No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un estudiant del campus professional de la UVic-UCC

 

Universitats que imparteixen FP

 
L'Autònoma i la Universitat de Vic són les úniques que ofereixen,
a través de fundacions pròpies, Cicles Formatius de Grau Superior


UNPORTAL
La idea de promoure l'oferta de cicles superiors de Formació Professional (FP) als recintes universitaris que figurava, el 2009, en la primera convocatòria de concessió dels segells de Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) a les millors universitats espanyoles i en d'altres iniciatives del Govern central de l'època, amb la finalitat que es generessin sinèrgies amb els estudis de grau, no va reeixir. Les resistències d'uns i altres, i la desfeta econòmica posterior, van enterrar aquell projecte. Tot i així, aquella llavor ha donat anys després algun fruit.

Una de les primeres universitats en aconseguir la qualificació CEI va ser l'Autònoma (UAB), l'única universitat pública catalana que durant els últims anys ha bastit una oferta pròpia de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) a través de la seva fundació. El campus professional de la FUAB de Bellaterra imparteix actualment el CFGS de Comerç internacional, que ofereix formació en xinès comercial i proporciona acreditacions dels nivells d'anglès i francès dels titulats a través del servei d'idiomes de la universitat.

La universitat més decidida a l'hora d'aixoplugar l'FP sota el seu sostre ha estat la de Vic (UVic-UCC). El centre Teknós, vinculat a la universitat, programa tres CFGS relacionats amb l'àmbit de la tecnologia i la comunicació: Animacions 3D, jocs i entorns interactius, Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma i Màrqueting i publicitat, aquest últim a Granollers. Un segon centre de la UVic, Kreas, ofereix el cicle de Processos i qualitat en la indústria alimentària a Olot.

FORMACIÓ EN DUAL
El campus de Manresa de la UVic-UCC forma tècnics superiors en Pròtesis dentals (que s'imparteix en dual) i, a partir del curs vinent, ofertarà el CFGS d'Educació infantil (un cicle del qual un percentatge elevat de titulats acaba matriculant-se al grau d'Educació Infantil ) i el d'Administració i finances amb un perfil especialitzat en Gestió esportiva.

CENTRES ADSCRITS
A banda d'aquestes iniciatives, centres universitaris privats adscrits a les universitats, com les Escoles Gimbernat, que programen el grau d'Informàtica i serveis, han introduït estudis d'FP de grau superior. Gimbernat, adscrit a la UAB, té a la seva programació un CFGS en Desenvolupament d'aplicacions web amb un perfil professional en Bioinformàtica

El CETT, que compta amb dos estudis de grau adscrits a la Universitat de Barcelona (UB), també disposa des de fa anys d'una àmplia oferta d'ensenyaments professionals en matèria de cuina i turisme.

ONLINE
Fins i tot la Universitat Oberta (UOC) s'ha interessat en els últims anys per l'FP, que en el seu cas imparteix en modalitat online en aliança amb els col·legis de la Fundació Jesuïtes Educació que ofereixen ensenyaments professionals.
El nivelll B2 ja no serà exigible
als que es graduin aquest curs

El títol de grau es podrà obtenir
sense el B2 fins al 2021

 

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir la modificació de la llei del 2014, promoguda per l'aleshores conseller Andreu Mas-Colell, que obligava els estudiants que van accedir a la universitat durant el curs 2014-2015 a disposar del nivell B2 en una tercera llengua per obtenir el títol de grau. La decisió arriba a un mes vista que finalitzin els estudis els primers afectats per la normativa.

La modificació ajorna aquesta exigència fins al curs 2021-22. Els primers estudiants als què s'exigirà aquest requisit seran els que ingressaran a la universitat el curs vinent.

La decisió de Mas-Colell havia aixecat les protestes d'algunes universitats, que reclamaven més temps i recursos per permetre que els seus matriculats disposessin del B2 i que, abans de regular aquesta exigència per llei, entenien que eren els propis centres de les universitats els que havien d'introduir aquest requisit als plans d'estudi.
La Facultat comptarà el curs
vinent amb 30 titulacions
La Facultat de Filosofia i Lletres de
la UAB estrenarà 4 nous graus


La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma (UAB) ampliarà el curs vinent la seva oferta de grau, integrada per 25 titulacions o combinacions d'estudis, amb 4 nous títols.

El centre incorporarà a la seva programació els graus d'Estudis de Gènere i d'History, Politics and Economics, tots dos de 3 anys de durada, i dues titulacions de 4 anys que substituiran els actuals graus d'Estudis Clàssics i Geografia i Ordenació del Territori: Ciències de l'Antiguitat, i Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial, respectivament.

A banda d'aquestes novetats, la UAB s'afegirà, a través de la mateixa facultat, a l'oferta del grau interuniversitari de Filosofia, Politica i Economia que ja programen de forma conjunta les universitats Pompeu Fabra (UPF), Autónoma de Madrid (UAM) i Carlos III (UC3M). De les 60 places disponibles de primer curs, que es cursa entre Barcelona i Madrid, les dues universitats catalanes en disposen de 30.
Interior de l'escola, situada al
carrer Pujades del Poblenou
BAU celebra el dissabte 12 de maig
l'última Jornada de Portes Obertes


BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, adscrit a la UVic-UCC, organitza, el dissabte 12 de maig, de 10 del matí a 7 de la tarda, l'última Jornada de Portes Obertes (JPO) del curs 2017-2018. El centre imparteix el grau de Disseny, del qual ofereix 4 mencions o itineraris d'especialització: Disseny gràfic i comunicació visual, Disseny audiovisual, Disseny d'interiors i Disseny de moda.

Els participants a la JPO podran assistir a les sessions informatives programades a les 11, 12,30, 16 i 17,30h i  fer una visitada guiada a les instal·lacions dels dos edificis que BAU ocupa al carrer Pujades del Poblenou. El centre també habilitarà un espai per informar de l'oferta de màsters i postgraus. A banda de la JPO, BAU ofereix als interessats en conèixer els seus estudis l
a possibilitat de rebre atenció personalitzada al llarg del curs.

El grau, amb una oferta de 150 places de primer curs, es pot cursar tant en horari de matí com de tarda.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email