No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La URV impartirà Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, de 180 crèdits ECTS

 

L'any dels graus curts

 
8 universitats tenen previst estrenar al setembre
14 noves titulacions de 3 anys


UNPORTAL
Les universitats catalanes quadruplicaran el curs vinent el nombre de graus de 3 anys de durada que ofertaven fins ara, que passarà dels 5 actuals a 19. Coincidint amb l'inici del curs 2018-2019, les universitats Autònoma (UAB), Rovira i Virgili de Tarragona (URV), de Lleida (UdL) i Abat Oliba (UAO) s'incorporaran a les cinc que, a través de centres propis o adscrits, ja en programaven: les de Barcelona (UB), Politècnica (UPC), Pompeu Fabra (UPF), Ramon Llull (URL) i Oberta (UOC). Només 3 de les 12 universitats catalanes --Girona (UdG), Vic (UVic-UCC) i Internacional (UIC)-- no hauran apostat per la fórmula dels graus curts instaurada pel Govern espanyol el 2015.

Fins ara només la UPF programava un títol de 180 crèdits (ECTS) a preu públic, el grau de Global Studies, que s'imparteix, en anglès, des del curs 2016-2017. A partir del setembre, però, la UAB té previst oferir-ne tres més, Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, Estudis de Gènere i Història, Política i Economia, aquest últim en anglès; la UPC n'ofertarà un, Paisatgisme, i la URV i la UdL s'hi afegiran amb quatre titulacions, dues per universitat.

La universitat tarragonina incorpora Tècniques de Bioprocessos Alimentaris i Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils, mentre que la UdL afegeix a la seva programació Disseny Digital i Tecnologies Creatives i Tècniques d'Interacció Digital i de Computació, aquest últim al nou campus que impulsa a Igualada.

NOU TÍTOLS A PREU PÚBLIC
L'oferta estrictament pública disposarà, si tot va com està previst, de 9 títols a l'inici del curs 2018-2019. A més, dos centres adscrits de la UB, ESCAC i ENTI, començaran a impartir, a preu privat, dos estudis més de durada reduïda: Cinematografia i Producció de Música i So per a la Indústria de l'Entreteniment, respectivament. El nou grau de l'ESCAC substitueix al de Cinema i Mitjans Audiovisuals, de 240 ECTS. ENTI ja té a la seva programació uns altres estudis de 3 anys, que va estrenar el setembre passat: Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats.

Un tercer centre adscrit de la UPF, ESCI, proposa Urban Sciences, de 3 anys de durada i en anglès. A començaments del curs 2017-2018, va ser el CITM, adscrit a la UPC, el que va promoure uns estudis curts: Disseny, Animació i Art Digital.

A banda dels centres adscrits, la UOC també es va afegir, fa dos anys, a la nòmina d'universitats que han fet el pas d'oferir estudis de durada més curta amb el grau de Disseny i Creació Digitals.

LA UNIVERSITAT PRIVADA
En l'àmbit de les universitats privades, La Salle, de la URL, va ser pionera a impartir graus de 180 ECTS en introduir a la seva programació Tècniques d'Aplicacions de Sofware. Per al curs vinent, La Salle proposa oferir un grau més, Disseny i Innovació de Negocis Digitals. Finalment, la UAO s'ha sumat a les universitats que aposten pels estudis de 3 anys amb els graus de Global Business i Comunicació Experiencial i Virtual.
Imatge gràfica  de la proposta
que la UPC projecta per a l'estiu

 

Tallers, cursos i activitats d'estiu
a quatre campus de la UPC

 

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha organitzat un ampli ventall d'activitats, tallers i cursos per als estudiants d'ESO, Batxillerat i CFGS, alguns dels quals gratuïts, que es duran a terme durant els últims dies de juny i les tres primeres setmanes de juliol als campus de Barcelona, Terrassa, Castelldefels i Manresa.

A Barcelona s'ha previst la celebració d'un campus a la Facultat de Matemàtiques, un curs d'algorísmia i programació i un taller de revestiments de terra crua per a interessats en l'arquitectura i la construcció, entre d'altres propostes.

A Terrassa s'organitzaran tallers d'edició i postproducció de vídeo i cursos de creació i programació de drons, construcció de pàgines web, programació de videojocs i iniciació en impressores 3D. I al campus del Baix Llobregat de Castelldefels es podrà aprendre a pilotar un dron.
EINA té la seva seu al passeig de
Santa Eulàlia de Barcelona

 
Nova sessió informativa, el 22 de
maig, del grau de Disseny d'EINA

 
EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la Universitat Autònoma (UAB), organitza dues noves sessions informatives del seu grau de Disseny perquè els estudiants interessats en la titulació puguin conèixer amb detall l'oferta del centre.

Les sessions s'han convocat per al dimarts 22 de maig a les 18h i el divendres 15 de juny a les 17h. Els participants rebran informació sobre el pla d'estudis, les diferents especialitats que es poden cursar (disseny gràfic, disseny d’espais, disseny de producte, creació visual i cultura del disseny) i la manera com els alumnes poden arribar a definir la seva estratègia de formació.

Per als estudiants que volen formar-se en el món del disseny, EINA ofereix 10 beques de nou accés amb un descompte del 50% sobre el preu de la matrícula. La convocatòria per poder-hi accedir està oberta fins al 31 de maig.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email