No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El grau de Cinematografia és un dels afectats per la decisió d'Universitats

 

Fre als graus de 3 anysLa Direcció General d'Universitats de la Generalitat no ha autoritzat finalment la impartició dels dos nous graus públics de 180 crèdits que les universitats de Barcelona (UB) i Rovira i Virgili de Tarragona (URV) volien posar en marxa el curs vinent: Empresa Internacional i Tècnic de Bioprocessos Alimentaris, respectivament.

6 titulacions de 3 anys que pretenien engegar els centres adscrits i les universitats privades poden córrer la mateixa sort. Una d'aquestes, l'anunciat grau de Cinematografia (ESCAC-UB), ja està clar que continuarà anomenant-se Cinema i Mitjans Audiovisuals i que serà de 240 crèdits com fins ara. Una altra, Emprenedoria i Economia Digital de la UVic-UCC, tampoc podrà tenir 180 crèdits.

L'únic grau més curt que ja ha rebut el vistiplau per al curs vinent és el de Disseny, Animació i Art Digital del CITM, de la UPC.UNPORTAL. BARCELONA
A 15 dies de l'inici de la preinscripció, la Direcció General d'Universitats (DGU) de la Generalitat ha sorprès les universitats públiques amb la negativa a autoritzar els dos nous graus de 3 anys de durada que estaven a l'espera de l'informe favorable de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

La Universitat de Barcelona (UB) havia proposat reconvertir el grau d'Empresa Internacional, de 240 crèdits i que s'ofereix en anglès, en un títol de 180. I la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) havia demanat impartir Tècnic de Bioprocessos Alimentaris, uns estudis de 3 anys que havien de conviure amb Enginyeria de Bioprocessos i Aliments, un grau de 4 anys que es posarà en marxa al setembre en substitució del d'Enginyeria Agroalimentària.


PRESERVAR LA SEGURETAT JURÍDICA
Fonts de les dues universitats han explicat a Unportal que després del darrer acord del Consejo de Universidades sobre quins estudis poden tenir 180 crèdits i quins han de ser de 240 (un acord que es va traduir en una resolució del Ministeri d'Educació publicada al BOE del 13 de maig), la DGU ha considerat que per garantir la seguretat jurídica és convenient denegar-ne l'autorització. Universitats creu que existeix el risc que aquests estudis no siguin reconeguts com a oficials, cosa que podria generar una allau de denúncies per part dels matriculats.

En la mateixa situació es troba el grau de Cinematografia que anuncia l'ESCAC, uns estudis a preu privat, adscrits a la UB, que estava previst que substituïssin a partir del curs vinent el grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals, de 240 crèdits.

La DGU també ha denegat el permís per tirar endavant el grau de 180 crèdits d'Emprenedoria i Economia Digital, que la UVic-UCC anunciava al campus de Granollers, segons ha pogut saber Unportal.

La Generalitat haurà d'aclarir en els pròxims dies si, finalment, l'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Ramon Llull (URL) rebrà el vistiplau per programar el grau de 180 crèdits en Màrqueting Internacional en una Economia Digital. També ho haurà de fer amb els dos estudis de 3 anys de durada que La Salle aspira a veure verificats: Desenvolupament de Software i Desenvolupament Multimèdia. La incertesa plana, de la mateixa manera, sobre el grau de Global Business de l'Abat Oliba (UAO). La UOC ja va retirar dies enrere la proposta d'impartir el curs vinent el seu segon grau de 180 crèdits: Ciències per a la Salut i el Benestar.


ESTUDIS APROVATS
De moment, els únics estudis més curts que s'han aprovat per al curs vinent són els de Disseny, Animació i Art Digital del CITM, el centre adscrit a la Politècnica (UPC) ubicat a Terrassa. El grau ja havia obtingut l'aprovació de l'AQU.

El sistema universitari català va començar a programar graus de 3 anys de durada a l'inici del curs actual, acollint-se a la normativa que el ministre Wert va promulgar el 2015. El setembre del 2016 es va estrenar Global Studies, l'únic grau curt a preu públic, que ofereix la Pompeu (UPF). L'oferta a preu privat de les universitats presencials inclou dos títols més: Bioinformàtica, que s'imparteix en anglès, i Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats. La UOC ofereix Disseny i Creació Digitals.
Els estudis tenen una orientació
eminentment pràctica

 

Tecnologies Industrials de l'IQS, una
enginyeria molt vinculada a l'empresa


Els estudis d'Enginyeria en Tecnologies Industrials de l'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la URL es caracteritzen per la seva orientació eminentment pràctica. Aquesta singularitat es tradueix en l’obligatorietat de les pràctiques que els estudiants han de dur a terme, en l’àmbit estatal o internacional, en empreses capdavanteres com Labotrade Spain, S L, Cleandrone, S L, Fico Transpar S A, ITQ GmbH (Munich, Alemania) o TU Delft (Delft, Holanda).

El grau també ofereix l’oportunitat de realitzar intercanvis internacionals amb universitats estrangeres, a països com Estats Units, Dinamarca, Regne Unit o França, entre d’altres. De la mateixa manera, els estudiants tenen l’opció de realitzar el Treball Final de Grau amb la col·laboració d'empreses com Seat, Audi, Tünkers o Ascamm-Eurecat.

Dos exemples més del fort component pràctic dels estudis són l’elevat nombre d’hores que els estudiants passen als laboratoris i tallers al llarg del grau i la utilització d’aplicacions informàtiques especialitzades que poden fer servir gràcies a les llicències d’ús.
El curs dura dues setmanes i
es fa en horari de matí
EINA ofereix al juliol un curs de
disseny per a alumnes de Batxillerat


EINA, Centre universitari de Disseny i Art de Barcelona, ofereix entre el 3 i el 14 de juliol El disseny en joc, un curs d’estiu d’introducció a l’àmbit del disseny adreçat als estudiants de batxillerat de qualsevol de les modalitats que vulguin experimentar en aquest àmbit.
 
El programa, que es durà a terme de 10h a 14h al campus universitari dels Jardins de Can Sentmenat de Sarrià, es centra en les àrees del disseny gràfic, la creació visual, el disseny de producte i el d’espai a partir de la creació d’un joc de taula o de construcció. La dimensió transversal del curs permet als joves viure el procés projectual i posar en valor el potencial del disseny com a disciplina compromesa amb la societat. La inscripció per a tots els programes d’estiu d'EINA ja està oberta.

El centre també té previst celebrar una nova sessió informativa sobre el grau de Disseny el 16 de juny.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email