No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una sessió pràctica del grau de Fisioteràpia a les Escoles Gimbernat de Sant Cugat.

 

Magisteri perd un 2% de places, Fisioteràpia les guanya


L'oferta de primer curs creix de forma més acusada a Fisioteràpia (UVic-UCC), Nutrició Humana i Dietètica (UVic-UCC), Ciències Biomèdiques (UB), Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB / UPC), Filologia Clàssica (UB), Disseny i Producció de Videojocs + Enginyeria Informàtica de Gestió (Tecnocampus / UPF) i Educació Social (UVic-UCC)


UNPORTAL. BARCELONA
Els aspirants a ingressar el curs vinent en els 17 centres que ofereixen Educació Infantil o Educació Primària al sistema universitari públic o a la UVic-UCC disposen de 1.945 places de primer curs, 40 menys que fa un any, d'acord amb l'oferta de la preinscripció universitària del mes de juny, que es mantindrà oberta fins al 3 de juliol. El doble grau d'Infantil + Primària conserva la capacitat del 2016: 210 llocs per cobrir. La retallada més significativa de l'oferta es registra a Educació Primària de la Universitat de Barcelona (UB), que passa de les 475 places de fa un any a les 450 d'enguany.

La pèrdua de més d'un 2% de les places de Magisteri va acompanyada aquest any de la instauració de la nova Prova d'Aptitud Personal (PAP), de caire obligatori tant per accedir als centres universitaris públics com als privats, prevista per al dissabte 17 de juny, dos dies després que finalitzi la selectivitat.

Si l'oferta dels estudis de Magisteri retrocedeix, la del grau de Fisioteràpia, que programen 11 centres que participen en la preinscripció, progressa en un percentatge semblant (2%), tot i que aquesta millora es concentra a la UVic-UCC, que passa d'oferir 110 places d'aquests estudis a 135. En total se'n oferten 1.005.

Un cop d'ull a la relació de places publicada el dimarts per l'Oficina d'Accés a la Universitat coincidint amb l'inici de la preinscripció permet detectar que, a banda de Fisioteràpia, els majors increments es registren a Ciències Biomèdiques i Filologia Clàssica de la UB; al grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastrònomiques (CETT / UB / UPC), i als estudis de Nutrició Humana i Dietètica i Educació Social de la UVic-UCC.


REDUCCIÓ DE CAPACITAT
Retrocedeixen de forma significativa (perden 20 places) els títols de Gestió i Administració Pública de la UB, Relacions Laborals i Ocupació de la Rovira i Virgili (URV) i la titulació d'ADE que imparteix la UVic-UCC.

En l'àmbit de les enginyeries, l'oferta d'Enginyeria de Xarxes de Telecomunicació de la UPF recula de les 75 a les 40 places i la d'Enginyeria Mecànica de la Universitat de Lleida (UdL) de les 75 a les 50.


GRAUS QUE ENTREN I QUE SURTEN
La relació d'estudis publicada permet constatar que el campus de la UPC d'Igualada ha deixat d'oferir places de primer curs d'Enginyeria en Organització Industrial i que el grau d'Enginyeria Civil d'aquesta universitat permet preinscriure's en anglès (20 places).

La UdL reserva 20 places per al nou doble grau d'Enginyeria Forestal + Conservació de la Natura, i 10 per a cadascun dels tres dobles graus de nova creació de l'àmbit lingüístic: Estudis Anglesos + Llengües Aplicades i Traducció; Filologia Catalana i Estudis Occitans + Llengües Aplicades i Traducció, i Filologia Hispànica + Llengües Aplicades i Traducció. D'altra banda, el campus de Manresa de la UVic-UCC disposarà de 15 places a Podologia + Fisioteràpia.

Entre els centres adscrits, el CETT de la UB tindrà per primer c
op 40 places assignades per al grau de Turisme en anglès i el centre d'EUSES de les Terres de l'Ebre, adscrit a la URV, 10 per al doble grau de CAFE + Fisioteràpia.

TÍTOL PROPI
Finalment, en el capítol dels títols propis (no oficials), la Universitat Autònoma (UAB) programa per primer cop Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles - Smart Cities, una titulació de tres anys de durada (180 crèdits) que tindrà 60 places.
Campus de Sant Cugat, on
s'imparteix Direcció d'Empreses

ESADE imparteix 4 graus adaptats a la
realitat de la carrera professional


ESADE (Universitat Ramon Llull) imparteix quatre graus universitaris amb un pla d'estudis que busca adaptar-se a les exigències de la carrera professional: Dret, adreçat a futurs advocats, notaris, jutges o fiscals; Direcció d'Empreses - BBA, un títol que s'ofereix en versió bilingüe o completament en anglès i que està dissenyat per a emprenedors, però també per desenvolupar-se professionalment en sectors com la banca d'inversió o l'assessorament borsari; i les dobles titulacions en Direcció d'Empreses + Dret i Dret + Bachelor in Global Governance.

Direcció d'Empreses +
Dret, que es cursa en  5,5 anys, proporciona la formació jurídica necessària per enfrontar-se als reptes empresarials. I la combinació del grau de Dret amb el títol propi de Bachelor in Global Governance, de 5 anys de durada, habilita els titulats per incorporar-se a determinats organismes internacionals, com l'ONU, o per convertir-se en assessor d'una ONG.
El claustre de l'edifici central
de la Universitat de Barcelona

La UB ofereix 150 màsters oficials i
930 títols propis de postgrau

 
La Universitat de Barcelona (UB) programa per al curs 2017-2018 més de 150 màsters oficials (d'especialització, recerca o orientats al doctorat), d'un o dos cursos de durada (60 o 120 ECTS, és a dir, plenament adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior), pertanyents a cinc àmbits temàtics: Art i Humanitats, Educació, Experimentals i Enginyeries, Salut i Socials. Tots s'imparteixen a preus públics regulats per la Generalitat.

L'oferta de títols oficials va acompanyada d'una programació de 930 màsters propis i cursos de postgrau, que es poden cursar en les modalitats on line, semipresencial o presencial, distribuïts en 15 àrees temàtiques. Més d'una quarta part de l'oferta de títols propis s'inscriu dins del capítol de Ciències de la Salut i altres especialitats.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email