No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una sessió pràctica del grau d'Educació Infantil de la UdG, el que obté millors rendiments

 

ANÀLISI DE LES TITULACIONS
Graus amb alts rendiments 


Les noies matriculades als estudis d'Educació Infantil i Infermeria són les que obtenen millor resultats, tant als centres públics com als privats


Noia matriculada a un grau d'Educació Infantil o Infermeria. Aquest és el retrat robot de l'estudiant que obté millors resultats acadèmics, en termes de rendiment, a les universitats catalanes, públiques i privades. Són les que menys abandonen, les que més sovint es graduen en el temps previst i les més satisfetes amb els estudis cursats, fins al punt que la gran majoria afirma que tornaria a cursar-los.


UNPORTAL. Barcelona
Unes poques excepcions confirmen la regla. Els estudis de Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona (també els de la Universitat de Lleida (UdL), i els de Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques de la Pompeu Fabra (UPF) rivalitzen amb els d'Infantil i Infermeria, on l'alumnat és majoritàriament femení, d'acord amb les últimes dades de rendiment de la Secretaria d'Universitats i Recerca.

Al capdavant del Top-20 d'Unportal se situen els estudis d'Educació Infantil de la Universitat de Girona (UdG), presents als primers 20 llocs de la classificació en 4 dels 5 indicadors de rendiment considerats: menys abandonament a primer curs, menys abandonament al final de la titulació, millors rendiments a primer, millor taxa de graduació i més satisfacció amb els estudis cursats. Entre les titulacions d'Infantil també sobresurt el grau que ofereix l'Autònoma (UAB), present als primers llocs en 3 dels 5 rànquings tinguts en compte.

En l'àmbit de les universitats privades, tant en el cas de la Internacional (UIC Barcelona) com en el de Blanquerna (URL), el grau d'Educació Infantil és també el que apareix més cops a les diferents categories analitzades, que pel que fa als centres privats es limiten a 3 (menys abandonament i millor rendiment a primer curs, i satisfacció amb els estudis finalitzats).

EL RIVAL
Si els resultats del grau d'Infantil tenen un competidor, aquest és el grau d'Infermeria. La UdL encapçala la classificació, on també sobresurt la UdG. Entre els centres privats, Sant Joan de Déu, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), i els estudis de la UIC Barcelona competeixen als llocs de privilegi.

Altres titulacions tradicionalment ben situades són les de Medicina. Si ens fixem en la categoria de les més ben valorades, o sigui en els estudis que tornarien a cursar un major nombre de titulats, els graus de Medicina de la UAB, la URV, la UdL i la UB són els primers. A la universitat privada, destaquen a Ciències de la Salut els resultats d'Odontologia (UIC Barcelona).

LES ENGINYERIES
En el terreny dels ensenyaments tècnics, els més ben situats són Enginyeria Biomèdica, a la UB i a la UPF; Enginyeria Forestal (UdL); Enginyeria en Tecnologies Aeorespacials de la Politècnica (UPC), que ocupa el 18è lloc entre els estudis amb millors taxes de graduació en el temps previst, i Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, també de la UPC, que s'inclou en l'apartat d'estudiants més satisfets amb els estudis cursats. Enginyeria Mecànica de la UdG també figura en aquesta última categoria.

LES BIOS
Un grau que imparteix en solitari la Facultat de Belles Arts de la UB, Conservació i Restauració de Béns Culturals, encapçala l'apartat de millors rendiments durant el primer any, categoria on Comunicació Audiovisual (UPF, URV, UB i UAB) apareix reiteradament. Les biologies de la UAB sovintegen a la classificació de més graduats en el temps previst (Biologia Ambiental, Genètica, Bioquímica i Biotecnologia) i uns altres estudis d'aquesta universitat, Veterinària, són presents a 3 de les 5 categories estudiades.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email