No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una sessió del grau de Medicina de la UdL, un dels que té la nota més alta per als titulats

 

Què estudien els majors de 25 anys i els titulats universitaris?Els estudiants de més edat trien ADE, Antropologia, Belles Arts, Dret, Educació Primària, Filosofia, Història, Infermeria, Medicina i Psicologia
 
Les notes de tall més altes per als que ja són llicenciats es troben en la forquilla del 8 al 9. Les dels majors de 25 anys se situen per sota


UN PORTAL. BARCELONA
Prop de 1.300 estudiants de les universitats públiques catalanes s'han incorporat aquest curs a les aules a través de dues vies d'accés singulars, gairebé a parts iguals: la dels majors de 25 anys i la dels que ja són titulats universitaris. Els primers han de superar un examen que consta, com la selectivitat, de dues fases, la general i l'específica, i als segons se'ls reserven un 3% de les places ofertades. Per ser admesos, aquests últims poden fer valdre la qualificació que els sigui més favorable: la que en el seu dia van obtenir a la fase general de la selectivitat o bé la mitjana de l'expedient de la titulació superior que han cursat.

Uns i altres tenen uns interessos acadèmics semblants. Els graus d'ADE, Antropologia, Belles Arts, Dret, Educació Primària, Filosofia, Història, Història de l'Art, Infermeria, Medicina i Psicologia són els que registren un major nombre de matriculats, segons es pot observar a l'últim informe de la preinscripció universitària a Catalunya.

LES QUALIFICACIONS EXIGIDES
Les notes de tall que es reclamen als titulats són més elevades. Els 7 centres públics que ofereixen el grau de Medicina exigien l'octubre passat una qualificació mínima d'entre un 8,580 i un 8,800 per ingressar-hi, unes dècimes més que per matricular-se a Odontologia i alguns graus de Fisioteràpia i Infermeria. Tot i així, aquestes notes queden lluny de les que es demanen als batxillers i graduats en CFGS que aspiren a convertir-se en metges, que en tots els casos superen els 12 punts.

Pel que fa als nous estudiants que a l'inici del curs 2016-2017 es van incorporar a la universitat a través de la via dels més grans de 25 anys, la nota més alta es va registrar als Estudis d'Asia Oriental- Japonès que programa la UAB (8,688). La resta de graus van demanar una qualificació inferior a 8, la immensa majoria dels quals només un 5.

L'ESTRUCTURA DE LA PROVA
La prova a la què s'han d'enfrontar els que pretenen accedir a la universitat més enllà dels 25 anys i no tenen cap títol universitari consta d'un examen general on han de realitzar quatre exercicis (comentari de text, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera) i una segona part en què han de triar dues matèries vinculades a una de les 5 branques de coneixement (Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques o Enginyeria i Arquitectura), en funció dels estudis superiors als que vulguin accedir.

Més de 2.500 aspirants més grans de 25 anys s'examinen aquests dies per poder accedir a la universitat el curs 2017-2018. Dissabte passat van ser convocats a les proves de la fase general i dissabte vinent tenen l'específica.
Una aula de la Facultat de
Lletres del campus de Bellaterra

La UAB ofereix 6 graus que combinen
la formació en dues llengües


La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma (UAB) inclou a la seva programació 6 estudis de grau en què és possible combinar l'aprenentatge dels aspectes lingüístics, literaris i culturals de dues llengües de forma simultània. En tots els casos disposen d'una oferta d'itineraris d'especialització (minors) per iniciar-se, durant  l'últim curs, en el coneixement d'altres àmbits relacionats amb els estudis.

A la possibilitat de matricular-se als Estudis d'Anglès i Català, Anglès i Clàssiques, Anglès i Francès, Anglès i Espanyol i Català i Espanyol, el centre també ha incorporat, des del curs 2016-2017, el nou Grau Obert en Llengües i Literatures, que imparteix amb la UB, i que, durant el primer curs, permet cursar assignatures de dos graus de l'àrea lingüística, a triar entre Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Espanyoles, Estudis Clàssics i Estudis Francesos. A partir del segon any, els estudiants han d'optar pel pla d'estudis d'un dels dos graus escollits.

Aquesta fórmula innovadora complementa l'oferta d'aquests estudis per separat.
La nau del barri del Poblenou
de Barcelona on BAU té la seu

BAU celebra Jornades de Portes
Obertes el 6 de maig i el 3 de juny


BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, organitza els dissabtes 6 de maig i 3 de juny les seves Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer el grau de Disseny que imparteix, les seves singularitats i les instal·lacions de què disposa al barri del Poblenou, als estudiants i a les seves famílies.

El grau que programa el centre, adscrit a la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, ofereix fins a quatre itineraris optatius d'especialització, Disseny Gràfic i Comunicació Visual, Disseny Audiovisual, Disseny d'Interiors i Disseny de Moda. BAU és l'únic centre del sistema universitari català que ofereix aquesta última menció que es cursa, igual que la resta, a partir del tercer any. Cadascun d'aquests itineraris s'orienta cap a unes sortides professionals específiques.

Els estudis tenen, a més a més, un període obligatori de pràctiques que serveix per afavorir la incorporació dels titulats al mercat laboral.

BAU disposa d'una borsa de treball a través de la qual els seus titulats poden iniciar-se en la pràctica professional.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email