No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Econòmiques de la UB, on s'imparteix el grau d'ADE amb una major oferta.

 

L'històric de notes de tall per accedir als graus

La nota d'admissió a Infermeria remunta, les d'ADE i Dret reculen


Les notes de tall del juliol del 2016 en 13 dels 17 centres universitaris que ofereixen el grau d'Infermeria i que regulen l'admissió als estudis a través del sistema de preinscripció (del què participen les universitats públiques, els seus centres adscrits i la UVic-UCC) van ser les més altes dels últims 5 anys. La situació reflecteix el repunt que pateix la demanda d'aquests estudis. 

En canvi, les notes que s'exigeixen per matricular-se a ADE i Dret, dos dels estudis que també figuren entre els més demanats, tendeixen a recular.


UNPORTAL. Barcelona
Els graus d'Infermeria de la UB (que des del 2015 tenen un accés diferenciat, segons es vulgui cursar la titulació al Clínic o a l'Hospital de Bellvitge), la UAB, la URV (que programa la titulació a Tarragona, El Vendrell i Tortosa), la UdL (que ofereix la titulació a Lleida i Igualada), la UdG, i de quatre dels sis centres adscrits a les universitats públiques que imparteixen el títol, no havien rebut tantes peticions d'ingrés com les que es van comptabilitzar el juliol passat des del 2012.

L'allau de peticions ha generat unes notes tall rècord: en 8 centres es va demanar el juliol del 2016 una qualificació superior a 8 (fins a un 11,178 al Clínic) i només en 2 dels centres s'hi podia ingressar amb un 5.

D'altra banda, les dues universitats privades que imparteixen Infermeria i que tenen un sistema propi d'admissió, Blanquerna (URL) i la Internacional (UIC Barcelona), també han mantingut o han incrementat la matrícula durant l'últim quinquenni.

FISIOTERÀPIA I PSICOLOGIA
Aquesta situació de bonança es reprodueix a Fisioteràpia (que ofereix menys places que Infermeria), on la major part dels centres tampoc havien comptabilitzat tantes sol·licituds des d'abans del 2012 i on el 2016 s'han requerit qualificacions superiors a 10 per poder-hi accedir (10,392 a la UAB i 10,025 a la UdL).

Una altra de les titulacions de la branca de Ciències de la Salut que atrau més estudiants, Psicologia, també ha vist com les notes de tall del 2016 ocupaven el primer o el segon lloc entre les dels últims cinc anys, mentre que a Medicina, el grau que rep més demandes, tot i que es continuen exigint notes superiors a 12, aquest curs han experimentat un lleu retrocés.

TÍTOLS QUE  PERDEN PES
Si ens fixem en d'altres estudis molt demandats, com és el cas d'ADE, la nota de tall del 2016 va situar-se, en diferents universitats, a la cua dels nivells registrats durant els últims cinc cursos. Els estudis que sí que han aconseguit mantenir les posicions són aquells que, com International Business Economics (UPF) o ADE en anglès (UAB), han buscat singularitzar-se respecte a l'oferta tradicional del grau.

Els indicadors de Dret també evidencien que la nota per accedir-hi va a la baixa a la totalitat dels centres on s'imparteix, tot i que el descens no és  gaire acusat.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email