No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de l'itinerari d'Educació Musical del grau d'Infantil de la UAB

 

L'històric de qualificacions per accedir als graus

Les notes de tall d'Infantil no s'han recuperat de la caiguda del 2014

 
La puntuació exigida per ingressar a Primària torna a ser similar a la que es demanava abans d'instaurar la prova provisional d'aptitud

L'efecte que tindrà el nou examen que s'implantarà el juny vinent per poder matricular-se als estudis de Magisteri és una incògnita

 

UNPORTAL. Barcelona
El juliol del 2012, per poder matricular-se al grau de Mestre d'Educació Infantil de la Universitat de Barcelona (UB) calia disposar d'una nota mínima de 9,300. A la Universitat Autònoma (UAB) s'exigia un 9,666, mentre que a la Universitat de Girona (UdG) el llindar es va fixar en un 8,390. Dos anys més tard, el juliol del 2014, coincidint amb la instauració de la prova d'aptitud personal (PAP) per als estudis de Magisteri, les qualificacions per accedir als estudis d'Educació Infantil d'aquestes tres universitats queien fins al 7,402, 6,276 i 5,008, respectivament.

L'explicació calia buscar-la en el nou requisit que es reclamava als aspirants a ingressar als estudis d'Infantil (també a Educació Primària), que consistia a haver d'obtenir un 5 de mitjana als exercicis de Llengua i Literatura Catalana i de Llengua i Literatura Castellana de la fase general de la selectivitat, en el benentès que en cap de les dues proves es podia aconseguir menys d'un 4. Els estudiants provinents de CFGS i els que volguessin cursar la titulació en una universitat privada també s'havien d'enfrontar a aquests dos exàmens. Tot plegat va provocar una caiguda de les preinscripcions de la qual el grau d'Infantil encara no s'ha restablert.

DESCENS ACUSAT
La conseqüència immediata de la deserció de candidats va ser un descens acusat de la nota de tall, tot i que paral·lelament l'oferta de places havia experimentat en alguns centres una reducció, cosa que hauria d'haver ajudat a esmorteïr l'efecte de l'aparició de la PAP en les puntuacions.

El fet és que la titulació encara no s'ha recuperat d'aquella sotragada. El juliol passat la nota de tall de la UB es va quedar en un 8,614 i a la UAB, en un 8,410, és dir, 0,686 i 1,256 punts per sota, respectivament, de les qualificacions exigides quatre anys abans. Una situació molt similar s'ha reproduït a la UdG i als graus d'Infantil de la Rovira i Virgili (URV),  que imparteix aquest estudis a Tarragona, El Vendrell i Tortosa, i de la Universitat de Lleida (UdL).

PRIMÀRIA RECUPERA EL TERRENY PERDUT
On sí que sembla que s'ha restablert la normalitat és al grau de Primària, on després de la davallada, que també es va fer notar amb força, la nota ha recuperat bona part del terreny perdut i ha tornat a nivells semblants als que existien abans de l'aparició de la PAP.

A la UB, per exemple, on el 2016-2017 s'han matriculat prop de 500 alumnes de primer, el 8,308 d'enguany s'aproxima al 8,540 de la nota de tall del juliol del 2013, molt per sobre del 6,298 del 2014.

EL DOBLE GRAU
Aquestes oscil·lacions no s'han apreciat al doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària, que es va programar per primer cop el 2013 a la majoria de les universitats que l'imparteixen. A la UB, la qualificació per accedir-hi s'ha mantingut entre un 10,445 i un 10,876 i a la UAB, entre un 9,542 i un 10,328. Tampoc s'han  produït canvis significatius a la UdG i la URV. Només a la UdL la nota de la doble titulació va caure fins al 5 el 2014, però el 2016 ha estat de 8,480.

La posada en marxa, el juny vinent, de la nova PAP per accedir als estudis de Magisteri, que substituirà la que es va implantar el 2014 i que consisteix en una prova independent de la selectivitat en què també hi ha un examen de competència matemàtica, podria tornar a fer recular les qualificacions, tot i que és improbable que això succeeixi amb la mateixa intensitat que el 2014. Hores d'ara, però, la repercussió que tindrà es una incògnita.

ESTUDIANTS DE PRIMER CURS
Gairebé 2.600 estudiants s'han matriculat aquest curs al primer any dels graus d'Infantil i Primària i a la doble titulació a les 9 universitats públiques i privades que els ofereixen. Quasi 1.500 ho han fet als estudis de Primària. A banda de les universitats públiques, també la UVic-UCC (tant a Vic com a Manresa); Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL); la Internacional (UIC Barcelona), i l'Abat Oliba (UAO), programen graus de Magisteri.
Dos  alumnes del grau durant les
pràctiques a l'hotel del campus

El grau de Direcció Hotelera de la UAB
proporciona formació en 4 idiomes


L'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma (UAB) imparteix Direcció Hotelera, un grau que proporciona una formació tant en administració i gestió d'hotels com en matèria de restauració i allotjament, amb una presència important de pràctiques a hotels espanyols i internacionals.

El pla d'estudis preveu que els futurs graduats arribin a disposar de coneixements en quatre idiomes estrangers: anglès, francès, alemany i xinès, cosa que millorarà la seva ocupabilitat. La taxa d'ocupació dels graduats ja és actualment elevada: un 86% està treballant.

El centre, que també imparteix els graus de Turisme i Turisme en anglès, té previst organitzar tres jornades de portes obertes els dissabtes 6, 13 i 27 de maig, i una quarta el dissabte 10 de juny, en què oferirà diferents sessions informatives per donar a conèixer els diferents estudis i les seves instal·lacions.
El Laboratori de ciència per a
infants del campus de Manresa

 

UManresa obre les portes a futurs
estudiants el 22 d'abril


UManresa celebra la seva Jornada de Portes Obertes el proper 22 d’abril. Des de les 10 i fins les 14 hores, es podran visitar els diferents espais del campus Manresa de la UVic-UCC, entre els quals la Clínica Universitària, on els alumnes de la Facultat de Ciències de la Salut reben formació teòrica i pràctica.

Els assistents també tindran la possibilitat de visitar el Lab 0-6, un laboratori de ciència per a infants de 0 a 6 anys, que els estudiants del grau en Mestre d’Educació Infantil utilitzen per aplicar els coneixements de didàctica de la ciència adquirits a l’aula.

S'oferiran sessions informatives dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Educació Infantil i del nou grau semipresencial en Logopèdia. Els interessats en el grau d'ADE seran atesos de manera individual al llarg de tot el matí.

La jornada també permetrà conèixer els detalls del CFGS de Pròtesis Dentals, l'únic a Catalunya que s'imparteix en la modalitat dual, l’oferta de postgraus i màsters del centre i la programació del Servei d’idiomes, tant per a l’estiu com per al proper curs.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email