No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'interès dels nois per la informàtica fa créixer les vocacions universitàries en aquest àmbit

 

Enginyeria Informàtica esdevé el grau més demandat pels nois en 1a opció

 
Medicina i Infermeria segueixen encapçalant, a força distància de la resta, el rànquing d'estudis escollits en primer lloc per les noies


UNPORTAL. Barcelona
Els estudis universitaris de Medicina continuen sent els més demandats en primera opció a Catalunya, però són les noies les que mantenen aquest grau al capdavant del rànquing. Els nois han perdut interès per aquesta titulació: el 2014, els estudis d'ADE ja van ser els més sol·licitats per aquest col·lectiu, i aquest curs ha estat Enginyeria Informàtica (que imparteixen les 7 universitats públiques i que el 2015 ja va desplaçar Medicina del segon al tercer lloc), el grau que ha vingut a ocupar la plaça d'ADE entre els homes.

Si fem una ullada als títols que més dones escollien en primera opció fa sis anys, el curs 2011-2012, i els comparem amb la tria que han fet el curs 2016-2017, veurem que la selecció no ha canviat gaire. Medicina i Infermeria, per aquest ordre, continuen sent les apostes majoritàries. Educació Infantil i Educació Primària han perdut posicions i s'han vist superades per Psicologia i Dret, però encara se situen per davant d'ADE, Fisioteràpia, Publicitat i Relacions Públiques i Educació Social.


UN PODI INVERTIT
A la classificació masculina s'observen més canvis. El podi s'ha invertit. El tercer ocupant del 2011, Enginyeria Informàtica, que llavors va comptabilitzar 1.110 demandes en primera opció, s'ha enfilat al primer lloc (1.195 sol·licituds). ADE manté la segona posició, tot i que ha passat de tenir 1.439 peticions preferents a 1.173. I Medicina ha reculat fins al tercer lloc, passant, en sis anys, de 1.443 preinscripcions preferents a 1.080, segons les dades de la Secretaria d'Universitats.

Fisioteràpia s'ha enlairat fins a la quarta posició. Dues enginyeries, Tecnologies Industrials i Mecànica, no s'han mogut dels llocs que ocupaven el 2011: el cinquè i el desè, respectivament. Educació Primària ha desaparegut dels 10 primers llocs, on ha entrat Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. I Dret, Economia i Infermeria es mantenen entre els llocs sisè i novè.


PREFERÈNCIES PER SEXES
L'informe de la preinscripció universitària del 2016 també permet comprovar que l'interès de les noies per Enginyeria Informàtica no ha canviat gaire des del 2011. Si aleshores van ser 99 les que van demanar poder cursar aquesta titulació en primer lloc, el 2016 n'han estat 124. En aquest període també s'ha reduït el percentatge de nois que han optat per sol·licitar com a estudis preferencials els de Psicologia i Infermeria, dues de les opcions que resulten més atractives per a les noies.

L'escassa inclinació femenina per les enginyeries s'ha reproduït als estudis de videojocs que han aparegut durant els últims anys. Els sis graus que han participat aquest any en la preinscripció van sumar 462 demandes en primera opció, de les quals només 50 van ser de dones.
Cartell de la celebració
 
Els centres de la UPC dediquen tres
dies a la divulgació de la robòtica


Durant tres jornades, del dijous 16 al dissabte 18 de febrer, els centres de la Universitat Politècnica (UPC) oferiran a l'alumnat de Primària, ESO, Batxillerat i CFGS i al públic en general un ampli programa d'activitats dissenyat per donar a conèixer els diferents àmbits de la robòtica, tant als campus de BCN com als de Terrassa, Manresa i Vilanova i la Geltrú.

La Setmana de la Robòtica ofereix tallers, demostracions, exposicions, conferències i visites guiades a laboratoris on s'experimenta amb robots. Per poder participar en les activitats cal inscriure-s'hi.

La universitat també organitza el dissabte 18 una competició classificatòria entre 20 equips escolars que forma part de la First Lego League, on els participants hauran de demostrar les seves habilitats amb els seus robots i enfrontar-se a diferents reptes.
Una de les sessions organitzades
per l'IQS per al professorat

L'IQS reprèn les jornades per facilitar
recursos als professors de Batxillerat


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la URL reprèn el dilluns 13 de febrer les seves Jornades per a professors de Batxillerat amb una primera sessió dirigida al professorat de Química i d'altres assignatures de la modalitat del Batxillerat Científic.

La jornada pretén ser un espai de trobada amb els professors de l'etapa amb l'objectiu de facilitar-los eines que els puguin ser útils en l'exercici de la docència. La sessió comptarà amb dues ponències i una taula virtual.

El 2 de març tindrà lloc una nova sessió, aquesta vegada dedicada a l'àmbit de l'Enginyeria i la Física, i el 5 d'abril l'activitat s'adreçarà als docents de l'àrea de Biociències.

Les jornades són complementàries a les Activitats per a alumnes de Batxillerat en els àmbits de l'Enginyeria i la Tecnologia que s'organitzen entre febrer i maig.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email