No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una de les proves de selectivitat d'aquest mes de juny a la UPF (Foto: Pere Tordera /ARA)

 

La rebaixa dels preus dels graus beneficiarà un 5% dels matriculatsLa reducció del preu dels graus universitaris aprovada pel Govern de la Generalitat per als estudiants que es troben en els trams de renda 1 i 2 (entre 38.831 i 42.554 euros d'ingressos familiars nets per a una família de 4 membres), els únics que aquest any gaudiran d'una rebaixa en la matrícula, beneficiarà al voltant del 5% dels 150.000 estudiants matriculats a les universitats públiques catalanes.


UNPORTAL
El decret de preus universitaris publicat al DOGC del 6 de juliol passat recull, per primer cop des que el 2012 es va estrenar el sistema que vincula el preu dels estudis a la renda familiar, una rebaixa de la quantitat que han de pagar els estudiants per matricular-se en un grau.

L'abaratiment de la matrícula, però, es concentra exclusivament en els estudiants que es troben en els trams de renda 1 i 2, és a dir, només afavoreix els que pertanyen a una unitat familiar que disposi d'uns ingressos d'entre 38.831 i 42.554 euros anuals nets si parlem d'una família de quatre membres.

El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) calcula que el percentatge de beneficiaris difícilment superarà el 5% del total dels 150.000 matriculats als estudis de grau de les universitats públiques catalanes, una estimació que fonts de la Secretaria d'Universitats consultades per Unportal dóna per bona.

El decret també preveu una penalització més lleu per a les segones, terceres i quartes matrícules, que ara veuran multiplicat el preu del crèdit per 1,2; 2,6, i 3,6, respectivament.

DESCOMPTE A LES ENGINYERIES
Els estudiants que es matriculin en una enginyeria podran continuar beneficiant-se d'un preu bonificat, com si es tractés d'uns estudis del tipus B (35,77 euros per crèdit si no es té dret a cap rebaixa per motius de renda), tot i que, des del 2015, les enginyeries van passar a formar part de la categoria de preus C (39,53 euros per crèdit). Ara bé, els afectats ho hauran de seguir demanant expressament en el moment de matricular-se.

La manera atípica com es va aprovar aquesta pujada va forçar una rectificació que es ve aplicant des del mateix any de la seva implementació. Tot i així, menys de la meitat dels estudiants que hi tenen dret sol·liciten la bonificació. La resta acaben pagant uns 225 euros mes per curs.

La norma que regula els preus també ha previst una reducció del preu dels màsters habilitants d'un màxim del 25%, que beneficia un 20% dels que es matriculen en aquest tipus d'estudis de postgrau.
Més de 60 màsters universitaris a
l'oferta de postgrau de la URV


La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona inclou a la seva oferta d'estudis de postgrau més de 60 màsters universitaris, la majoria d'un any de durada (60 crèdits ECTS), de 17 àmbits de coneixement diferents.

La major concentració de propostes es registra a les àrees d'Enginyeria (12), Salut (8) i Química (6), tot i que també se'n programen en àmbits singulars on la URV s'ha especialitzat, com Enologia (2) o Arqueologia (2). 

A banda dels màsters oficials, la universitat pública de la demarcació de Tarragona imparteix més de mig centenar de màsters propis i diplomes de postgrau, que consten d'un mínim de 30 crèdits ECTS i que han estat dissenyats per atendre les necessitats d'especialització professional.

 
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email