No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Enginyeria d'Automoció s'incorpora a la relació d'estudis de grau de Catalunya

 

ELS NOUS GRAUS DEL CURS VINENT / 1
 

L'any de les enginyeries

 

Les universitats enllesteixen la seva oferta per al curs vinent quan falten menys de tres mesos per a l'inici de la preinscripció universitària. A les portes del Saló de l'Ensenyament, els centres universitaris ja han decidit quins són els nous estudis que programaran per al curs 2017-2018 i els que, tot i haver rebut el vistiplau del Consell Interuniversitari de Catalunya, de moment no impartiran. Aquest és l'any de les enginyeries: 6 de les 12 universitats catalanes n'estrenaran almenys una.


UNPORTAL. Barcelona
La Universitat Politècnica  (UPC) i la Universitat de Vic (UVic-UCC) programen, per primer cop a Catalunya, Enginyeria d'Automoció, un grau de quatre anys que disposarà d'un total de 90 places de primer curs, 50 de les quals, les de la UPC, a preu públic. Paral·lelament, la UPC i la Pompeu Fabra (UPF) estrenen, respectivament, Ciència i Enginyeria de les Dades i Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades, dues novetats en un àmbit acadèmic encara poc explorat, on fins ara només s'oferia el grau interuniversitari en Bioinformàtica (UPF-UB-UPC), tot i que a preu privat.

La Universitat de Lleida (UdL) impartirà Enginyeria en Energia i Sostenibilitat, uns estudis que només tenen un competidor directe: Enginyeria de l'Energia de la UPC. I la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) incorpora a la seva programació Enginyeria Biomèdica, a banda de reconvertir els antics estudis d'Enginyeria Agroalimentària en Enginyeria de Bioprocessos i Aliments.

Amb la impartició d'Enginyeria Biomèdica, la URV es convertirà en la cinquena universitat catalana que oferta aquests estudis, que tenen una elevada nota de tall i que també té previst programar la Universitat de Girona (UdG), tot i que no ho farà aquest any.

TÍTOL INÈDIT
Finalment, la Universitat Internacional (UIC Barcelona) incorpora Enginyeria de Pròtesis i Ortesis a la seva oferta, un grau inèdit a Espanya que aplica els principis de l'enginyeria al camp de les extensions artificials i dels dispositius externs que fan funcionar el sistema musculoesquelètic.

A banda del nous estudis relacionats amb l'Enginyeria de Dades, la UPF ofereix el curs que ve 80 places de docència en anglès a compartir entre tres de les enginyeries que ja figuren a la seva programació: Sistemes Audiovisuals, Xarxes de Telecomunicació i Informàtica.

VIDEOJOCS
Dins del mateix àmbit de les enginyeries, el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) adscrit a la UPC afegeix a la seva oferta vinculada a la temàtica dels videojocs el grau de Disseny, Animació i Art Digital, una titulació de tres anys de durada (180 crèdits) que entra a competir amb 12 titulacions més del mateix àmbit. La UVic, per la seva banda, reconverteix el seu grau de Multimèdia en el de Multimèdia, Aplicacions i Videojocs.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email