No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les ciutats intel·ligents són objecte d'estudi d'un títol propi de la UAB que vol ser un grau oficial

 

L'Autònoma prepara 5 graus de 3 anys

 

La UAB proposa una titulació d'Estudis de Gènere, de 180 ECTS, que s'impartirà entre diferents facultats del campus de Bellaterra


UNPORTAL
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va rebre a l'octubre el vist-i-plau de la Direcció General d'Universitats per enviar a l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) 10 propostes d'estudis de grau per al curs 2018-2019 per a la seva verificació, requisit indispensable, juntament amb l'aprovació per part del Consejo de Universidades, per poder arribar a impartir-los. Entre la desena de propostes hi ha 5 graus de tres anys de durada teòrica (180 crèdits ECTS), una modalitat de la qual fins ara aquesta universitat no oferia cap títol oficial.

La UAB vol impartir un grau sobre Estudis de Gènere inèdit al sistema universitari català, en què participarien diferents facultats del campus de Bellaterra tot i que estaria adscrit a la Facultat de Filosofia i Lletres, un projecte que la rectora, Margarita Arboix, va avançar mesos enrere durant una compareixença al Parlament.

EL MÓN GLOBALITZAT, OBJECTE D'ATENCIÓ
L'Autònoma també preveu estrenar tres noves titulacions vinculades a la globalització econòmica i política i a la sostenibilitat territorial, els graus d'Estudis Globals en Economia i Empresa (en anglès); Estudis del Món Actual (parcialment en anglès), i Globalització i Sostenibilitat, que competirien amb quatre ofertes ja existents a d'altres universitats: Empresa Internacional (UB), Global Studies (UPF), International Business Economics (UPF) i Filosofia, Política i Economia (UPF). Tots tres serien de 3 anys, igual que el títol de Gènere.

El cinquè grau curt que projecta és el de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, uns estudis que la UAB ha començat a impartir el curs actual com a títol propi i que vol reconvertir en una titulació oficial.

BIG DATA
A banda dels estudis de 180 ECTS, la universitat ha programat dos graus relacionats amb el big data, Matemàtiques, Computació i Intel·ligència de Dades, i Enginyeria de Dades, que s'afegirien a les ofertes de Ciència i Enginyeria de Dades (UPC) i d'Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades (UPF) estrenats el curs 2107-2018, i un grau en Relacions Internacionals, títol que ofereixen Blanquerna (URL) i, des del curs 2017-2018, també la UOC. Aquests graus s'ha previst que tinguin 240 ECTS, o sigui, quatre anys de durada.

La UAB planeja, tanmateix, substituir els actuals Estudis Clàssics per un títol en Ciències de l'Antiguitat i crear el grau de Planificació Territorial, Geografia i Medi Ambient, que, juntament amb el de Globalització i Sostenibilitat (amb el que tindria un tronc comú), vindria a ocupar el lloc de l'actual Geografia i Ordenació del Territori.

GRAUS CURTS A LA UNIVERSITAT DE LLEIDA
A l'esclat de títols curts per al pròxim curs també es vol afegir la Universitat de Lleida (UdL), que ha previst oferir Disseny Digital i Tecnologies Creatives, i Tècniques d'Interacció Digital i Computació en format dual, tots dos de tres anys.

LA RESTA DE L'OFERTA DE 180 ECTS
Des que el Govern espanyol va oferir a les universitats la possibilitat d'impartir graus de 3 anys de durada, el 2015, el sistema universitari català només n'ha programat un a preu públic: Global Studies (UPF). A partir del curs vinent, uns nous estudis de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, s'afegiran a l'oferta, i la Politècnica (UPC) n'anuncia un altre: Paisatgisme. Aquesta relació podria créixer en 5 graus més si prosperen les propostes de l'Autònoma.

La semana passada la UPC anunciava al seu web que també tenia previst impartir un grau d'Enginyeria Espacial de tres anys de durada, però finalment ha retirat la proposta de cara al curs vinent.
La Facultat de Turisme Sant
Ignasi ofereix 120 places de 1r.
Sessions informatives a Gestió Turística
i Hotelera Sant Ignasi el 22.1 i el 19.2


Els estudis en Gestió Turística i Hotelera de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la Universitat Ramon Llull, que s'imparteixen tant en versió bilingüe (castellà/anglès) com només en anglès, ofereixen la primera sessió informativa d'aquest curs el dilluns 22 de gener, a partir de les 19h. El 19 febrer s'organitza una segona sessió.

El grau posa l'accent en la intensificació del contacte de l'estudiant amb el món professional. És per això que té una càrrega de de pràctiques obligatòries de 30 crèdits que es cursen a tercer i que es poden complementar amb 30 ECTS més de pràctiques optatives que es realitzen, durant l'últim curs, a l'estranger.

Durant les sessions informatives, a banda de poder conèixer a fons la titulació, serà possible intercanviar impressions amb estudiants del grau i antics alumnes. És recomanable confirmar l'assistència.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email