No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una classe als laboratoris de la Facultat de Medicina de la URV a Reus

 

Comparem 7 graus de MedicinaEls estudis de Medicina són els més demandats del sistema universitari català, sobretot gràcies a les noies, que trien aquests graus molt per davant dels altres. Sis universitats públiques i una de privada ofereixen aquests estudis, que el curs vinent també s'impartiran a preu privat a la UVic-UCC, que ha estat autoritzada a ofertar per primer cop 80 places de primer curs.

Hem comparat les dades disponibles dels 7 graus existents, a partir de la informació subministrada pels propis centres, la Secretaria d'Universitats i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU), i a continuació n'oferim el resultat.UNPORTAL. BARCELONA

Medicina. Campus Clínic i Bellvitge. Universitat de Barcelona (UB).- És la universitat que ha registrat aquest curs un major nombre de peticions d'ingrés en primera opció (1.329). El Clínic és el centre de tot Catalunya que més en rep: 922. La nota de tall per accedir-hi es va enfilar, el juliol del 2016, fins al 12.748, la més exigent entre els títols de Medicina,  si bé a l'octubre es va quedar en un 12,234. Als estudis de Medicina de la UB es registren menys abandonaments a primer curs que a la resta de centres on s'imparteix el grau: només un 2,3% dels matriculats ho deixen estar durant l'any inicial.

Medicina. Campus de Bellaterra. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).- És el centre que oferta més places de primer (320) i que matricula més estudiants (322). La taxa de mobilitat és, amb escreix, la més elevada de les universitats que ofereixen la titulació: dos de cada tres estudiants cursen una part dels estudis fora de la UAB. D'acord amb les últimes dades disponibles de l'AQU, el percentatge dels seus titulats que tornarien a cursar la titulació arriba al 96%. D'aquests, els que ho farien a la mateixa universitat són un 99%.

Medicina. Universitat Pompeu Fabra (UPF) / UAB.- L'índex d'abandonament a primer curs se situa prop del 13%, però la taxa de graduació en el temps previst (7 anys) és la més alta entre els centres comparats: 83,6%. L'últim estudiant que aquest curs va accedir al grau tenia un 12,264 de nota de tall, la qualificació més exigent que es va registrar al finalitzar el procés de matrícula, al mes d'octubre, entre els títols de l'especialitat.

Medicina. Universitat Rovira i Virgili (URV). Reus.- Aquesta titulació registra la taxa més elevada d'ocupació (98,3%), els majors índex de satisfacció amb la feina (5,96 en una escala que arriba al 7) i lidera el capítol de millors remuneracions entre un major nombre de titulats: un 55% perceben més de 30.000 euros de sou brut anual tres anys després de finalitzar el grau.

Medicina. Universitat de Lleida (UdL).- El centre va rebre 644 demandes en primera opció per a les 110 places de primer que oferia durant el curs 2016-2017, o sigui prop de 6 sol·licituds per a cadascun dels llocs disponibles, el major nombre de demandes en relació a les places d'aquests estudis. El percentatge de titulats que treballen a temps complet (80%) és el més elevat entre els graus de Medicina. No obstant, el centre té la taxa més alta d'abandonament abans de finalitzar la titulació (32%).

Medicina. Universitat de Girona (UdG).- Els indicadors de rendiment són els més alts no només durant el primer any (94,4% de crèdits aprovats respecte els matriculats), sinó també al llarg de la titulació (96,5%).

Medicina. Universitat Internacional de Catalunya (UIC).- És l'única universitat catalana que ofereix la titulació a preu privat (13.920 euros el primer curs) i que té un sistema propi de selecció i admissió de l'alumnat.
Nens experimentant al Lab 0_6
El Lab 0_6, un espai per fer pràctiques
d'Educació Infantil a la UManresa


El grau d'Educació Infantil de la UManresa s'ha fixat com a objectiu complementar la formació en continguts adquirida pels estudiants amb la seva aplicació pràctica i fer-ho en un context real que contribueixi a millorar les possibilitats educatives de l’entorn. Una de les iniciatives que permeten assolir aquest objectiu és el Lab 0_6, un centre per a la promoció de l’educació científica en les edats primerenques.
 
Aquest centre d'experimentació ofereix activitats per a infants menors de 6 anys i també oportunitats per a la formació permanent i la recerca dels professionals de l'ensenyament que volen aprofundir en la didàctica de la ciència en l’etapa infantil. Els estudiants d’Educació Infantil poden contrastar també els seus aprenentatges, posant-los a prova amb grups de nens i nenes en un context educatiu real.

El Lab 0_6 també beca alguns dels estudiants del grau per possibilitar que puguin ampliar els seus coneixements i alhora finançar-se els estudis.
Interior de la seu de BAU

Les beques de BAU permeten finançar
fins al 70% del cost anual dels estudis

 
BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, adscrit a la UVic-UCC, que imparteix el grau de Disseny, disposa d'un programa propi d'ajuts que inclou les beques col·laboració. Aquestes beques permeten que l'estudiant pugui finançar fins a un 70% del cost anual dels estudis realitzant un seguit de tasques en diversos serveis del centre.

El programa també inclou la possibilitat de poder dur a terme pràctiques remunerades als departaments de comunicació i disseny del centre, amb una retribució que pot arribar al 45% del preu de la matrícula, que és possible satisfer en 10 terminis sense cap cost addicional. BAU també atorga una vintena de beques per poder assolir el nivell B2 en llengua anglesa.

 
El proper dissabte 3 de juny, BAU celebra una nova Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer les singularitats dels seus estudis i visitar les instal·lacions on s'ofereixen, situades al barri del Poblenou de Barcelona.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email