No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Facultat de Lletres del campus Catalunya de la URV, on es reubicaran els graus d'educació

 

Els millors graus de MagisteriCada any milers d'estudiants opten a cursar els graus d'Educació Infantil o d'Educació Primària, i més recentment, des del curs 2013-2014, la doble titulació de cinc anys de durada teòrica, que combina ambdós estudis.

A la major part dels 12 centres que ofereixen un títol de Magisteri en 8 ciutats catalanes (amb dobles titulacions n'hi ha 37) la demanda supera l'oferta de places, tot i que, amb l'excepció dels dobles graus en Infantil + Primària, cap de les notes de tall de juliol de l'any passat va arribar al 9. Aquest any, però, els aspirants a ingressar en aquests estudis (també a la universitat privada) hauran de superar un examen addicional, la nova Prova d'Aptitud (PAP), a la què s'enfrontaran dissabte vinent, tot just finalitzada la selectivitat.

Tot seguit oferim una selecció dels estudis de l'especialitat, públics i privats, que obtenen uns millors resultats en els rànquings confeccionats per Unportal a partir de les dades de la Secretaria d'Universitats i de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.


UNPORTAL. BARCELONA

Educació Infantil. Universitat de Girona (UdG).- Aquest grau, que ofereix 80 places d'ingrés, sobresurt pels bons rendiments dels estudiants de primer curs i la baixa taxa d'abandonament registrada al llarg de la titulació. També ocupa un lloc destacat entre les titulacions on la durada real dels estudis està més a prop de la teòrica i a la classificació dels estudis millor valorats pels que els han cursat. La nota de tall per accedir-hi va ser, el juliol del 2016, de 7,648.

Educació Infantil. Universitat Autònoma de Barcelona  (UAB).- És el segon grau amb una millor taxa de graduació a la universitat pública catalana i el sisè que comptabilitza un índex més baix d'abandonament entre els universitaris novells. També figura entre els 20 amb menys desercions al llarg dels estudis. S'oferten 130 llocs. 8,410 va ser la nota de tall del 2016.

Educació Primària. Universitat de Girona (UdG).- Els estudis es troben entre els 20 primers graus dels sistema universitari públic en tres dels rànquings analitzats: millors rendiments durant el primer any, índex més alt de graduació en el temps previst i menys desercions al llarg dels estudis. 7,622 va ser la nota de tall de fa un any. Ofereix 90 places.

Educació Infantil. Universitat de Barcelona (UB).- Amb una oferta de 200 places, ocupa un lloc capdavanter entre els graus amb menys estudiants que es donen de baixa durant el primer any i rep una bona valoració per part dels titulats. El juliol del 2016 la qualificació mínima per accedir-hi va ser un 8,614.

Educació Primària. Universitat Rovira i Virgili (URV). Tortosa.- Ocupa el novè lloc entre les titulacions que menys s'abandonen al llarg dels estudis i el vuitè a la classificació dels graus amb menys estudiants que ho deixen córrer a primer. Ofereix 40 places i l'última nota de tall del mes de  juliol va ser un 6,016.


Educació Infantil. Universitat de Lleida (UdL).- Programa 95 places, on fa un any s'exigia un 6,061 de nota mínima. Té poc abandonament a primer i obté una valoració elevada per part dels que han finalitzat la titulació.

Educació Primària. Universitat Rovira i Virgili (URV). Tarragona.- Aquesta titulació figura al 16è lloc del rànquing de títols amb un millor índex de graduació. Té 80 places i l'última nota de tall del mes de  juliol va ser un 7,812.

Educació Infantil. Universitat Rovira i Virgili (URV). Tarragona.- Figura entre els 20 primers llocs del rànquing dels estudis més ben puntuats pels graduats. 80 places, amb un 7,146 de nota de tall.

Educació Infantil. Universitat Rovira i Virgili (URV). El Vendrell .- 40 places (7,271 de nota de tall el 2016). Ocupa la sisena plaça entre les titulacions on la durada real dels estudis s'ajusta més a la tèorica.

Educació Infantil. Universitat Rovira i Virgili (URV). Tortosa .- 40 places (5 de nota de tall el 2016). Ocupa la vuitena plaça entre les titulacions on menys estudiants es donen de baixa durant el grau.

Educació Infantil. Universitat Internacional (UIC).- 80 places. Lidera la classificació de rendiments de les universitats privades a primer curs. És el quart títol del sistema universitari privat més ben valorat pels graduats i el cinquè amb menys desercions durant el primer any, sempre entre els privats.

Educació Infantil. Blanquerna. Universitat Ramon Llull (URL) .- 130 places. És el tercer títol privat del sistema universitari català que rep una puntuació més alta per part dels graduats i el sisè on hi ha menys abandonament a primer curs.

Educació Infantil. Universitat de Vic-UCC (UVic-UCC).- 90 places. El juliol del 2016 s'hi va poder accedir amb un 5 de nota de tall (la UVic-UCC participa del sistema públic de preinscripció). En la classificació de graus a preu privat amb millors rendiments acàdemics durant el primer any és al segon lloc.

Educació Primària. Blanquerna. Universitat Ramon Llull (URL).- 150 places. És el tercer títol privat del sistema universitari català amb un índex més alt d'ocupació, una classificació on la resta de graus de l'especialitat no figuren en les primeres posicions.

Educació Primària. Universitat de Vic-UCC (UVic-UCC).- 100 places. El juliol del 2016 també s'hi va poder accedir amb un 5 de nota de tall. És al setè lloc de la classificació de graus a preu privat amb millors rendiments acàdemics durant el primer any.
Estudiants als laboratoris de
l'Institut Químic de Sarrià
L'IQS aposta pels dobles graus que
augmenten l'ocupabilitat dels titulats


L’Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) ofereix fins a 9 combinacions de dos graus per poder dotar de competències transversals els titulats i augmentar la seva ocupabilitat.

Les sinèrgies que s’estableixen entre les dues escoles universitàries del centre, l’IQS School of Engineering i l’IQS School of Management, han permès crear itineraris formatius que possibiliten que l’estudiant cursi de manera simultània els graus de Química, Enginyeria Química, Biotecnologia o Enginyeria en Tecnologies Industrials amb el d’Administració i Direcció d'Empreses.
 
D’altra banda, a partir del curs 2017-2018, el centre ofereix el grau en Màrqueting Internacional, que permetrà obtenir una doble titulació als que realitzin l’últim curs en diferents universitats del Regne Unit, Suècia, França o Alemanya.
El Tecnocampus manté acords
d'intercanvi amb 95 universitats

El TecnoCampus subvenciona estades
en universitats de fora d'Europa


El TecnoCampus de Mataró, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, té subscrits 113 acords amb 95 universitats estrangeres per promoure la mobilitat internacional de l'alumnat, en el ben entès que cursar part dels estudis a l’estranger els atorga un plus de qualitat. A l’oportunitat de practicar idiomes, s’hi suma la de viure en un entorn desconegut, que obliga a trobar solucions a problemes inesperats i permet fer amistats.

A banda de facilitar que els estudiants puguin accedir a una beca Erasmus (el programa d'intercanvi més conegut), el TecnoCampus té un acord amb la Fundació Banc Sabadell per subvencionar les estades en universitats de fora d’Europa. Es tracta de les beques On The Move, que ajuden a sufragar les despeses per realitzar part dels estudis en univ
ersitats amb les quals el centre té signats convenis bilaterals fora de l’abast del programa Erasmus+ i SICUE-SENECA.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email