No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'edifici central de la UB, on té la seu la Facultat de Matemàtiques

 

Dues dobles titulacions tenen un taxa d'abandonament 0 a 1r curs

 

Tecnologies Aeroespacials de la UPC és l'enginyeria que registra menys desercions d'estudiants durant el primer any
 
Infantil + Primària de la UdL i la UB accedeixen als primers llocs del rànquing de baix abandonament a l'inici dels estudis


UNPORTAL
El doble grau de Matemàtiques + Enginyeria Informàtica, que s'imparteix a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona (UB), i el de Criminologia + Dret que ofereix la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (UdG), encapçalen el rànquing d'estudis a preu públic amb menys abandonament a primer curs, d'acord amb les últimes dades disponibles de la Secretaria d'Universitats de la Generalitat que han estat incorporades a Unportal i que fan referència als estudiants que van iniciar els seus estudis universitaris durant el curs 2014-2015. Cap dels que aquell any es va matricular en aquests estudis va abandonar-los abans d'ingressar a segon curs.

Al tercer lloc de la classificació es situa Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials del campus de Terrassa de la Politècnica (UPC), amb una taxa d'abandonament de l'1,7%. Val a dir, però, que aquesta titulació ofereix 60 places de primer, el triple de les que oferta el títol de la UB que lidera el rànquing i 6 vegades més que el doble grau de la UdG que li passa per davant. És l'única enginyeria que figura entre els 30 graus amb menys abandonament.

A les posicions quarta i cinquena apareixen per primer cop dos dels dobles graus d'Educació Infantil + Educació Primària que es van posar en marxa el curs 2013-14, el de la Universitat de Lleida (UdL) i el de la UB, amb un 1,9% i un 2,1% d'abandonament a primer, respectivament.

LA POSICIÓ DE MEDICINA
Si es comparen les dades analitzades amb les del curs anterior (2013-2014), s'observa que els estudis de Medicina de la UB, que ostentaven el tercer lloc, amb un 2,3% d'abandonament, han passat al 19è, amb un percentatge del 3,9%, tot i que segueixen sent, amb diferència, els que més places tenen entre els graus analitzats (prop de 300). El segon títol públic de Medicina amb una taxa més baixa de desercions a l'inici dels estudis és el que imparteix l'Autònoma (UAB) al campus de Bellaterra (4,6%).

A les posicions que van del sisè al desè lloc de la mateixa llista es troben els estudis d'Infermeria que la Rovira i Virgili (URV) imparteix a Tarragona (2,4%), tres graus més de la UdL: ADE + Dret (2,6%), Fisioterapia (3,3%), Primària + CAFE (3,3%), i les dues combinacions que la Pompeu Fabra (UPF) ofereix amb el grau d'ADE (amb Dret o bé Economia), que tenen un índex d'abandonament del 3,4%.

CENTRES PRIVATS
En el capítol dels estudis a preu privat, tant de centres adscrits com de les universitats privades, les dades d'Universitats indiquen que els graus d'Educació Infantil de la UVic-UCC i de la Internacional (UIC) no van comptabilitzar cap abandonament a primer. A la resta del Top-10 el predomini dels graus de Ciències de la Salut és gairebé absolut. Entre aquestes primeres places hi figuren els estudis d'Infermeria de Blanquerna (3,2% d'abandonament) i els de Farmàcia (IQS-Blanquerna), amb un 3,3%.
El centre oferirà per primer cop
dos graus tecnològics de 3 anys
La Salle amplia l'oferta de graus en
anglès oferint Enginyeria Informàtica


La Salle (Universitat Ramon Llull) amplia el curs vinent la seva oferta d'estudis de graus en anglès, incorporant-hi el títol d'Enginyeria Informàtica, que a partir d'ara es podrà cursar íntegrament en aquesta llengua, i el doble grau (5,5 anys) d'Enginyeria Informàtica + Direcció d'Empreses Tecnològiques.

El centre ja ofereix la possibilitat de matricular-se a la versió en anglès dels graus d'Animació, Arquitectura Tècnica i Edificació i Direcció d'Empreses Tecnològiques.

La Salle afegeix a la programació del curs 2017-2018, per primer cop, dos graus de tres anys de durada de l'àmbit tecnològic adreçats als estudiants de Batxillerat de qualsevol modalitat i als provinents de CFGS: Tècniques d'Aplicacions Digitals i Interactives i Tècniques d'Aplicacions de Software.

El dimarts 4 de juliol, a les 18h, s'ha convocat una sessió informativa per donar a conèixer la totalitat de l'oferta del centre. La inscripció és oberta.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email