No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus del Mar de la UPF, on s'imparteix el grau de Medicina UPF-UAB

 

Quin és el rendiment dels alumnes dels graus amb les notes de tall més altes?

 
Els millors indicadors d'abandonament a primer curs i de crèdits superats en relació als matriculats es registren als estudis de Medicina
 

‚ÄčUNPORTAL

Els graus de Medicina continuen ocupant un lloc privilegiat al capdavant del rànquing de graus amb una nota d'admissió exigent en què els estudiants obtenen uns millors rendiments. El percentatge dels que es van matricular per primer cop al grau de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB), als campus dels hospitals Clínic i de Bellvitge, i que van deixar els estudis a primer curs, no arriba al 4%, segons les últimes dades de la Secretaria d'Universitats. I tampoc no arriba a aquest percentatge el nombre de matriculats a Medicina de l'Autònoma (UAB) que van abandonar els estudis el primer any.
 
Hi ha d'altres graus amb indicadors meritoris, tot i que amb un nombre d'estudiants sensiblement inferior, com és el cas d'Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials de la Politècnica (UPC), que, amb 40 alumnes, va comptabilitzar menys d'un 5% de baixes al llarg del primer curs, com va passar amb Física +Matemàtiques de la UAB, la titulació que, invariablement, assoleix el primer lloc del podi de les notes de tall en els últims anys (13,352 el juliol del 2017).
 
UN GRAU AMB POCS ALUMNES ON NINGÚ DESERTA
En el reduït grup de títols on es demana més d'un 12,5 per ser admès, quan es tracta de mesurar la taxa de desercions del primer any, sobresurt una doble titulació de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV): Biotecnologia + Bioquímica i Biologia Molecular, que cada curs incorpora 20 alumnes, amb una dada d'abandonament, l'última disponible, igual a zero.
 
Si ens fixem en el nombre de crèdits que superen els estudiants de primer curs, sempre en comparació amb el nombre de crèdits en què s'han matriculat, els estudis de Medicina figuren, un altre cop, al capdavant de la classificació. Aquesta vegada són els de la Pompeu Fabra (UPF) que s'imparteixen al campus Mar de la universitat pública més jove de Barcelona, els que, amb un 98% d'aprovats, encapçalen el rànquing.

El primer grau públic de tres anys de durada que va començar a impartir-se al sistema universitari català, Global Studies (UPF); Enginyeria Física (UPC); International Business Economics (UPF); Ciències Biomèdiques (UAB), i Filosofia, Política i Economia (UPF), han obtingut resultats per damunt del 92,5%. En tots els casos es tracta de graus amb una nota de tall superior als 12 punts.
 
Si mesurem el rendiment al llarg de la titulació (crèdits aprovats en relació als matriculats), Medicina de la UdG (96%) ocupa la primera posició, per davant de Medicina de la UB (95,35%), tot i que, si fem abstracció del nombre d'estudiants, el doble grau de Biotecnologia de la URV abans esmentat passaria per davant (97,2%).
 
QUANTS OBTENEN EL TÍTOL EN EL TEMPS PREVIST?
Una darrera dada, la de graduació en el temps previst, arrodoneix, una altra vegada, els resultats del grau de Medicina de la UB (89,8%), sense menystenir els mèrits dels dos estudis que li passen per davant: International Business Economics (UPF), amb un 92,4% dels estudiants que obtenen el títol en el temps teòric que correspon, i Enginyeria de Tecnologies Aeroespacials (UPC), on aquest percentatge és del 91,8%.
La Facultat de Geografia ofereix
un taller de cartografia digital
La UB programa dues noves activitats
d'estiu per a preuniversitaris
 
La Universitat  de Barcelona (UB) ofereix enguany, dins de l'oferta d'activitats d'estiu, dues noves propostes dirigides als alumnes de Batxillerat i CFGS. D’una banda, Materialitza’t, organitzada per la Facultat de Química, on els alumnes podran observar les propietats més rellevants dels materials més innovadors i les tècniques que utilitzen per poder-les mesurar. I d’altra banda, Geografia per a exploradors, a la Facultat de Geografia Història, on podran fer un taller de cartografia digital utilitzant les noves tecnologies.
 
Els preuniversitaris es poden inscriure també a les conferències divulgatives sobre l’activitat als laboratoris farmacèutics, Farmaestiu, que organitza la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.
 
L’oferta es complementa amb les activitats que es vénen oferint de forma regular: Cuina i nutrició (Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació); I tu? Jo, Bioquímica (Facultat de Biologia); Viu les Ciències de la Terra (Facultat de Ciències de la Terra), i el PHYSIS, el campus d’estiu que organitza la Facultat de Física.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email