No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants del grau de Pedagogia en una aula de la Universitat de Barcelona

 

Infermeria és el grau que rep més estudiants de CFGS (566 el 2016)

 
7 de cada 10 matriculats a Educació Social procedeixen de cicles

Un 61% dels que han ingressat a Pedagogia també vénen d'FPUNPORTAL. Barcelona
Dels gairebé 42.500 estudiants que aquest curs han ingressat a les 11 universitats presencials catalanes, públiques i privades, més de 5.700 (un 13,5%) ho han fet després de graduar-se en un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS). On recalen un major nombre de graduats en FP és als estudis d'Infermeria, tot i que els 566 matriculats d'enguany (el 44% dels 1.293 que han accedit a aquest grau a través de les vies de Batxillerat i PAU o de CFGS), percentualment no tenen el mateix pes que en d'altres titulacions. I això que, en el cas d'Infermeria, les universitats no convaliden habitualment més de 12 crèdits com a màxim als tècnics superiors en FP.

Al grau d'Educació Social, que s'imparteix en 7 centres universitaris, els que procedeixen de l'FP són 329 dels 554 inscrits de primer que hi han accedit per les dues vies esmentades, o sigui, un 68,4%, gairebé 7 de cada 10. A les 5 universitats públiques on s'oferta aquest grau el nombre d'estudiants provinents dels ensenyaments professionals dobla el dels que han cursat el Batxillerat.

NOTES DE TALL EXIGENTS
Les dues universitats amb més places, Barcelona (UB) i Autònoma (UAB), n'han matriculat 106 i 41, respectivament, tot i que les notes de tall per accedir-hi no eren baixes: 8,704 i 9,200. Una part substancial prové dels cicles de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, on s'inscriu entre d'altres el cicle d'Integració Social. La UAB convalida fins a 48 crèdits als graduats d'aquesta família que ingressen a Educació Social.

L'altra titulació universitària on la major part dels estudiants que arriben vénen de l'FP és Pedagogia. Dels 386 que s'han incorporat a les aules a l'inici del curs 2016-2017 a través de les vies de Batxillerat i PAU o de Cicles Formatius, 235, un 61%, han completat un CFGS. El grau s'imparteix en 4 universitats públiques, UB, UAB, Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i Girona (UdG) -a les què el curs vinent s'afegeix un centre privat, Blanquerna (URL)-, i aquest curs han tingut notes de tall d'entre un 7,296 i un 7,958 per ingressar-hi. La majoria dels centres convaliden 30 crèdits als que han estudiat un cicle de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat.

EDUCACIÓ INFANTIL
Altres graus amb un elevat contingent d'efectius provinents dels ensenyaments professionalitzadors són Educació Infantil, on 382 estudiants han cursat un CFGS, enfront dels 524 que hi han accedit des del Batxillerat. Tant a la UB com a la UAB, els primers superen amb escreix als segons.

Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, amb 305 matriculats que han cursat FP (343 hi han ingresssat per la via del Batxillerat i les PAU) i Treball Social, amb 201 estudiants arribats a la universitat des de CFGS (243 ho ha fet per la via de Batxillerat i PAU) completen el quadre de titulacions que resulten més atractives als tècnics superiors.
Sessió pràctica de Fisioteràpia

Setmana de portes obertes a les
Escoles Universitàries Gimbernat


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès (adscrites a la UAB), que ofereixen els graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis, celebren avui dijous, a partir de les 18 hores, unes Jornades de Portes Obertes que tornaran a repetir-se el dissabte vinent, 25 de febrer, amb un format diferent que inclou l'organització d'activitats pràctiques, relacionades amb els seus estudis, dissenyades per promoure la participació dels assistents.

El mateix dissabte, el centre, que també imparteix Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, ofereix un seguit de sessions informatives sobre l'oferta d'FP.

Gimbernat és l'unic centre privat de Catalunya que programa el CFGS en Desenvolupament d'Aplicacions Web, perfil professional en Bioinformàtica.
Alfredo Hernando

Salesians Sarrià organitza una jornada
sobre innovació per a professors


La innovació a la Formació Professional i els reptes de l’escola al segle XXI protagonitzaran la nova jornada dirigida als professionals de l'ensenyament que el proper 1 de març organitza Salesians Sarrià.

L'acte comptarà amb la intervenció del psicòleg Alfredo Hernando, expert en innovació educativa i autor del llibre Viaje a la Escuela del siglo XXI. Hernando realitzarà un taller pràctic per a educadors centrat en l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP).

Durant la sessió es donaran a conèixer els avantatges de l'FP i els alumnes de Salesians Sarrià presentaran als ensenyants alguns exemples del treball per projectes que es duu a terme a l'escola.

La jornada, que requereix inscripció, està oberta a tots els centres
. El preu és de 10€ (dinar inclòs).
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email