No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants d'FP realizant pràctiques en un laboratori d'un centre educatiu de Barcelona

 

Creix un 31% l'accés directe d'FP
de grau mitjà a grau superior

 

Més de la meitat dels titulats de CFGM que segueixen estudiant han entrat a CFGS sense haver fet cap preparació prèvia per ingressar-hi

Els tècnics de formació professional ja no podran matricular-se el curs que ve a un Cicle Superior a través de la Prova d'accés


UNPORTAL
La possibilitat que es va obrir el curs 2015-2016 que els graduats en Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) poguessin accedir directament a un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) sense haver fet el curs pont o la Prova d'accés (malgrat que els que haguessin fet el curs o la prova tinguessin prioritat per davant dels que no acreditessin cap preparació prèvia) ha disparat l'accés a CFGS per la via directa.

Segons l'últim estudi d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals realitzat pel Departament d'Ensenyament i les Cambres de Comerç de Catalunya, el percentatge de graduats de grau mitjà que el 2017 han accedit directament a un cicle superior ha augmentat un 31,4% respecte al 2016, elevant fins al 51,8% la taxa dels que s'han acollit a aquesta fórmula.

Aquest 51,8% correspon al percentatge de tècnics de formació professional que, en el moment de l'enquesta, és a dir, entre 6 i 9 mesos després d'haver finalitzat els estudis, van respondre que ja es trobaven cursant un CFGS. El qüestionari es va realitzar entre els mesos de gener i abril del 2017 i van respondre'l 11.910 titulats de CFGM.

Per contra, la taxa dels que van afirmar que havien realitzat el Curs de preparació per a la incorporació de cicles de grau superior (denominació amb què es va rebatejar el CAS o Curs pont o específic) o la Prova d'Accés a cicles superiors, que fins al 2016 va ser l'opció majoritària, s'ha reduït en 32 punts en relació a l'any anterior, passant del 60,4% al 28,4%.

CANVIS EN LA PREINSCRIPCIÓ PER AL PROPER CURS
De cara a la preinscripció d'enguany, però, que s'iniciarà el 29 de maig per a l'accés als CFGS, els tècnics de formació professional que vulguin cursar un cicle superior ja no podran fer-ho a través de la Prova d'accés com fins ara, sinó només mitjançant el curs específic (opció prioritària d'aquesta via) o bé si acrediten "formació per a les proves d'accés o el curs de preparació per a les proves d'accés" (segon grup de prioritat). Per a aquesta via d'accés es reserven un 20% de les places.

Finalment podran accedir també a un cicle superior, per la mateixa via, els titulats de CFGM que no acreditin cap de les formacions anteriors, passant per davant dels altres els que procedeixen de la mateixa família professional o d'una família afí.

La porta d'entrada a CFGS a través de la Prova d'accés (per inscriure's a la qual cal tenir almenys 19 anys o complir-los el 2018), es reserva per a les persones que no tinguin "cap titulació acadèmica o d'ensenyaments equivalents que permeten l'accés directe a la formació professional". A aquesta via es continuen destinant un 20% de les places.

El 60% de les places restants de CFGS es reserven com fins ara als estudiants procedents del Batxillerat. Tenen prioritat aquells que hagin cursat les modalitats de batxillerat prioritàries per al cicle corresponent, i, un cop aplicada la prioritat, les sol·licituds s'ordenen a partir de la qualificació mitjana dels estudis.

Si queden places lliures un cop ocupades totes les places reservades corresponents, les vacants es reparteixen de forma proporcional entre les altres vies.
Estudiants del programa
Forma't al port de Barcelona
Comerç Internacional, un CFGS
de la UAB amb formació en xinès


El Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Comerç Internacional que ofereix la Fundació de la Universitat Autònoma al campus de Bellaterra inclou la impartició de matèries en anglès, la realització d'activitats en francès i una primera introducció en el xinès comercial, on es treballen aspectes no només de l'idioma sinó també de la cultura i les tradicions, les normes i els costums del país asiàtic.

El cicle, que forma tècnics especialistes en la gestió d'activitats d'importació i exportació i transport de mercaderies, ofereix als seus estudiants la possibilitat de participar en el programa Forma't al port per aprofundir en el coneixement del sector logístic que opera al Port de Barcelona.

El centre té previst celebrar tres Jornades de Portes Obertes els dissabtes 14 d'abril, 12 de maig i 9 de juny, per donar a conèixer les característiques d'aquest
CFGS.
El centre ofereix una vintena
de  cicles formatius
Salesians Sarrià celebra les seves
Portes Obertes el dissabte 14


Salesians Sarrià, que compta amb una vintena de cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i superior (CFGS) a la seva programació d'estudis postobligatoris, organitza el dissabte 14 d’abril la seva Jornada de Portes Obertes (de 10 a 13.30 hores).

A banda de la Formació Professional (FP), que també s'imparteix en modalitat dual, i dels Programes de Formació i Inserció (PFI), el centre presentarà l'oferta educativa del Batxillerat, que aquest any incorpora la modalitat artística, i que inclou el Batxillerat Internacional.

Al llarg de la jornada hi haurà diverses sessions informatives per a cada nivell i, en el cas de l'FP, se'n faran d'específiques per a cadascun dels cicles. També s’organitzaran visites als diferents departaments per tal de conèixer directament les instal·lacions. A més, es podran observar algunes demostracions pràctiques efectuades pels alumnes. Inscripcions obertes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email