No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'oferta d'enginyeries aeronàutiques, que es concentra a la UPC, s'especialitza

 

Graus sense competidors / i 2


UNPORTAL. BARCELONA
Al llistat de 30 titulacions que s'ofereixen al sistema universitari català que no tenen competidors, o gairebé, que vam començar a relacionar a l'última newsletter, també hi trobem estudis focalitzats en un sector concret de l'activitat, com la restauració d'obres d'art o el comerç minorista, al costat d'algunes enginyeries força vocacionals, desconegudes o en ocasions vinculades a activitats econòmiques tradicionals, com pot ser la mineria o el tèxtil.

BIOINFORMÀTICA.- Les universitats Pompeu Fabra (UPF), Barcelona (UB) i Politècnica (UPC) han ofertat aquest curs, per primer cop, el grau de Bioinformàtica, uns estudis en anglès que pretenen formar informàtics capaços de tractar dades mèdiques. La titulació, a preu privat, forma part de la programació d'un centre adscrit de la UPF, ESCI.

CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE BÉNS CULTURALS.- La Facultat de Belles Arts de la UB, que també imparteix en solitari la titulació que porta el nom del centre, ofereix 50 places del grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals. Aquest títol no té cap competidor a la resta d'universitats, però l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, adscrita al Departament d'Ensenyament de la Generalitat, també l'oferta com a títol d'ensenyament artístic superior, que es cursa en 4 anys com el grau universitari. 

ENGINYERIES AEROESPACIALS.- La UPC en monopolitza l'oferta amb tres graus diferents que abasten des del disseny d'aeronaus (Enginyeria de Vehicles Aeroespacials), al coneixement de les infraestructures (Enginyeria de Sistemes Aeroespacials) i les tecnologies (Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials). Els estudis s'impartexien als campus de Terrassa i Castelldefels.

ENGINYERIA DE TECNOLOGIA I DISSENY TÈXTIL.- A la UPC, també a Terrassa, on la indústria tèxtil va viure una època daurada, s'imparteix Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil.

ENGINYERIA MINERA.-  La mateixa UPC, aquesta vegada a Manresa, programa Enginyeria Minera, una activitat molt vinculada històricament a la comarca del Bages.

ENGINYERIA DE PRÒTESIS I ORTESI.- La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) incorpora el curs vinent un estudis d'enginyeria orientats a la formació d'especialistes en pròtesis dentals i tècniques ortopèdiques de l'aparell locomotor, dels quals té previst oferir 40 places.

GESTIÓ AERONÀUTICA.- Formar professionals capacitats per organitzar i gestionar una línia aèria o intervenir en la planificació logística d'un aeroport és l'objectiu d'aquest grau que figura a la programació de l'Autònoma (UAB).

GESTIÓ D'EMPRESES EN COMERÇ I DISTRIBUCIÓ.- L'Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) de Terrassa, adscrita a la UB, ofereix uns estudis centrats en una aproximació integral al retail, o sigui al comerç minorista o al detall, des del punt de vista de les persones, les empreses i l'entorn social.


INFORMÀTICA I SERVEIS.- Les Escoles Gimbernat, adscrites a la UAB, inclouen a la seva oferta uns estudis adreçats directament a la formació de professionals que puguin dissenyar eines de gestió tecnològica i empresarial.

LOGÍSTICA I NEGOCIS MARÍTIMS.- El Tecnocampus de Mataró, adscrit a la UPF, imparteix des del curs 2014-2015 un grau relacionat amb les activitats logístiques que es duen a terme als ports des d'una perspectiva internacional.

NÀUTICA I TRANSPORT MARÍTIM.- La Facultat de Nàutica de la UPC ofereix aquests estudis singulars, com ho són els de Tecnologies Marines o els d'Enginyeria en Sistemes i Tecnologia Naval, que formen pilots de la marina mercant, però també gestors de ports, inspectors i especialistes en el control del tràfic marítim.
Els alumnes es poden beneficiar
de les beques durant 4 anys

EINA atorga beques de fins al 50% de
la matrícula per al grau de Disseny

 

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la Universitat Autònoma (UAB), promou l’accés als estudis de disseny gràfic, disseny d'interiors, disseny de producte industrial, creació visual i cultura del disseny amb la concessió de beques per als estudiants de Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Superior interessats a cursar el grau universitari en Disseny que imparteix.

Els ajuts que s'atorguen a l'estudiant que accedeix per primer cop als estudis permeten obtenir un 50% de descompte en el preu del crèdit durant els quatre cursos de la titulació de Disseny. La convocatòria està oberta fins al 30 de maig.
 
Per conèixer les característiques dels seus estudis de Disseny, EINA convoca dues sessions informatives, el 23 de maig, a les 18 hores, i el 16 de juny, a les 17 hores, a la seu del campus dels Jardins de Can Sentmenat de Barcelona.
El grau té quatre itineraris i
celebra JPO al maig, juny i juliol

Prevenció i Seguretat Integral, un
grau de la UAB presencial o online


El grau de Prevenció i Seguretat Integral que ofereix l'escola del mateix nom situada al campus de Bellaterra de la Autònoma, a la qual està adscrita el centre, permet cursar uns estudis centrats en la seguretat però amb un perfil multidisciplinari enfocat a la prevenció, en la modalitat presencial, però també en format online.  

Per poder conèixer el grau i els seus itineraris formatius (Gestió de Riscos a la Comunitat, Seguretat Laboral, Coordinació de Seguretat Pública i Direcció de Seguretat Privada i Investigació Privada), el centre organitza quatre jornades de portes obertes els dissabtes 13 i 27 de maig i 10 de juny, i el divendres 14 de juliol.

L'Escola de Prevenció i Seguretat Integral també té previst participar, el 17 i el 18 de maig, en la cinquena edició de la  Security Forum, una trobada anual de professionals de la seguretat, que se celebra al CCIB, on presentarà els seus estudis. L'entrada és gratuïta prèvia inscripció.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email