No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les desigualtats de gènere, objecte d'un nou grau de la UAB. Foto: Magaly Bastos

 

10 graus (molt) nous 


UNPORTAL
Entre la trentena de nous graus que les universitats públiques i privades anuncien que impartiran el curs vinent n'hi ha uns pocs que s'oferiran per primer cop a Catalunya. La majoria s'han inclòs en aquesta selecció d'estudis, on hem afegit alguna altra proposta que trobem rellevant.

Si tot va com està previst, el curs 2018-2019 s'inaugurarà el setembre vinent amb una oferta de 9 graus de 3 anys de durada (180 crèdits ECTS) a preu públic, 8 més dels que s'oferten durant el curs actual.

TÈCNIQUES DE RADIOLOGIA I RADIOTERÀPIA.- Campus Clínic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UNIVERSITAT DE BARCELONA. La nova titulació, de 240 crèdits ECTS (4 anys de durada) no formarà metges sinó graduats especialitzats en un àmbit de l'activitat sanitària que ara mateix es proveeix de tècnics superiors (pocs) provinents del CFGS en Radioteràpia i Dosimetria.

ESTUDIS DE GÈNERE.- Facultat de Filosofia i Lletres del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Es tracta d'un grau de 3 anys de durada que oferirà continguts en matèria de dret, sociologia, educació, antropologia, economia, història, filosofia, llengua, literatura, comunicació, geografia i psicologia.

GESTIÓ DE CIUTATS INTEL·LIGENTS I SOSTENIBLES.- Escola d'Enginyeria del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Inaugurat com a títol propi el setembre passat, es converteix el curs vinent en una titulació oficial de 180 crèdits ECTS.


INDUSTRIAL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC ANALYSIS.- Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA i Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UNIVERSITAT POMPEU FABRA. Impartit íntegrament en anglès, amb 40 places de primer curs a preu públic, està previst que per ingressar en aquest grau interuniversitari s'hagi de superar una Prova d'Aptitud Personal (PAP).

PAISATGISME.- Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA. El primer títol curt (180 ECTS) que oferirà la UPC a preu públic.

ENGINYERIA EN ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL.- Tecnocampus. Centre adscrit a la UNIVERSITAT POMPEU FABRA.- El centre universitari de Mataró promou una enginyeria que té indicadors d'ocupació de qualitat i poca oferta al sistema universitari català. Coincidint amb la seva aparició, la Universitat de Lleida reconverteix els estudis d'Organització Industrial que impartia la UPC al campus d'Igualada i ofertarà Enginyeria en Organització Industrial i Logística.
 
TÈCNIQUES DE DESENVOLUPAMENT D'APLICACIONS WEB I MÒBILS.- Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Tarragona de la UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI. En aliança amb el teixit empresarial del sud de Catalunya, la URV promou aquests estudis de 3 anys. Paral·lel·lament estrenarà un altre grau curt: Tècniques de Biprocessos Alimentaris.

DISSENY DIGITAL I TECNOLOGIES CREATIVES.- Escola Politècnica Superior de la UNIVERSITAT DE LLEIDA. La UdL aposta pels graus de curta durada amb aquesta proposta i un segon grau, Tècniques d'Interacció Digital i Computació, que vol impartir al campus d'Igualada.

GLOBAL COMMUNICATION MANAGEMENT.- BLANQUERNA-UNIVERSITAT RAMON LLULL.- La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals promou aquests estudis de comunicació amb continguts transversals que s'oferiran en anglès i que també preveu proporcionar formació en idiomes com l'àrab i el xinès.

DISSENY I INNOVACIÓ EN NEGOCIS DIGITALS.-  LA SALLE-UNIVERSITAT RAMON LLULL.- La nova titulació, de 3 anys de durada, s'impartirà íntegrament en anglès.
Les facultats de Filosofia (a dalt)
i de Ciències de la UAB.
Sessió informativa sobre els nous
graus de la UAB per al professorat


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitza dimecres vinent, 21 de març, una sessió informativa adreçada al professorat d'ESO, Batxillerat i CFGS per donar a conèixer els 9 graus que impartirà per primer cop a Bellaterra a partir del curs 2018-2019.

Les xerrades, que s'iniciaran a les 17 hores, es celebraran a les quatre facultats que acolliran els nous estudis. La de Filosofia i Lletres té previst estrenar els graus d'Estudis de Gènere, Història, Política i Economia --tos dos de tres anys de durada--, Ciències de l'Antiguitat i Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial.

L'Escola d'Enginyeria començarà a oferir Enginyeria de Dades i el grau de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, de 180 ECTS, que passa de títol propi a oficial. Matemàtica Computacional i Anàlitica de Dades a la Facultat de Ciències,  i Relacions Internacionals i Ciències Polítiques i Gestió Pública + Sociologia, a la Facultat de Ciències Polítiques, completen la relació de novetats. A banda, la UAB s'afegeix a la impartició de dos títols interuniversitaris.
 
El cartell de la cinquena edició
del concurs 'Aquí hi ha Química'
Matrícula gratuïta per al guanyador
d'un concurs de vídeo de l'IQS 


La companyia Covestro i l'IQS de la Universitat Ramon Llull (URL) han convocat la 4a edició del concurs de vídeos Aquí hi ha Química amb l'objectiu que els estudiants de primer i segon de Batxillerat descobreixin en el seu entorn exemples de com la química contribueix a millorar la vida quotidiana.

L'autor del millor vídeo, d'entre un i tres minuts de durada, podrà matricular-se al primer curs dels graus de Química o d'Enginyeria Química sense cap cost i el segon i tercer classificats obtindran una rebaixa del 50% de la matrícula. Aquests ajuts podran tenir continuïtat en cursos successius.

El concurs preveu adjudicar un viatge als EUA per visitar el Massachusetts Institute of Technology (MIT) al professor de ciències o tecnologia que hagi col·laborat amb el guanyador del premi i una bossa de 3.000 e. en equipament escolar al centre al què pertanyen tots dos.

El termini per presentar els vídeos finalitza l'1 de maig.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email