No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Informàtica de la UPC ofereix 400 places del grau d'Enginyeria Informàtica

 

La nota de tall que es necessita
per accedir als 10 graus a preu públic més sol·licitats
(2a entrega)

 

 

UNPORTAL
Quan falten menys de dos mesos per a l'inici de la preinscripció universitària, les càbales sobre les notes de tall comencen a adquirir vida pròpia. La llei de l'oferta i la demanda acabarà determinant quina és la qualificació amb la qual és admès l'últim estudiant a cadascun dels graus que oferten les 7 universitats públiques catalanes i la UVic-UCC (que tot i ser privada també participa del sistema de preinscripció), però més enllà d'endevinar quin serà el llindar per accedir a les diferents titulacions, conèixer l'històric de notes de tall pot ajudar a prendre decisions fonamentades a l'hora d'encertar amb la tria dels estudis que es volen cursar.

En aquesta segona entrega (la primera es va publicar dimecres), repassem a quina alçada van situar el llistó el 2017 set estudis més que figuren entre els més demandats pels estudiants a Catalunya.1.- ENGINYERIA INFORMÀTICA /
Les qualificacions exigides per ser admès en aquests estudis han anat a més durant els últims anys. A les universitats de Girona (UdG), Lleida (UdL) i Rovira i Virgili (URV) de Tarragona encara es va poder accedir, el  juliol del 2017, amb una nota de tall de 5, però a la demarcació de Barcelona no va succeir el mateix. 

Al grau que imparteix la Politècnica (UPC) a Vilanova i la Geltrú es va necessitar un 6,140, que es va reconvertir en un 5,804 a l'octubre, mentre que a l'Autònoma (UAB), amb 270 places de primer curs, l'últim estudiant que es va preinscriure al juliol i que va ser inicialment acceptat tenia un 6,890.  Tres mesos més tard, quan alguns dels que havien estat admesos en un primer moment van renunciar a matricular-se, la nota de tall va baixar fins a un 6,660.

L'any passat, a la ciutat de Barcelona, la qualificació va ser en tots el casos superior a 8: 8,745 a la UPC, que ofereix 400 places; 8,150 a la Pompeu (UPF) i 8,148 a la Universitat de Barcelona (UB). Des del 2013, les notes d'aquests tres graus no han deixat de créixer.

A preu privat, dos centres adscrits, el Tecnocampus de Mataró (UPF) i Gimbernat (UAB), van demanar un 5 per poder cursar Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació i Informàtica i Serveis, respectivament. 2.- EDUCACIÓ PRIMÀRIA  /
La nota més accessible va ser, el juliol passat, la del campus de Tortosa de la URV (5). A la UdL es va exigir un 5,814 i al campus de Tarragona de la URV, un 7,893. A la UdG ja es va enfilar fins a un 8,200.

A Barcelona, les qualificacions es van moure entre el 8,280 de la UB (450 places) i el 9,208 de la UAB (180 places). Al grau de la UAB que s'imparteix en anglès es va poder accedir amb un 7,930, que a l'octubre va baixar fins a un 6.570.

Als estudis de la UVic-UCC, que s'ofereixen a preu privat, la qualificació sol·licitada va ser un 53.- ENGINYERIA EN TECNOLOGIES INDUSTRIALS /
El 2017, tant al campus de Terrassa de la UPC (180 places) com a la UdG (80), els aspirants a cursar el grau van ser admesos amb un 5. Al campus de la Diagonal de la UPC, amb una oferta de 450 places, es va exigir un 9,208, però a l'octubre, en el moment de tancar la matrícula, aquesta qualificació va caure fins a un 5.


4.- FARMÀCIA / ODONTOLOGIA / VETERINÀRIA
Els únics estudis a preu públic els imparteix la UB (340 places), que va demanar un 9,930 al juliol; finalment, la nota es va reconvertir en un 9,470 a l'octubre. Durant els últims 5 anys, la nota ha oscil·lat entre un 9,500 i un 10,238. Al doble grau de Farmàcia + Nutrició i Dietètica es va exigir un 11,678

L'Institut Químic de Sarrià (IQS) i Blanquerna, tots dos centres de la Universitat Ramon Llull (URL), ofereixen com a alternativa a la UB un grau de Farmàcia a preu privat.

Els estudis d'Odontologia de la UB són també els únics estudis a preu públic que s'oferten a Catalunya. El juliol de l'any passat per accedir-hi es necessitava un 11,614.

Una situació de monopoli semblant es reprodueix a Veterinària de la UAB, on per ser admès calia disposar d'un 11.534. La UdL, que programa Veterinària + Ciència i Producció Animal, demanava un 10,872.


5.- PUBLICITAT I RELACIONS PÚBLIQUES /

La nota més assequible va ser, aquest curs, la de la UdG (8,642). A la UPF la qualificació es va enfilar fins a l'11,370, mentre que a la UAB es va necessitar un 10,660 i a la URV, un 9,030.
La Facultat d'Economia i
Empresa, ubicada a Pedralbes
La Facultat d'Economia i Empresa
de la UB amplia opcions horàries


Els graus d’Economia i d'Administració i Direcció d’Empreses (ADE) que imparteix la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) del campus de la Diagonal oferiran, a partir del curs vinent, dues franges horàries per als grups de matí (de 8 a 12h o bé de 12 a 16.30h) i una tercera, a la tarda, de 16.30 a 20.30h. ADE en anglès s'impartirà de 8 a 12h.

La segona franja matinal ha estat pensada per ampliar l’oferta horària i per afavorir aquells estudiants que s’han de desplaçar des de fora de Barcelona i que poden tenir dificultats per començar les classes a les 8. Pel que fa a la tarda, a partir de setembre les classes finalitzaran a les 20.30h amb la intenció de millorar la conciliació de la vida acadèmica i professional amb la familiar.

A Sociologia hi haurà un grup de matí i un de tarda, mentre que Empresa Internacional (en anglès) i Estadística s’oferiran només pel matí. 

Els nous horaris també afavoriran la programació de l'elevada oferta d’assignatures optatives pròpies dels ensenyaments de la Facultat d'Economia i Empresa.
Les beques d'EINA s'adrecen a
estudiants de Batxillerat i CFGS 
EINA ofereix 10 beques per a nous
estudiants del grau de Disseny 


EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la UAB, obre una nova convocatòria de beques per a estudiants procedents de qualsevol de les modalitats de Batxillerat, i també de CFGS, que vulguin cursar el grau de Disseny.

Aquests ajuts permeten als alumnes obtenir un 50% de descompte en el preu del crèdit durant els quatre cursos del grau, la qual cosa equival a rebre més de 16.000 e. al llarg de la titulació.

El període per poder presentar les sol·licituds començarà el 2 de maig i finalitzarà a finals del mateix mes. Les bases es poden consultar al web d’EINA.

Per conèixer les característiques del grau de Disseny, el centre organitza el 23 d'abril una Jornada de Portes Obertes. EINA també celebrarà dues sessions informatives sobre els estudis de grau els dies 22 de maig, a les 18h, i 15 de juny, a les 17h.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email