No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Formar especialistes en l'estudi de l'oceà és l'objectiu del grau de Ciències del Mar

 

Graus sense competidors / 1


30 titulacions singulars s'imparteixen en una sola universitat


UNPORTAL. BARCELONA
Una trentena de titulacions del mig miler de graus que s'ofereixen al sistema universitari català no tenen competidors (en el sentit que s'imparteixen en una única universitat, de manera que qui les vol cursar no té opció a triar), ni cap parentiu amb la resta de l'oferta universitària, o bé tan sols un vincle llunyà.

En aquesta primera entrega n'esmentem 10. Alguns graus fa anys que són presents a la programació. D'altres s'hi han incorporat durant els últims anys. Fins i tot n'hem inclòs un que es començarà a impartir el setembre vinent.


ARTS ESCÈNIQUES.- Un centre adscrit de la Universitat de Girona (UdG), l'Escola Universitària ERAM de Salt, ofereix 40 places a preu privat per formar professionals del món del teatre, el cinema i la dansa en les seves diferents vessants.

CIÈNCIES CULINÀRIES I GASTRONÒMIQUES.- L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB), el campus de l'Alimentació de Torribera de la UB i l'Escola Superior d'Agricultura de la Politècnica (UPC) van posar en marxa aquest grau el curs 2014-2015. L'oferta és de 70 places.

CIÈNCIES DEL MAR.- Els estudis, que integren coneixements de la geologia i de la biologia, però també del dret i de l'economia, per formar professionals de l'estudi i la gestió sostenible dels recursos dels oceans i el litoral marítim, van ser creats el curs 2015-2016 per la UB.

ENOLOGIA.- Una aposta de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, que consta de fins a 7 itineraris d'especialització que es cursen en l'últim any i que inclouen des d'una menció en Química enològica a una en Economia, gestió i legislació vinícoles.

ESTUDIS D'ÀSIA ORIENTAL / XINÈS o JAPONÈS.-  Formar coneixedors de l'economia, la cultura i la política dels països de la regió d'Àsia Pacífic i de les llengües de la zona és el repte d'aquests dos graus que ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per separat (40 places de primer per als estudis de japonès i 40 per als de xinès).

FILOSOFIA, POLÍTICA I ECONOMIA.- Des del setembre del 2013 la Universitat Pompeu Fabra (UPF) programa, amb les universitats Autónoma de Madrid i Carlos III, uns estudis que ofereixen una formació transversal en les tres disciplines. La UPF n'ofereix 30 places. El segon any es cursa a Madrid.

GESTIÓ ESPORTIVA.- Blanquerna (Universitat Ramon Llull) estrena el setembre vinent aquest grau dissenyat per poder formar gestors d'organitzacions, equipaments i projectes per a diferents àmbits, que abasten de les competicions esportives al sector de l'espectacle, passant per la salut, l'educació i el turisme.

MUSICOLOGIA.- La UAB programa en solitari aquest grau, amb una oferta de 60 places, adreçat als que es volen dedicar a la gestió del patrimoni musical o a la recerca musicològica.

ÒPTICA I OPTOMETRIA.- La detecció, diagnòstic i tractament dels problemes visuals constitueix l'objectiu d'aquests estudis de la Facultat d'Òptica de Terrassa de la UPC. L'oferta és de 100 places.

PILOT D'AVIACIÓ COMERCIAL I OPERACIONS AÈRIES.- Una escola adscrita a la URV que té seu a Reus, el Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació (CESDA), forma pilots de línies àeries. El grau, de 4 anys, ofereix 40 places de primer curs. El cost de la matrícula se situa al voltant dels 25.000 euros.
ESADE disposa de dos campus,
a BCN i Sant Cugat del Vallès

ESADE oferta 4 graus adaptats a les
necessitats del món professional

 

ESADE (Universitat Ramon Llull) imparteix quatre graus universitaris amb un pla d'estudis que busca adaptar-se a les necessitats de la carrera professional dels titulats: Dret, que s'adreça a futurs advocats, notaris, jutges o fiscals; Direcció d'Empreses - BBA, un títol que s'ofereix en versió bilingüe o completament en anglès i que està dissenyat per a emprenedors, però també per desenvolupar-se professionalment en sectors com la banca d'inversió o l'assessoria borsària; i les dobles titulacions en Direcció d'Empreses + Dret i Dret + Bachelor in Global Governance.

Direcció d'Empreses +
Dret, que es cursa en 5,5 anys, proporciona la formació jurídica necessària per enfrontar-se a determinats reptes empresarials.

La combinació del grau de Dret amb el títol propi de Bachelor in Global Governance, de 5 anys de durada, habilita els titulats per incorporar-se a un organisme internacional, com pot ser l'ONU, o per convertir-se en assessor d'una ONG.
La incubadora, una plataforma
per a nous projctes empresarials

El foment de l'emprenedoria, a l'ADN
dels graus del Tecnocampus


Els estudis universitaris del TecnoCampus de Mataró tenen com a pilar fonamental el foment de l’emprenedoria entre els estudiants. Aquesta és una competència transversal, que s'adquireix en el dia a dia a les aules, però que també inclou algunes activitats extraordinàries al llarg del curs, com el Weekend Challenge, un cap de setmana durant el qual es treballa en equip per generar i desenvolupar idees entre estudiants i emprenedors del parc.

La singularitat del TecnoCampus al sistema universitari català, pel fet que aplega en un mateix campus més de 3.000 estudiants i un parc amb 120 empreses, també permet posar en marxa iniciatives com els Premis Creatic, amb un apartat dedicat a l'emprenedoria universitària, que representa una oportunitat per a estudiants amb esperit emprenedor com els del grau en Infermeria que el van guanyar l’any passat.

Per conèixer més coses sobre aquesta faceta del centre, informa-te’n al seu lloc web.
El centre ofereix tres cicles
formatius de la família de Sanitat

Jornada de Portes Obertes a l'Escola
Pia Nostra Senyora de l'Eixample


L'Escola Pia Nostra Senyora del carrer Diputació, a l'Eixample de Barcelona, celebra dissabte vinent una Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer la seva oferta de Batxillerat i Formació Professional (FP).

El centre imparteix les tres modalitats de Batxillerat, la d'Arts (fins a tres itineraris diferents), la de Ciències i Tecnologia, i la d'Humanitats i Ciències Socials, i cinc cicles formatius, un de grau mitjà (CFGM) i quatre de grau superior (CFGS).

L'oferta de CFGS (Laboratori Clínic i Biomèdic i Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius, amb un perfil professional especialitzat), s'amplia de cara al curs vinent amb un segon cicle de la família de Sanitat, Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, i amb el cicle de Màrqueting i Publicitat. A CFGM continua oferint Cures Auxiliars d'Infermeria.

El centre també programa el Curs d'Accés a CFGS i la prova per als que, amb 19 anys, volen cursar un cicle superior (PPA +19).
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email