No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Dos estudiants conversant al recinte de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de BCN de la UPC, el centre públic que més alumnes de primer de fora de Catalunya ha matriculat aquest curs

 

Els graus que més estudiants atrauen
de fora de Catalunya

 
Estudis d'Arquitectura de la UPC (Barcelona) i Medicina de la URV (Reus), UAB i UdL lideren la classificació

Fisioteràpia, amb la UVic-UCC al capdavant, amb 116 matriculats a Manresa i 70 a Vic, és la que capta més alumnes a preu privat


 
UNPORTAL
Més de 4.700 estudiants de fora de Catalunya s'han matriculat aquest curs, per primer cop, a les 11 universitats presencials catalanes, el que suposa un 11% de les noves incorporacions. D'aquests, 3.639 ho van fer en una universitat pública. A la Universitat de Barcelona (UB) en van ser 918, repartits per la pràctica totalitat de les seves titulacions de grau, però el títol del sistema universitari públic català que concentra una major afluència de forasters és el d'Estudis d'Arquitectura que ofereix la Politècnica (UPC) a Barcelona, que n'ha matriculat 86.
 
Per darrere dels estudis arquitectònics hi ha el grau de Medicina, que al campus de Reus de la Rovira i Virgili (URV) aplega 82 estudiants de primer curs que abans d'iniciar els seus estudis superiors tenien el seu domicili fora de Catalunya. A la Autònoma (UAB), també a Medicina, són 81; a la Universitat de Lleida (UdL) n'hi ha 71 més; 42 al campus Clínic de la UB; 25 al grau de la Pompeu Fabra (UPF) en què també participa la UAB, i 30 més a la Universitat de Girona (UdG).
 
A la UAB, la segona universitat amb més matriculats de fora de Catalunya (636), aquests estudiants es concentren en una major proporció, tot i que lluny de les xifres de Medicina, a Traducció i Interpretació en anglès (27), Genètica (25), Biotecnologia (20), Bioquímica o Periodisme (17 als dos graus), mentre que a la UPC, amb 441 estudiants procedents d'altres indrets d'Espanya o de l'estranger, ho fan, a banda d'Arquitectura, a Enginyeria de Tecnologies Industrials (37) i Enginyeria Informàtica (25).
 
Dret (29) i Ciències Polítiques i de l'Administració (23) són, amb Medicina, els graus de la Pompeu Fabra (UPF) amb més població de primer curs de fora de Catalunya, per davant d'International Business Economics (21).
 
La URV, que passa lleugerament per davant de la UPF en nombre de foranis, té registrats 57 estudiants d'aquesta tipologia als estudis d'Infermeria de Tortosa, mentre que la UdL, amb Medicina en primer lloc, n'ha comptabilitzat 27 a Ciències Biomèdiques i 26 al doble grau de Ciència i Producció Animal + Veterinària. També a CAFE.
 
ESTUDIANTS FRANCESOS A FISIOTERÀPIA
El estudis de Fisioteràpia són, amb els de Medicina, els que atrauen, globalment, més alumnat no català. A la UVic-UCC aquest curs n'han matriculat 186, 116 dels quals a la UManresa. Euses, el centre adscrit a la UdG que té la seva seu a Salt, n'ha captat 159. El gruix dels alumnes provinents de fora que cursen Fisioteràpia són de França.
 
A la Universitat Ramon Llull (URL), els estudis de Direcció d'Empreses (BBA) que imparteix Esade en anglès han matriculat 90 estudiants de fora de Catalunya; 59 els de Fisioteràpia de Blanquerna i 33 els Estudis de l'Arquitectura de La Salle.
 
I a la Internacional (UIC), sobresurt el grau d'Odontologia (73), per davant del títol de Fisioteràpia (60).
Els volcans de la Garrotxa, destí
d'una de les sortides geològiques
 

Tres dies d'immersió en els estudis
de Ciències de la Terra de la UB

 
La Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB) organitza una estada de tres dies al mateix centre, del 26 al 28 de juny, per a estudiants de quart d'ESO i Batxillerat interessats a descobrir tot allò que té relació amb l'activitat que realitzen els graduats en Ciències del Mar, Geologia i Enginyeria Geològica i Ambiental.
 
Durant l'estada, els participants tindran accés als laboratoris i a l'instrumental de treball del professorat i els investigadors de la UB, que seran els encarregats de tutelar l'activitat.

La Facultat també promou, durant el curs escolar, un seguit d'excursions geològiques amb grups d'alumnes de Batxillerat per treballar la descoberta d'aspectes relacionats amb la geologia d'indrets com el Delta de l'Ebre, la zona volcànica de la Garrotxa, la muntanya de sal de Cardona, El Figaró o la serra de Collserola, entre altres.

A banda, el centre proporciona assessorament als estudiants que volen confeccionar un treball de recerca de Batxillerat relacionat amb les disciplines que imparteix i disposa d'una col·lecció de roques representatives de la geologia de Catalunya que posa a disposició dels centres de secundària en règim de préstec.
Gimbernat imparteix dos cicles
de la família d'Informàtica

Gimbernat ofereix un CFGS per
formar tècnics en Bioinformàtica

 
Gimbernat Formació, la divisió de les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès que imparteix estudis d'FP, ofereix un cicle formatiu de grau superior (CFGS) en Desenvolupament d'Aplicacions Web amb un perfil professional en Bioinformàtica que forma tècnics superiors amb coneixements avançats de programació, capaços de proporcionar suport a l'activitat de metges i biòlegs.
 
Els estudiants que superen el CFGS tenen la possibilitat d'accedir al grau d'Informàtica i Serveis de les Escoles Gimbernat, uns estudis amb un alt índex d'inserció laboral adreçats a la creació d'eines de gestió tecnològica per a les empreses.
 
A Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM), el centre imparteix Sistemes Microinformàtics i Xarxes i, en l'àmbit dels ensenyaments esportius, les dues modalitats del CFGM d'Hípica: Disciplines Hípiques de Salt, Doma i Concurs Complet, i Resistència, Orientació i Turisme Eqüestre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email