No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels de la UPC, on s'imparteixen dues dobles titulacions amb places des de primer curs.

 

Les enginyeries, ADE i Dret dominen l'oferta de dobles titulacions

 

8 dels 10 graus on s'obtenen millors rendiments durant el primer
any dels estudis corresponen a combinacions de dos títols


UNPORTAL
Un de cada 4 graus que s'imparteixen al sistema universitari català és una doble titulació, cosa que vol dir que la programació d'estudis combinats ascendeix a més de 190. Gairebé la meitat ofereixen places des de primer curs. A la resta, els estudiants cursen el primer any matèries del grau en què s'han matriculat i és a partir del segon o del tercer curs quan poden escollir crèdits d'un segon títol. La durada teòrica dels estudis acostuma a ser de 5 a 6 anys.

El nivell d'exigència per als estudiants que cursen un grau doble acostuma a ser alt i els resultats es troben a la mateixa alçada. 8 de les 10 titulacions on els matriculats obtenen millors rendiments durant el primer any pertanyen a estudis d'aquesta modalitat, segons el Top-20 d'Unportal confeccionat a partir de les dades de la Secretaria d'Universitats. En una segona classificació, la dels estudis amb menys abandonament a primer, es repeteix l'omnipresència de dobles titulacions.

L'enquesta d'inserció laboral de l'Agència per a la Qualitat (AQU) no ofereix dades de titulats d'aquest tipus de graus (la majoria de títols han aparegut recentment), cosa que impedeix contrastar si l'ocupabilitat dels graduats també és més elevada, com asseguren els defensors d'aquesta tipologia d'estudis.

MÚLTIPLES COMBINACIONS
Els estudis de Dret són presents en una trentena de combinacions de dos graus i els d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE), en 30 més. 10 de les 11 universitats amb estudis presencials programen el doble títol de Dret+ ADE. És habitual que Dret faci parella amb Criminologia, Ciències Polítiques, Gestió i Administració Pública o Relacions Laborals i que ADE s'ofereixi en aliança amb una enginyeria, o fins i tot amb una bio, i també amb Matemàtiques, Turisme o Màrqueting.

8O ENGINYERIES
L'oferta que sobresurt, però, és la de les enginyeries, amb 80 possibilitats, 38 de les quals amb places des de primer curs. Per aquesta mateixa raó, la Politècnica (UPC) és la universitat que més dobles títols té a la seva programació: més de 40.

Altres combinacions freqüents són les d'Educació Infantil + Educació Primària o, a la branca de Ciències,  Física + Matemàtiques, el grau que lidera el rànquing de notes de tall, o Física + Química. N'hi ha, però, de menys conegudes, com les que han proliferat durant els últims anys a Ciències de la Salut entre els graus de Fisioteràpia, Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica, Farmàcia i CAFE.

BIOS I COMUNICACIÓ
A vegades l'oferta conjunta és entre dues bios, com és el cas de les dobles titulacions de Biologia + Biotecnologia de la Universitat de Girona (UdG) o de Biotecnologia + Bioquímica i Biologia Molecular de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV). Els estudis de l'àrea de comunicació també ofereixen algunes alternatives. Blanquerna (Universitat Ramon Llull) oferta aquesta possibilitat entre els seus graus de Periodisme, Publicitat i Comunicació Audiovisual i la Universitat de Barcelona (UB) inclou Informació i Documentació + Comunicació Audiovisual a la seva programació.

També es troben aliances singulars, com la de CAFE + Educació Primària de la Universitat de Lleida (UdL) o la que conformen el binomi Filosofia + Economia de la UdG. Entre les novetats del curs 2017-2018 hi figura el doble grau de Conservació de la Natura + Enginyeria Forestal, també de la UdL.

UNIVERSITATS ESTRANGERES
En algunes ocasions el doble grau s'imparteix amb una universitat de fora de l'Estat, cosa que atorga un títol espanyol i un segon d'un altre país. Aquesta és la situació de Dret + Droit de l'Autònoma (UAB), en aquest cas de 4 anys de durada teòrica; del grau d'Arquitectura Tècnica + Civil Engineering que imparteix la UdL amb una universitat danesa, o de les dues enginyeries que programa la mateixa universitat amb una universitat de Finlàndia. També és el cas de les dobles titulacions del grau de Màrqueting Internacional de l'Institut Químic de Sarrià (URL) amb diferents universitats europees.

LES QUE MÉS TÍTOLS PROGRAMEN
Després de la UPC, amb 43 dobles titulacions, la universitat pública que més n'ofereix és la Pompeu Fabra (25), 7 dels quals al Tecnocampus de Mataró. Entre les universitats territorials, la UdL en té 17. En l'àmbit privat, la URL en programa 36, 16 de les quals a Blanquerna i 9 a l'IQS.
El centre de la URL estrenarà
al setembre dos nous graus

 
Blanquerna comença a oferir sessions
informatives dels seus graus


Blanquerna (URL) estrena aquest febrer les sessions informatives del 2018 dels seus estudis de grau. La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, que imparteix Comunicació Audiovisual; Periodisme i Comunicació Corporativa; Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, i Relacions Internacionals, i que preveu inaugurar Global Communication Management, obre la campanya el dijous 8 de febrer.

La Facultat de Ciències de la Salut, que ofereix Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica i Farmàcia, celebra les seves sessions el dissabte 10, i la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport (Educació Infantil, Educació Primària, el nou grau de Pedagogia, Logopèdia, Psicologia, CAFE i Gestió Esportiva), el dijous 15.

Les tres facultats han convocat les següents sessions informatives per al dijous 22 de març.
El cartell dels Premis Ramon Llull
La URL torna a premiar els millors
treballs de recerca de Batxillerat

La Universitat Ramon Llull (URL) ha convocat una nova edició, la dissetena, dels premis als treballs de recerca de Batxillerat. El termini per presentar-los finalitza el 28 de febrer. El guardó distingeix els millors treballs dels àmbits de les Arts, les Humanitats, les Ciències Socials i la Tecnologia i les Ciències.

L'estudiant que guanyi rebrà un ordinador portàtil i el professor que ha tutoritzat el treball i l'escola obtindran una distinció. A banda d'això, alguns dels centres que formen part de la URL proporcionaran una tauleta electrònica als autors dels treballs més destacats que tinguin a veure amb la seva àrea d'estudis.

En l'última edició dels premis es van presentar prop de mig miler de treballs procedents de 188 centres educatius de tot Catalunya. El veredicte es farà públic el 16 de maig.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email