No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de Batxillerat en una visita a la Facultat de Ciències d'una universitat

 

Quin Batxillerat trien les noies?

 

5 de cada 10 dones es matriculen a la modalitat d'Humanitats i Ciències Socials, 4 al Científic Tecnològic i una opta per l'itinerari artístic

La majoria dels nois, que son 8.000 menys a l'etapa, escull el camí de la Ciència i la Tecnologia (55,6%), un 40% la via social i un 4,5% les Arts

Les diferències per sexes entre els que opten per la via científica o tecnològica i la social són més grans als centres públics que als privats


UNPORTAL
La commemoració, l'11 de febrer, del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, instaurada el 2016 per Nacions Unides per subratllar la conveniència d'incrementar la participació de la dona en aquest àmbit del coneixement, ha estat un bon pretext per tornar a posar de manifest que la presència femenina a bona part dels estudis superiors científics i tecnològics continua sent molt inferior a la dels homes.

Aquesta desigualtat es forja, però, molt abans, quan a quart d'ESO, han de triar la modalitat d'estudis de Batxillerat que volen cursar. Al Batxillerat, on el curs 2016-2017 van comptabilitzar-se 91.211 matriculats, hi ha 8.000 noies més que nois. Són prop del triple que els nois a la modalitat d'Arts i fins al 61% de l'alumnat d'Humanitats i Ciències Socials, però no arriben al 46% del total a la modalitat Científica i Tecnològica, tot i que aquesta via és la que prenen les aspirants a cursar una titulació de la branca d'estudis de Ciències de la Salut, quantitativament la més feminitzada. En aquest branca s'inscriuen els estudis d'Infermeria, Medicina i Psicologia, entre d'altres.

DIFERÈNCIES ENTRE L'ALUMNAT PER SEXES
Les dades de la Conselleria d'Ensenyament indiquen que 52 de cada 100 noies que cursaven Batxillerat durant el curs 2016-2017 havien optat per la modalitat d'Humanitats i Ciències Socials, 39 s'havien decantat per la modalitat Científica i Tecnològica i 10 ho ha havien fet per la d'arts. En el cas dels homes, 56 s'havien inclinat per la ciència i la tecnologia, 40 per l'àmbit social i menys de 5 per la via artística.

MÉS DISTÀNCIA A LA PÚBLICA QUE A LA PRIVADA
Si s'analitzen les dades en funció del tipus de centre on està escolaritzat l'alumnat de Batxillerat, s'observa que les diferències entre nois i noies que han triat l'opció cientificotecnològica són més grans als centres públics que als privats. Mentre que als instituts hi ha 18 punts percentuals de separació entre els dos col·lectius (54% de nois en comparació amb el 36% de noies) a la privada n'hi ha 9 (54,6% i 45,4%, respectivament). Els centres públics escolaritzen més de 61.000 estudiants de Batxillerat, dels quals uns 34.500 són noies, mentre que els col·legis privats (concertats o bé a preu estrictament privat) uns 30.000 (15.500 noies).

A la pública, per cada noia que aposta per la ciència i la tecnologia n'hi ha dues que no ho fan, mentre que a la privada la proporció es del 45% contra el 55% que escull la modalitat artística o social.
L'escola universitària ofereix
pràctiques en hotels de tot el món

 
Direcció Hotelera UAB: 750 hores de
pràctiques curriculars com a mínim


El pla d'estudis del grau de Direcció Hotelera que imparteix l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma (UAB) inclou tres assignatures de pràctiques curriculars, que es realitzen en empreses externes, perquè els estudiants entrin en contacte amb la realitat laboral del sector.

A banda de les 750 hores de pràctica obligatòria, el centre ofereix a partir del segon curs centenars de places de pràctiques extracurriculars en establiments tant d'Espanya com d'arreu del món.

Els estudiants del grau, de quatre anys de durada (240 ECTS), també disposen de l'Hotel Campus, de 104 habitacions, situat al mateix recinte de la UAB, on s'exerciten durant 15 setmanes en els departaments de cuina, restauració i allotjament, per arribar a adquirir els coneixements necessaris per gestionar tot tipus d'establiments d'hostaleria o empreses de restauració.
Educació Infantil vol posar en
valor l'experiència del Lab 0_6

 
Nous CFGS en Educació Infantil i
Gestió Esportiva a la UManresa

La UManresa, el campus universitari de la UVic-UCC de la capital del Bages, estrenarà el curs vinent dos nous Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), Educació Infantil i Administració i Finances especialitzades en Gestió Esportiva. El campus va començar a oferir cicles superiors el 2015 programant el CFGS de Pròtesis Dentals, que s'imparteix en modalitat dual.

Els nous cicles s'oferiran també en dual per prioritzar l'aprenentatge des de les empreses. També volen introduir elements que els diferencïin de la resta de cicles amb la mateixa denominació.

EL CFGS en Educació Infantil vol aprofitar l'experiència del laboratori d'experimentació amb infants de 0 a 6 anys de la UManresa, el Lab 0_6, i posar l'accent en la didàctica de la ciència. I el de Gestió Esportiva preveu treballar amb metodologies de simulació i resolució de casos perquè tingui un enfocament molt pràctic.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email