No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus Nord de la UPC, on s'imparteixen graus com Enginyeria Física o Ciència de Dades

 

Les notes de tall definitives

 

La qualificació exigida ha baixat, de juliol a octubre, en 218 dels prop de 500 estudis de grau als quals es podia accedir a través de la preinscripció


UNPORTAL
La publicació de les notes de tall d'octubre, que reflecteixen la qualificació amb la qual va accedir l'últim estudiant matriculat a cadascun dels prop de 500 graus de les 7 universitats públiques i de la UVic-UCC que participen del sistema de preinscripció, mostra que, si es compara amb la primera assignació de places del mes de juliol, la nota va baixar en 218 casos.

Entre els descensos més acusats sobresurten els registrats en l'accés a Enginyeria de Tecnologies Industrials de la Politècnica (UPC), que oferia 450 places de primer curs i que va passar de demanar un 9,208 al juliol a un 5,308 tres mesos després. O el del nou grau de Medicina de la UVic-UCC, amb 80 places, on el 11, 771 inicial es va reconvertir en un 8,650.


ESTUDIS QUE NO EXPERIMENTEN CANVIS
Tot i així, una cinquantena d'estudis on, al juliol, ja es reclamava més d'un 5, han exigit la mateixa qualificació fins a la data del tancament de la matrícula. Entre els graus amb notes altes on s'ha mantingut el nivell d'exigència hi ha Enginyeria Física de la UPC (12,690); Ciència i Enginyeria de Dades (10,690), també de la UPC; Periodisme de la Pompeu Fabra (UPF); els estudis de Comunicació Audiovisual de la UPF, la UAB i la UB; Biologia de l'Autònoma (UAB), i el doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària de la Universitat de Barcelona (UB).

La qualificació tampoc ha variat als estudis de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport que imparteix l'INEFC a Barcelona i que estan adscrits a la UB; d'Arquitectura al campus de Sant Cugat de la UPC; i a Educació Social i Logopèdia de la UAB, com tampoc no hi hagut canvis a Enginyeria d'Automoció que imparteix per primer any la UVic-UCC a Granollers.  Altres estudis on la nota de juliol i octubre és la mateixa són els de Disseny (UB) i  Traducció i Interpretació en anglès, tant a la UAB com a la UPF.


EL COMPORTAMENT DELS GRAUS DE MAGISTERI
En l'àmbit dels graus de Magisteri, la nota d'Educació Infantil no ha experimentat cap modificació a les universitats amb una major oferta -la UB (200 places) i la UAB (130)-, com tampoc no ho ha fet a la Rovira i Virgili de Tarragona (URV). A Primària han estat la UAB i la Universitat de Girona (UdG) les que han mantingut les qualificacions inalterables.

RÀNQUING
El rànquing de les notes de tall més altes segueix  liderat pels graus de Física + Matemàtiques de la UAB (13,310) i la UB (13,067), per davant d'Enginyeria Física de la UPC i dels estudis de Medicina del campus Clínic de la UB (12,640), que han passat per davant dels de Medicina de la UPF. El grau de Filosofia, Política i Economia d'aquesta última universitat (12,596) segueix al capdavant dels estudis de la branca de Ciències Socials amb la nota de tall més elevada.

OBTENIR PLAÇA A L'OCTUBRE
Els estudiants que al mes de juliol no disposen de la nota requerida per  ingressar als estudis desitjats en primera opció tenen la possibilitat de continuar aspirant-hi fins al mes d'octubre, quan es tanca el procés de matriculació. Conèixer la qualificació d'anys anteriors dóna informació sobre les possibilitats d'obtenir una plaça, tot i que no es pot garantir que el comportament de la qualificació, d'un any a l'altre, sigui el mateix.

Els usuaris subscrits a Unportal ja poden consultar les notes de tall d'octubre, i comparar-les amb les del juliol, a cadascuna de les fitxes de grau.
La UAB ofereix més de 80 graus
La UAB celebrarà les Jornades de
Portes Obertes el 6, 7 i 8 de febrer


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ofereix més de 80 titulacions de grau, ha obert les inscripcions per participar a les Jornades de Portes Obertes (JPO) que celebrarà el 6, 7 i 8 de febrer al campus de Bellaterra.

Les JPO s'adrecen a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior que, acompanyats pels professors del seu centre de secundària, vulguin conèixer més a fons l'oferta d'estudis de la UAB. La universitat organitza per a ells un ampli ventall de xerrades, impartides pel professorat de cadascuna de les titulacions, a les quals podran assistir durant la visita.

La UAB també preveu oferir una xerrada informativa diària sobre la nova oferta acadèmica del curs 2018-2019, en aquest cas adreçada als docents que acompanyin l'alumnat. Per assistir-hi és necessari subscriure's.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email