau, inicien a començaments de febrer el seu calendari de sessions informatives adreçades a estudiants de Batxillerat i CFGS i les seves famílies, que es perllongarà fins al juliol.

A banda de les conferències que se celebren en cadascun dels centres, s'organitzaran visites personalitzades i guiades a petició dels interessats, on també se'ls mostraran les instal·lacions.
TSI ofereix un grau especialitzat

Turisme Sant Ignasi organitza xerrades i tallers a les escoles


La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull), que imparteix Gestió Turística i Hotelera, ofereix desplaçar-se als centres educatius que ho sol·licitin per fer xerrades d'orientació sobre turisme, els estudis de grau i les sortides professionals que proporcionen.

El centre universitari també organitza tallers a les mateixes escoles sobre l'impacte del sector serveis en el món globalitzat, les tendències de consum de la generació millennial, el paper del turisme com a factor clau de la globalització o la gestió del talent. Algunes d'aquestes temàtiques també s'imparteixen a la Facultat.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email