No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El nou CFGM de la família de Transport capacitarà per conduir vehicles especials

 

Ensenyament suprimeix la preinscripció de setembre a l'FP


Els estudiants que optin a un CFGS podran presentar el certificat amb la qualificació de Batxillerat o d'FP de grau mitjà fins al 26 de juny

A CFGM hi ha una segona fase d'admissió al setembre només per als preinscrits al maig que no hagin tingut plaça o no s'hi hagin matriculat


UNPORTAL. BARCELONA
Els alumnes que vulguin accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) o a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) el curs que ve disposen enguany d’un únic període de preinscripció per formalitzar la seva sol·licitud, que comença avui per als CFGM i acaba el 24 de maig, i que s’inicia el 25 de maig per als CFGS i finalitza el 31 d’aquest mes. És a dir, no hi haurà una segona oportunitat per inscriure's. Fins ara existia un segon període de preinscripció i matrícula a principis de setembre, que l'any passat, per exemple, va ser entre el 8 i el 12.

Així ho recull la resolució que regula la preinscripció als ensenyaments postobligatoris publicada pel Departament d’Ensenyament el 10 d’abril. D’acord amb aquesta nova normativa, a CFGM s’obrirà una segona fase d’admissió al setembre (el 6 i 7 d'aquest mes), però únicament per als estudiants que en el procés ordinari no hagin obtingut plaça tot i complir els requisits o per a aquells que, tot i haver obtingut plaça, no s’hagin pogut matricular perquè estiguin pendents de la qualificació de setembre de l’ESO.

A CFGS no hi haurà cap repesca al setembre, però els alumnes que optin a una plaça disposaran d’un període molt més ampli que l’ordinari de preinscripció per presentar el certificat amb la qualificació de Batxillerat o del cicle de grau mitjà (si s’han finalitzat els estudis al mes de juny). Tindran temps de fer-ho fins al 26 de juny, coincidint amb el tancament del període de reclamacions.

MÉS OPCIONS PER ALS ESTUDIANTS DE BATXILLERAT QUE RECUPERIN AL JUNY
L’ampliació del termini per presentar les notes de Batxillerat o del cicle mitjà cursat per als que vulguin accedir a un CFGS possibilitarà que aquells estudiants que aprovin el curs a la recuperació de juny competeixin en l’accés a una plaça en les mateixes condicions que els que ho hagin fet durant el període ordinari, i que no s’hagin d’esperar al setembre.

D’altra banda, els titulats en un CFGM que optin directament a cursar un cicle superior sense havet fet el Curs d’Accés ni la prova d’accés a CFGS, també podran saber ja a finals de juny si han quedat vacants després que s’hagin assignat el 60% de les places disponibles als estudiants procedents de Batxillerat, el 20% als estudiants procedents del Curs d’Accés, i l’altre 20% als que vénen de la Prova d’Accés.

En l’accés directe de cicle mitjà a cicle superior, tenen prioritat els titulats que procedeixin d’un família professional afí.

DOS NOUS CICLES I TRES NOUS PERFILS PROFESSIONALS EL PROPER CURS
El curs que ve l’oferta de cicles formatius de grau mitjà s’amplia amb els CFGM de Conducció de vehicles de transport per carretera, de la família de Transport i manteniment de vehicles, que s’impartirà a l’Institut de Vic, i Pedra natural, de la família d’Indústries extractives, que s’ofereix a l’Institut de Mollerussa.

La nova oferta es complementa amb el naixement de tres perfils professionals de cicles ja existents: el CFGM d’Activitats comercials, perfil professional de moda, que s’impartirà a l’Institut Joan Brossa de Barcelona i al Thos i Codina de Mataró; i els CFGS d’Administració i finances, perfil professional de Gestor d’assegurances (a l'Institut Escola del Treball de Barcelona) i Administració de sistemes informàtics en xarxa, perfil professional en Cibersegurat (a l'Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat i a l'Institut de Badia del Vallès).
El campus de Bellaterra acull
el Summer Programme

El Summer Programme de la UAB: 28
cursos per a estudiants de secundària


Entre el 26 de juny i el 14 de juliol el Summer Programme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ofereix 28 cursos, d'una setmana de durada, adreçats als estudiants de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius interessats en fer un tast del món universitari i en conèixer més a fons algunes de les temàtiques que  s'imparteixen a la UAB.

El programa inclou cursos per introduir-se en el món de la nanociència, la impressió 3D, la bioinformàtica o la neurociència, però també en l'àmbit del dret i de l'empresa, permet exercir d'intèrpret durant uns dies, saber la importància del benestar animal per a la salut o iniciar-se en el coneixement de la Xina.

Tots els cursos s'imparteixen al campus de Bellaterra i el preu de la matrícula és de 90 euros.

La UAB també organitza, durant les mateixes dates, 30 cursos adreçats al professorat no universitari, la major part dels quals a Bellaterra i a la Casa de Convalescència de l'àntic Hospital de Sant Pau de Barcelona.
El centre també convoca aquest
maig dues proves d'admissió

Noves sessions informatives a Sant
Ignasi del grau de Gestió Turística


La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la Universitat Ramon Llull (URL) celebra, els dissabtes 20 de maig i 17 de juny, a les 10 del matí, dues noves sessions informatives per donar a conèixer als estudiants interessats en el grau en Gestió Turística i Hotelera el pla d'estudis, les sortides laborals, les empreses i països on es realitzen les pràctiques, i també a quines universitats es pot fer una estada de 6 mesos.

El mateix matí de les sessions informatives és possible presentar-se a la prova d'admissió als estudis.

El grau de Sant Ignasi es pot cursar en modalitat bilingüe, castellà i anglès, o íntegrament en anglès, una opció que dóna entrada a una segona llengua estrangera, que pot ser el francès o l'alemany. Els estudis, amb pràctiques obligatòries, ofereixen 120 places de primer curs i estan dissenyats per formar  futurs directius del sector del turisme i l'hoteleria.

Per assistir a les sessions informatives és preferible confirmar-ho prèviament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email